Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.07– 31.07)
  • Втр, 02/08/2016 - 09:30

Цього тижня відбувся Світовий День Молоді у Кракові. У Богослуженнях взяли участь українські паломники та представники духовенства. Як свідчать офіційні дані, з України для участі у СДМ зареєстровано понад п’ять тисяч осіб. Українська мова цьогоріч є однією із офіційних мов СДМ.  У середу, 27 липня, у храмі парафії Матері Божої королеви Польщі (Matki Bożej Królowej Polski, Arka Pana) Високопреосвященний владика Євген, Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський УГКЦ, провів катехизу для української молоді та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. 28 липня українську молодь СДМ катехизував Преосвященний владика Теодор, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ. Також Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київський провів зустріч з українською молоддю. Зустріч відбулась ввечері над берегом Вісли. Там зібрались душпастирі УГКЦ разом із молоддю з їхніх парафій. Звертаючись до них Владика привітав їх із Світовими Днями Молоді та подякував за чисельну присутність. 30 липня, у п’ятницю, Божественну Літургію у Arcy Pana очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. http://catholicnews.org.ua/vsesvitniy-den-molodi-ukrayinski-bogosluzhennya-u-krakovi

В понеділок, 25 липня, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський  владика Ігор (Возьняк) відвідав з приватним візитом Пліснеський археологічний комплекс та історико-культурний заповідник «Давній Пліснеськ». На даний момент тривають археологічні експедиції історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Керівники експедицій ознайомили високого гостя з історією древнього мегаполісу галицьких хорватів, з руським періодом його історії та з результатами археологічних досліджень цієї унікальної пам’ятки, одного з головних центрів християнізації Галичини.

 У вівторок, 26 липня 2016 року, в Центральному будинку офіцерів Збройних сил України відбулося чергове засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. У цій зустрічі взяли участь й капелани УГКЦ. На засіданні обговорили питання щодо створення Інституту військового капеланства Збройних сил України та стан виконання проекту Закону України «Про військове капеланство».

26 липня на подвір’ї собору св. Юра у Львові Львівський владика-помічник Володимир Груца поблагословив золочів’ян, які вирушили на велопрощу на Всесвітній День молоді у польському Кракові. В Кракові з 28 по 31 липня велопаломники планують долучитися до Всесвітнього Дня Молоді, де матимуть змогу брати участь в зустрічі з Папою Франциском. Відтак переїзд до Ченстохови, і повернення до України 5-6 серпня.

18 – 26 липня 2016 року в Яремче, що на Івано-Франківщині, відбувся літній християнський табір «Дорогою милосердя» для 40 дітей з Донецького екзархату УГКЦ: переселенців, з прифронтових зон, загиблих воїнів АТО, а також - дітей з західних регіонів України. Табір організувала і провела с. Єроніма Вовчак, голова Катехитичної комісії Донецького екзархату за сприянням Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. Духовний і фізичний відпочинок таборяни поєднували зі спільною молитвою, походами в гори, іграми, піснями, квестами, майстер- класами.

28 липня у Тернополі відбулося святкування  1028-ї річниці Хрещення Київської Русі, а також з нагоди празника св. рівноапостольного Володимира, князя Київського, в Архикатедральному Соборі Тернополя відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк).

В неділю, 31 липня 2016 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив пастирські відвідини парафії Святих Володимира і Ольги у Львіві. Митрополит очолив Архиєрейську Божественну Літургію, в часі якої виголосив проповідь про Боже Милосердя у зціленні недужого та прощенні гріхів: «Гріх ніколи не перетвориться на заслугу, неправда не стане правдою!»

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ: «Застерігаю від будь-яких спроб перешкоджати хресній ході, бо це піде ворогам на руку»

«Живе телебачення» запускає новий мультимедійний проект із Блаженнішим Святославом «Відкрита церква»

Глава УГКЦ закликав вірних у день пам’яті рівноапостольного князя Володимира відновити свої хресні обіти

Глава УГКЦ про СДМ: «Прагну показати Святішому Отцеві наш великий скарб – українську християнську віруючу молодь»

Глава УГКЦ до української молоді в Кракові: «Безнадійність – велика неправда про Бога»

6-7 серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженіший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

«Молитва про Божу мудрість»: відеопроект, присвячений праведному Митрополиту Андрею

В другу неділю серпня, в с. Губичі Старосамбірського району Львівської області біля "пастушкової" церкви відбудеться багатолюдна проща Кальварія Пацлавська

21-22 жовтня 2016 р. у Фатімі відбудеться форум та проща українських мігрантів Європи

"Капелан застрелив двох бойовиків, захищаючи нашого солдата" - Руслан Коханчук

Патріарх Вартоломій подякував Главі УГКЦ за його підтримку Всеправославного Собору