Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.12.17 – 1.01.18)
  • Втр, 02/01/2018 - 23:24

Цими вихідними в стінах Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ з’явились портрети військовослужбовців 3-го окремого полку спеціального призначення, які полягли, захищаючи рідну землю та український народ під час проведення антитерористичної операції на сході країни. На плакаті портрети 47 військовослужбовців, їх імена, дати життя

У вівторок, 26 грудня 2017 року, на парафії Христового Воскресіння у місті Львові (вул. Городоцька, 319А) відбулася вже друга «Зустріч з Церквою» – проект, започаткований на парафії з доброї руки адміністратора отця Сергія Швагли, збирає у стінах Храму вчителів усіх шкіл, які функціонують на території парафії (а це ЗОШ 15, 60, 68 та парафіяльний «Центр родини»). Як зазначив сотрудник Храму о. Андрій Березівський: «Дуже тішить те, що як на попередній, так і на сьогоднішній зустрічі, були присутні директори усіх цих освітніх закладів.

В середу, 27 грудня 2017 року, помічники святого Миколая завітали до Центрального госпіталю Збройних сил України, що знаходиться в Києві. Військово-медичний капелан УГКЦ отець Віталій Воєца передав військовим та медикам госпіталю іменні подарунки, які зібрала громада УГКЦ парафії Різдва Пресвятої Богородиці в м. Ірпінь.

Путівник для сімей загиблих видано за сприяння Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я та за дорученням Синоду Єпископів УГКЦ. Він є частиною програми просвітництва і має на меті зорієнтувати в особливостях духовно-психологічної та соціальної підтримки родин, які втратили рідних під час Революції Гідності та воєнного конфлікту на сході України, а також допомогти віднайти шлях для «життя далі», переосмислити минуле й відкрити для себе вічність.

В суботу, 30 грудня 2017 року, у стінах Львівського слідчого ізолятора № 19 панувала радість - відбулися Святі Тайни Хрещення та Миропомазання немовлятка. До установи виконання покарань прибув о. Тарас Мирка – в'язничний капелан ЛА УГКЦ. Новоохрещеному дали ім’я Андрій. Бажаємо мамі хлопчика багато сил для того, щоб подолати усі труднощі і змогти у радості виховувати свого синочка. 

В цей день хворі в'язні, які перебувають на лікуванні у медчастині Київського слідчого ізолятора та у міжобласній відомчій лікарні пенітенціарної системи у Бучанській виправній колонії № 85 отримали особисті засоби гігієни. 162 комплекти були сформовані коштом доброчинців. Дванадцять з них підготували родини при громаді Св. Василія Великого решту було придбано волонтерами за пожертвувані кошти. Засновник центру волонтерської співпраці для потреб пенітенціарного служіння у Києві брат Василь Возняк та о. Костянтин Пантелей привезли комплекти й передали недужим в’язням.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Папа привітав українських прочан і благословив Україну

«Нехай цей Новий рік буде новою доброю нагодою для того, щоб встати і йти вперед», − Глава УГКЦ

Різдвяне послання до вірних Донецького екзархату, УГКЦ 2018 р. Б.

Під час Різдвяних свят 7–8 січня 2018 року до української громади Угорщини у м. Будапешт прибуде чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої. Чудотворна ікона прибуде до Будапешту з благословення владики Йосифа Міляна, голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ. У жовтні Зарваницька Богородиця вирушила у паломництво до Ватикану й Італії. Так, 15 жовтня ікона була виставлена на Площі святого Петра, де під час Меси Святіший Отець Франциск І, Папа Римський канонізував нових святих та мучеників. По завершенні Папаблагословив дві нові корони, які відтепер прикрашатимуть чудотворну ікону.

Цьогоріч, у день Різдва Христового, відбудеться для безхатьків та малозабезпечених сімей традиційний святковий обід на парафії Всіх Святих Українського Народу УГКЦ, що у місті Івано-Франківську, вул. Українських Декабристів. Організаторами цієї промовистої справи милосердя є "Спільнота святого Егідія", яка ласкаво запрошує приєднатись волонтерів, жертводавців, парафіян та жителів міста до спільної трапези! 

МАЛЕНЬКИЙ ВІДГУК ПРО ВЕЛИКУ СПРАВУ. ЯК В КЛІНІЦІ СВ. ЛУКИ ЗДІЙСНЮЮТЬ МРІЇ

У ЧЕРНІВЦЯХ З’ЯВИТЬСЯ ДВА НОВІ ХРАМИ УГКЦ

Хор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ під керівництвом п. Наталії Капітан взяв участь, та посів друге місце  у ХVІ Фестивалі-конкурсі духовної пісні «Аскольдів глас», що відбувся 23 грудня 2017 року в  Києві.