Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.08 – 31.08)
  • Срд, 03/09/2014 - 13:10

23-27 серпня у Румунії відбувся Міжнародний Форум Католицької Акції, участь у якому взяла делегація Української Греко-Католицької Церкви. Програма Форуму складалася із представлення історії та сучасного стану Церков та країн-учасниць, дослідження потреб молоді та можливостей їх самореалізації у церковному та суспільному житті. Привітати гостей прибув єпископ Греко-Католицької Церкви Румунії Доменіко Сігаліні. Він висловив радість з нагоди організації міжнародної зустрічі «Форум Чорного моря».

 

29 серпня у приміщенні Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України відбулася зустріч керівництва Департаменту з представниками Конгресу Українців Канади (КУК). Під час зустрічі було обговорено новий проект, який започаткувала єпархія Торонто і східної Канади спільно з КУК, - збірку для України під назвою «Врятуй життя».

 

Глава Української Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) узяв участь у щорічних зборах Світового конгресу українців, який відбувся 30 серпня в Києві. Під час зустрічі Предстоятель виступив з привітальним словом, у якому відзначив велику роль Світового конгресу українців у донесенні правди про Україну у різних країнах світу.

 

31 серпня в с. Тур’є на Старосамбірщині владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив похоронні відправи за покійним о. Любомиром Дацівим, який відійшов у вічність на празник Успення Пресвятої Богородиці. У місцевому храмі Перенесення мощей святого Миколая у співслужінні єпархіального духовенства владика звершив Божественну літургію та Чин священичого похорону.

 

У каплиці Успіння Пресвятої Богородиці м. Севастополя відбувся храмовий празник. Цю урочистість очолив настоятель вірних УГКЦ м. Євпаторії отець Богдан Костецький, котрий відслужив святкову Святу Літургію та виголосив Слово Боже. Це була дійсно велика подія для севастопольців у цьому році!

 

Читайте також:

 

Слово Митрополита Львівського на 12-ту неділю по зісланні Святого Духа

 

«Якщо ми будемо шукати Божого Слова і Закону, то віднайдемо правильну дорогу в житті…» - Глава УГКЦ

 

Лист-звернення Блаженнішого Святослава з нагоди проведення VI Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці

 

Молитва за перемогу над безбожними ворогами правовірних воїнів

 

ЧИН МОЛЕБНЮ В ЧАСІ ВІЙНИ, КОЛИ ВОРОГ ЙДЕ НА НАС

 

У Львівській архиєпархії пропонують більше дізнатись про часи підпілля і легалізацію УГКЦ

 

Анонси:

На вшанування 30-х роковин відходу у вічність слуги Божого Патріарха Йосифа Сліпого (1892-1984) у суботу 6 вересня 2014 року в його рідному селі Заздрість на Тернопільщині відбудеться урочисте відзначення цієї пам’ятної дати. Урочистості розпочнуться Архиєрейською Божественною Літургією (09:30) в парафіяльній церкві під проводом владики Василя (Семенюка), Митрополита Тернопільсько-Зборівського, після цього відслужать панахиду біля родинного гробівця Сліпих на місцевому цвинтарі. ПРОГРАМА

 

В рамках підготовки до Світового дня молоді, котрий відбудеться у Кракові у 2016 році, до України прибуває молодіжний  хрест та ікона. Символи світових днів молоді – хрест (у 1984 р.) та ікону (у 2003 р.) подарував молоді світу святий Іван Павло II.

 

7 вересня з благословення Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, у Львівській архиєпархії УГКЦ відбудеться проща хреста та ікони світових днів молоді. Розпорядок

У суботу, 20 вересня 2014 року, у Львівській архиєпархії відбудуться святкові заходи з нагоди Дня катехита. Програма урочистих заходів