Тижневий огляд: життя УГКЦ ( 27.06– 03.07)
  • Втр, 05/07/2016 - 10:22

В четвер, 30 червня, з нагоди 20-ї річниці повернення до Києва єпископа Української Греко-Католицької Церкви, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив високопреподобного отця Рафаїла Турконяка, архимандрита, доктора богослов’я і літургіки, лауреата Шевченківської премії, завідувача кафедри богослов’я Національного університету «Острозька академія», члена та перекладача Українського біблійного товариства патріаршою грамотою. У тексті грамоти Предстоятель УГКЦ відзначає, що життя о. Рафаїла «повне жертовної відданості справі перекладу Біблії».

В пятницю, 1 липня 2016 року, у Львівському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії молились за 43 професорів (переважно польського етнічного походження) із львівських вузів, яких розстріляли німецькі окупанти у ніч з 3 на 4 липня 1941 року. Вночі їх арештували, а під ранок розстріляли на Вулецьких пагорбах у Львові. В урочистості взяли участь представники вищих учбових закладів Вроцлава і Ополя із Польщі, а також Львова та представники польських культурних товариств у Львові.

1 липня об 11:00 год. в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла  тисячі львів'ян прийшли попрощатись із Новітнім Героєм України, всесвітньовідомим оперним співаком, який загинув на Донбасі – Василієм Сліпаком

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 2 липня, в суботу,  узяв участь у Богослужінні в костелі Святого Олександра, яку організував Мальтійський орден в Україні. У своєму слові Предстоятель УГКЦ подякував «за діло і місію милосердя, яку Мальтійський орден сповняє і буде сповняти в Україні». «Також сьогодні хочемо бути голосом подяки для самих членів цього Ордену, які відважно звіщають Боже обличчя як Бога милосердного в сьогоднішній Україні та служать тим, які є у великій потребі», – сказав Блаженніший Святослав.

В неділю, в Монастириськах Тернопільської області нагородили відзнаками та цінними подарунками 50 військових, 5 волонтерів та 15 капеланів за мужність і героїзм під час захисту нашої країни. Урочистість відбулась з нагоди 75-річчя з часу проголошення Акту відновлення Української Держави.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ у Семиполках: Той, хто хоч раз побував на лінії розмежування, назавжди зрозумів, що Бог існує

Реакція митрополита УГКЦ на «Волинську трагедію»

«Євхаристія є центром нашого життя», — Владика Дмитро

«Необхідно докладати душпастирських зусиль, щоб виховувати себе і своїх вірних в дусі християнської любові і милосердя», - Владика Богдан (Дзюрах)

О. Степан Сус: «Священство – це життя на повну ставку»

Владика Венедикт: Людина покликана до щастя на землі та з Господом на небі

Священик, якого боялися комуністи – про о.  Михайла  Винницького,  якого  не  змогли  зламати  ані  заборони,  ані  тюрми.

Він мудра людина і здатний сформулювати бачення майбутнього України - посол США про Главу УГКЦ

14-23 серпня відбудеться X міжнародна проща мігрантів з Самбора до Зарваниці