Тижневий огляд: життя УГКЦ (26.08 – 01.09)
  • Срд, 04/09/2013 - 01:04

З 27 по 28 серпня 2013 року у монастирі Отців Василіян, що у м. Куритиба (Бразилія) відбувся Перший національний симпозіум східного богослов’я на тему: «Ознайомлення із Східними Церквами, Православними і Католицькими в Бразилії». Головними організаторами цього заходу були викладачі та студенти філософського факультету Колегіуму Святого Василія Великого і Єпархія УГКЦ Святого Івана Христителя в Бразилії.

28 серпня, у день Успіння Пречистої Діви Марії, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук відслужив Архиєрейську Літургію під час прощі до Унева (Львівщина). У проповіді Блаженніший Святослав наголосив на тому, що ми часто не знаходимо часу на життєво необхідні речі в нашому житті, а «подібно, як Марта євангельська, клопочемося і турбуємося про марне й даремне».

31 серпня в монастирі Святого Онуфрія у Львові Блаженніший  Святослав разом з протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймоном Саламахою, ЧСВВ, зустрівся з науковцями-істориками. Під час зустрічі було оголошено про початок спільного проекту з дослідження історії Церкви, зокрема історії унійної Київської митрополії, який ініціює Глава Церкви разом з протоігуменом василіанської провінції в Україні. 

Згодом Блаженніший Святослав провів зустріч з керівництвом Всесвітнього телеканалу EWTN, під час якої сторони домовилися про можливу співпрацю.

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук 1 вересня, на початку нового навчального року, перебуваючи на малій батьківщині свого батька – Брошневі-Осаді (Прикарпаття), особливо звернувся до учнівської і студентської молоді та їхніх учителів.

Також у цей день у монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії,  м. Червоноград, відбулися облечини п’ятьох сестер Служебниць: с. Віри Герман, с. Тимотеї Витрикус, с. Олесі Перетятко, с. Анни Шаблі  та с. Юстини Іванчук.  Святу Літургію та обряд облечин очолив о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ.

До вашої уваги:

Патріарх Святослав: як віднайти себе

Слово Митрополита Львівського на празник Успіння Пресвятої Богородиці

Слово Митрополита Львівського на 10-ту Неділю по зісланні Святого Духа

Слово Митрополита Львівського на початок навчального року в школі-інтернаті м. Винники

Комунікат Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви 2013 року Божого

Блаженніший Любомир Гузар: про оновлення християнства

Послання голови Патріаршої катехитичної комісії до катехитів УГКЦ з нагоди дня катехита

Звернення бюро УГКЦ з питань екології з нагоди дня Бога Творця (2013 р.)

 

Анонси:

За благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, вперше відбудеться піша проща зі Львова до м. Глиняни (Золочівський р-н, Львівська обл.) на відпуст з нагоди празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Паломництво розпочнеться 26 вересня о 6:00 Божественною Літургією в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Відтак о 7:30 прочани вирушать до м. Глинян.

З благословення і за участі Блаженнішого Святослава та Ієрархів УГКЦ у Західній Європі з 2-го по 6-те грудня 2013 р. у португальському чудотворному містечку Фатіма заплановано проведення Форуму священиків УГКЦ із країн Західної Європи.

Форум пройде під гаслом «Євангелізація: чи віримо, що вона можлива?». З'їзд, що передбачає обговорення й оцінювання душпастирської ситуації УГКЦ у Західній Європі, ставитиме собі за мету насамперед налагодження тіснішої співпраці між церковними структурами УГКЦ у країнах Західної Європи. У цьому контексті прозвучать доповіді понад десяти досвідчених осіб у ділянці літургійного життя, катехизації, шкільництва, тощо…