Тижневий огляд: життя УГКЦ (27.02 – 05.03)
  • Втр, 07/03/2017 - 00:00

У суботу, 4 березня 2017 року, з нагоди пам'ятних роковин від Дня народження о. Михайла Вербицького, творця мелодії Гімну України, відбулася молитовно-культурна зустріч українців у с. Млини (Польща) на могилі геніального композитора-священика.

4 березня понад 150 глядачів відвідали благочинний показ стрічки  Гіркі жнива у Мельбурні, організованого Парафіяльною радою Української Греко Католицької Церкви для підтримки українських солдат. Гіркі Жнива – історична епопея і водночас зворушлива історія кохання у розпал Голодомору 1932-1933 років. Створений на основі реальних подій, фільм презентує справжню історію геноциду, вчиненого сталінською рукою. Його наслідком стала мученицька смерть мільйонів українців.

З 4 на 5 березня 2017 року відбулися чергові нічні чування у відпустовому місці Львівської Архиєпархії – с. Страдч. Після Великої Вечірні, було виголошено реколекційну науку про хритсиянську праведність, і три головні добрі діла: піст, молитва і милостиня. Відтак, священики звершили Божественну Літургію і разом із численними паломниками вирушили на нічну Хресну Дорогу на Страдецьку гору.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Представники конфесій розглянули план спільної роботи у соціальній сфері на найближчий період та запланували провести Всеукраїнську ходу на захист дітей та сім’ї.

Пастирське послання Преосвященного Владики Тараса (Сеньківа) на великий піст 2017 р.

Блаженніший Святослав у першу неділю великого посту: «Без молитви немає справжнього посту»

Глава УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих на шахті в с. Глухів

Тринадцять феноменів міграції українців на думку Глави УГКЦ в ефірі проекту «Живого ТБ» «Відкрита Церква»

Патріарх Йосип Сліпий у минулому столітті потряс усім світом: виставка у музеї історії релігії Львів – «Жива історія»

У Києві відбулася презентація фільму про Патріарха Йосифа Сліпого «Справа «Рифи».  У фільмі показано страдницький шлях Патріарха Йосипа на тлі світових подій. Фільм «Справа «Рифи» охоплює період з 1939 по 1963 роки та розкриває невідомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення Йосифа Сліпого. Особливу увагу приділено історичним подіям та визначним особистостям того періоду і їхнього впливу на долю Патріарха Йосифа Сліпого. Героями фільму стали: папа Іван ХХІІІ, президент США Джон Кеннеді, генеральні секретарі ЦК КПРС Йосип Сталін та Микита Хрущов. Назву стрічки взято з агентурної справи «Рифи», яка зберігається в архіві СБУ України. У 33 томах справи докладно задокументовано, як радянська влада розробляла та втілювала в життя план знищення Української Греко-Католицької Церкви та її Глави Йосифа Сліпого. Цього року наша Церква відзначає 125 річницю з дня народження цього непересічного мужа. 

Никита Будка – перший єпископ УГКЦ в Канаді

Десять фактів про залежність: священик Дмитро Польовий, керівник осередку тверезості «Знамення», голова підкомісії «За тверезість життя» Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ про небезпеку будь-якої залежності.

Анонси:

Центр студентського капеланства ЛА УГКЦ щосереди та щоп'ятниці протягом Великого посту о 19:00 год проводить Хресну дорогу у студентських храмах: Блаженного священномученика Олексія Зарицького (вул. Лукаша, 3а) та св. Володимира Великого (вул. Природна, 8а). Ласкаво запрошуємо молодь пройти цей Великий піст з молитвою та роздумами над стражданнями та жертвою Господа Нашого Ісуса Христа.

Із 7 по 9 березня Глава і Отець Блаженніший Святослав перебуватиме із душпастирським візитом у Празі (Чехія). Протягом днів свого візиту Блаженніший Святослав зустрінеться із духовними лідерами та високопосадовцями Чеської Республіки.

11 березня відбудеться третє паломництво до Тарасової гори, що в Каневі. Архиєрейську Божественну Літургію  очолить Блаженніший Святослав.

У середині травня 2017 року в Празі, Чехія, відбудеться чергова зустріч організацій і спільнот "European Deaf Catholics Meetings". Європейський симпозіум глухих католиків (перший відбувся в Римі, 2015 р.) передбачає не лише зустрічі і обговорення, а й певний вишкіл катехитичного і пасторального спрямування праці з глухими у Церкві.