Тижневий огляд: життя УГКЦ (26.02– 4.03)
  • Срд, 07/03/2018 - 09:04

У днях 24-25 лютого 2018 року, у соборі Вишгородської Богородиці  УГКЦ міста Вишгород, відбулися великопосні молодіжні реколекції. Уділив духовні науки Апостольський Нунцій в Україні, Його Високопреосвященство Клаудіо Ґуджеротті. Темою реколекцій була – молитва та її реальність у нашому житті. Перш за все нунцій наголосив, що молитва – це спілкування між двома особами, а саме між людиною і Богом. 

У понеділок, 26 лютого, у стінах військової частини НГУ відбувся навчально-методичний збір з офіцерами з питань військового духовенства та військовими священиками (капеланами) Національної гвардії України. Участь у заході взяли владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, та військові капелани УГКЦ, що працюють у Національній гвардії України. Як повідомляють організатори, навчально-методчний збір присвячено підведенню підсумків запровадження реформи капеланської служби Національної гвардії (за перший рік роботи), обговоренню завдання та перспективи розвитку духовенства в Нацгвардії.  

В цей день розпочалась поїздка настоятеля Гарнізонного храму Верховних апостолів Петра та Павла. Отець Степан Сус відвідав до Пасторально-соціальну місії УГКЦ в Сєвєродонецьку та Благодійного Фонду Карітас Сєвєродонецьк. Опісля у каплиці святого архистратига Михаїла відбулась панахида в пам’ять за усіх воїнів, що віддали своє життя на Сході України. Після офіційних српав о. С. Сус поїхав до наших захисників на передову, щоб зміцнити їх дух теплим словом та охоронною молитвою.

Відбулася організаційна зустріч волонтерів місії “Центр Опіки Сиріт” ЛА УГКЦ. Капелани та волонтери місії організовують багато проектів та цікавих поїздок. На реалізацію усіх цих подій необхідно багато рук. МИ ЧЕКАЄМО САМЕ НА ТЕБЕ. Бо тут ти зможеш попробувати свої сили в новій сфері, отримаєш багато друзів та знайомств.

26-27 лютого 2018 року в Святоуспенській Унівській Лаврі відбулися реколекції для медичних капеланів УГКЦ. Реколектантом став о. д-р Іван Січкарик, В часі реколекцій священнослужителі роздумували над випадками духовних захворювань та лікування, описаних у Святому Письмі. Участь у реколекціях взяли 12 медичних капеланів з Львівської Архиєпархії на чолі з о. Сергієм Білоконем, 

В середу, 28 лютого, в будинку товариства “Свята Софія” Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, вручив подячні грамоти за організацію візиту Святішого Отця Франциска до собору Святої Софії. Візит Святішого Отця Франциска відбувся на запрошення Блаженнішого Святослава. Як Єпископ Рима, Папа зустрівся з українськими мігрантами, у своєму слові він згадав три історичні постаті УГКЦ – патріарха Йосифа Сліпого, єпископа Степана Чміля, блаженнішого Любомира (Гузара), вказав на “одвічну вірність УГКЦ Богові та наступнику Святого Петра

Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, взяв участь у відкритті виставки нагоди 110-річчя народження Р. Шухевича та 75-річчя створення Української Повстанської Армії у будинку Верховної Ради України.

В четвер, 1 березня, Референт медичного капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о.Сергій Білоконь зустрівся з головою Департаменту охорони здоров’я м. Львова п. Володимиром Зубом. В часі зустрічі було узгоджено план подальшої співпраці та проведення низки подальших спільних заходів. 

БФ "Карітас Коломиї" у партнерстві з "Карітас України" та "Renovabis" почав наступний етап реалізації проекту "Створення та розвиток парафіяльного соціального служіння УГКЦ". Мета проекту започаткувати систематичне й координоване парафіяльне соціальне служіння в Коломийській єпархії, як одну з трьох основних місій Церкви.

У костелі Святої Катерини у Вільнюсі, пройшов благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського міського самоврядування на підтримку дітей східної України. Благодійний концерт пройшов за підтримки Посольства України в Литовській Республіці. Кошти, за задумом організаторів концерту, мають бути спрямовані, зокрема, на надання допомоги Сєвєродонецьому обласному дитячому будинку, Сєвєродонецькому обласному дитячому протитуберкульозному санаторію та школі №6 м. Новодружецьк.

3 березня, у другу суботу Великого Посту, на парафії святої Великомучениці Теклі та Архикатедральному Соборі Тернополя провели День пам’яті абортованих дітей. У храмі великомучениці Теклі, що знаходиться на території другої міської лікарні, на захід, присвячений вшануванню усіх абортованих дітей, зібралося понад 50 осіб, серед них: парафіяни храму, представники організації «Рух за Життя», члени спільноти «Матері в Молитві», медики.

Пропонуємо до Вашої уваги:

6 ПРАКТИЧНИХ ПОРАД НА ПОЧАТОК ВЕЛИКОГО ПОСТУ

ПОСЛАННЯ СИНОДУ ЄПИСКОПІВ КГВА УГКЦ З НАГОДИ СТОРІЧЧЯ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

«СПРАВЖНІЙ ХРИСТИЯНИН ПОКЛИКАНИЙ БУТИ ПАТРІОТОМ — ЛЮБИТИ БАТЬКІВЩИНУ, РІДНИЙ НАРОД, ЙОГО МОВУ І КУЛЬТУРУ!» — ЄПИСКОПИ УГКЦ

ЄПИСКОПИ УГКЦ: «НЕ Є ЩИРИМ ПАТРІОТОМ ТОЙ, ГОДУЄ СВІЙ НАРОД ПАФОСНИМИ ГАСЛАМИ ТА ОМАННИМИ ОБІЦЯНКАМИ»

«БЕРЕГТИ КОРДОНИ СВОГО СЕРЦЯ – ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ЧЕСНОГО ПРИКОРДОННИКА», – ВЛАДИКА МИХАЇЛ (КОЛТУН)

“НЕ У СВЯТО, А ПРОСТО ТАК… “, – ОТЕЦЬ ВІТАЛІЙ ВОЄЦА ПРО ВІДВІДИНИ ВІЙСЬКОВИХ У ГОСПІТАЛІ КИЄВА

МАЙДАН СТАВ МІСЦЕМ ОСОБИСТИХ НАВЕРНЕНЬ - ЄПИСКОП ЕДВАРД КАВА, ЄПИСКОП-ПОМІЧНИК ЛЬВІВСЬКОЇ АРХИДІЄЦЕЗІЇ РКЦ

У ГАРНІЗОННОМУ ХРАМІ З’ЯВИЛАСЬ СТАТУЯ ПОКРОВИТЕЛЬКИ ВІЙСЬКОВИХ - СКУЛЬПТУРА ТЕРЕЗИ З ЛІЗЬЄ. 

З 7 по 10 березня 2018 року, у парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Вінниця, для жінок та дівчат проведуть Духовні Вправи за методом Святого Ігнатія з Лойоли.