Тижневий огляд: життя УГКЦ (29.08– 04.09)
  • Чтв, 08/09/2016 - 08:52

До вашої уваги головні події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув:

30 серпня 2016 року, в місті Стрию, відбулось освячення наріжного каменя каплиці Стрітення Господнього, яку буде зведено в пам’ять українським воїнам, загиблим під час війни в Афганістані та військовослужбовцям, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину на Сході України. Чин освячення, у присутності священнослужителів міста, ветеранів Афганістану, воїнів АТО та їхніх родин, звершили Єпарх Стрийський Преосвященний владика Тарас (Сеньків) та єпископ-помічник Преосвященний владика Богдан (Манишин).

Блаженніший Любомир (Гузар) отримав Міжнародну премію імені Івана Франка за монографію «Андрей Шептицький, Митрополит Галицький, провісник екуменізму». Він став першим лауреатом премії. 30 серпня духовний лідер УГКЦ отримав нагороду з рук онука Івана Франка Роланда Франка «за визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук».

31 серпня 2016 року, Високопреосвящений владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський благословив студентів Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького  на урочистій присязі 1-го курсу з нагоди початку навчального року.

2 вересня 2016 року. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський здійснив освячення нових приміщень Церковної крамниці Львівської архиєпархії.

3 вересня 2016 р. у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) курсанти-першокурсники склали присягу на вірність українському народові. В цей святковий день до курсантів завітали Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви; отець Степан Сус,

4 вересня Архиєрейською Божественною Літургією у Соборі святого Юра розпочалася чергова сесія Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви. В Архієрейській Літургії взяли участь численні владики УГКЦ, які прибули на Синод з усіх куточків світу. Серед почесних гостей присутніми були Архієпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольської нунцій в Україні та Глава Мелхітської Греко-Католицької Церкви, Патріарх Григорій ІІІ (Лахам), осідок якого розташований у Сирії.

Патріарх Мелхітської Греко-Католицької Церкви запропонував УГКЦ кроки для зміцнення сопричастя обох Церков

Члени Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви перед початком робочих засідань молилися до Святого Духа. Того ж дня єпископи склали присягу.

Єпископ Хосе Луіс Мумбієлла-Сієрра, Голова Конференції Католицьких Єпископів Казахстану, від імені Конференції і всіх католиків Казахстану у своєму листі Синоду Єпископів УГКЦ, який зараз проводиться в Брюховичах, висловив свою солідарність і підтримку українському народові в цей важкий для України час.

Стародавня українська чудотворна ікона з польського міста Ярослав, яка належить Українській Греко-Католицькій Церкві вперше прибула в Україну. З кінця XVIII століття її чудотворну силу визнали у Ватикані. Упродовж тижня (4-10 вересня) в соборі Святого Юра перед іконою відбуватимуться молитви, а 10 вересня її урочисто буде перенесено до новоспорудженого університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої УКУ. 

Анонс:

Зарваниця, яка входить до 20 найбільших Марійських відпустових місць Європи та є постійним членом Марійського європейського зв'язку, цього року прийматиме високодостойних гостей та запрошуєш усіх вірних прибути на спільну молитву, яка за планована з цієї нагоди.