Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.04 –01.05)
  • Втр, 03/05/2016 - 18:57

У вівторок, 26 квітня 2015 року:

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав із пастирським візитом Дніпропетровськ. Тут Глава Церкви разом із владикою Степаном (Меньком), Екзархом Донецьким УГКЦ, освятили приміщення БФ «Карітас Дніпропетровськ» та наріжний камінь під будівництво храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ в місті. Участь у богослужінні взяли душпастирі екзархату, працівники БФ «Карітас Дніпропетровськ» та вірні.

У тридцяту річницю Чорнобильської катастрофи Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, вшанував пам'ять загиблих ліквідаторів наслідків аварії молитвою в Архикатедральному Соборі святого Юрія (м. Львів, Пл. св.. Юра, 5).

У Страсний четвер, 28 квітня 2016 року:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський очолив Богослужіння  в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5). По завершенні Божественної Літургії св. Василія Великого із Вечірнею, Митрополит Ігор здійснив Чин умивання ніг. Варто зазначити, що співслужили Митрополиту Єпископи -помічники Львівської архиєпархії  - Преосвященний владика Венедикт і Преосвященний владика Володимир.

Біля Патріаршого собору Воскресіння Христового Блаженніший Святослав освятив паски для українських військових на Сході України. Привітання від Глави УГКЦ та освяченні паски військовим передадуть капелани, які найближчими днями відвідають захисників України в АТО.

У Велику суботу, 30 квітня 2016 року, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Стрию, після Вечірні з Літургією св. Василія Великого відбулося освячення пакунків з традиційними великодніми стравами для потребуючих людей. Пакунки, які підготував Благодійний Фонд «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ», у рамках щорічної благодійної акції «Великодній кошик», благословив Єпарх Стрийський, Преосвященний владика Тарас Сеньків.

Цими днями владика Богдан (Дзюрах) та отець Любомир Яворський із пасхальною місією відвідують військових, що перебувають на Сході України. Разом з українськими бійцями вони моляться за мир в Україні та готуються до святкування світлого свята Воскресіння Христового.

1 травня, у день Христового Воскресіння в Патріаршому соборі Христового Воскресіння УГКЦ в Києві, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію.  Із Главою Церкви співслужили Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольській нунцій в Україні, та владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

До вашої уваги:

Блаженніший Любомир: «Страсний Тиждень – символ любові Бога до нас»

Послання Блаженнішого Святослава до священнослужителів на Страсний четвер

Велика п’ятниця – найскорботніший день у році

Глава УГКЦ в Страсну п’ятницю: Якщо влада переступає через людське життя, то така влада є злочинною

Глава УГКЦ: Папа закликає світ не забувати про «замовчувану» війну в Україні

Великоднє привітання Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава

Архиєрейське послання Михаїла Колтуна єпископа Сокальсько-Жовківського на Пасху

Великоднє послання єпископів Стрийської єпархії

Пасхальне послання владики Ярослава

Великоднє послання Архиєпископа і Митрополита Львівського

Глава УГКЦ: «Свято Пасхи показує, що останнє слово завжди буде за добром»

«Свято Христового Воскресіння – це свято перемоги миру над війною», – Глава УГКЦ для «5 каналу»