Тижневий огляд: життя УГКЦ 29.12.14-4.01.15
  • Пон, 05/01/2015 - 00:00

Владика Ярослав: Християнське життя починається із запрошення від Бога – Приходьте! Бог запрошує людину до досконалості і з цього запрошення розпочинається духовна мандрівка. Про це 28 грудня, в неділю Праотців, сказав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Олегу Бісику, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Митрополит Ігор: Дякую за молитви, пости й милостині, які чините в ім’я миру в нашій країні та на цілій землі! Такими словами звернувся до вірних Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, під час пастирського візиту 28 грудня до храму Блаженного Климентія Шептицького (м. Львів, вул. Кривоноса, 1). Під час свого візиту владика Ігор звершив Божественну Літургію та поспілкувався з вірними. 

3 січня 2015 року:

У селі Велика Вільшаниця, Золочівського району (Львівської області) провели в останню дорогу бійця АТО Володимира Салівончика. Прощалася із воїном уся його родина, односельчани, Золочівщина та бойові побратими.
Священники відслужили Панахиду, яку очолив владика Венедикт.

Вантажно-пасажирський бус подарувала Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ бійцям тернопільського батальйону Нацгвардії. Митрополит Василій Семенюк освятив машину та поблагословив бійців. Це вже п’ятий автомобіль, придбаний за кошти єпархіального фонду, повідомив він. Загалом церква подарувала по машині всім військовим частинам Тернополя.

У неділю 4 січня:

З Івано-Франківська до українських вояків в зону АТО вирушив «Фронтовий вертеп-2015». Щоб розділити з нашими військовими смак куті й святковий настрій Різдва, радісну вістку колядок, передати їм від наших краян теплі подарунки, листи дітей та відеозвернення. Більшість дійових осіб вертепу —семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, УГКЦ. За вояків, щасливу подорож учасників й волонтерів вертепу, їхні родини митрополит Володимир та його помічник владика Йосафат зі священством відслужили молебень. 

У м. Нетішин Хмельницької області архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та екзарх Луцький Йосафат Говера освятили новозбудований храм св. Івана Богослова. 

Також до вашої уваги:

«Свята вечеря – спільне ділення різдвяною радістю…» - владика Венедикт на Різдво ГНІХ Цьогорічне українське Різдво відбуватиметься не так, як завжди. Бо не всі сім’ї зберуться в повному складі. Багато батьків, братів і синів цьогорічне Різдво проведуть на війні. Про те, як святкувати Різдво 2015 року, розповідає владика Венедикт, голова Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

«Це була б колосальна духовна перемога», – Глава УГКЦ про беатифікацію митрополита Андрея Шептицького. Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час зустрічі з монашеством попросив молитися за прославу слуги Божого митрополита Андрея, «бо ми маємо всі шанси в новому році сподіватися на його беатифікацію».

"Підсумки дня" з кардиналом Любомиром Гузаром

Чи є підстава для надії?  + Любомир, Архиєпископ-емерит

Різдвяне послання Архиєпископа і Митрополита Львівського Української Греко-Католицької Церкви

Різдвяне Послання владики Дмитра Григорака: «Бог навідався до народу Свого» (Лк. 7, 16)

Блаженніший Святослав привітав працівників Патріаршої курії у Львові з Різдвяними святами

Різдвяне послання владики Кир Петра Стасюка

Різдвяне послання митрополита Василія Семенюка

Пастирське послання до духовенства, монахів та монахинь і вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії на Різдво Христове 2015 року Божого

Різдвяне Послання Єпископів Стрийської Єпархії УГКЦ

Різдвяне привітання військовослужбовців Преосвященного владики Михаїла (Колтуна)

Різдвяне послання Архієпископа і Митрополита УГКЦ Преосвященного Кир Володимира Війтишина та Єпископа-помічника Преосвященного Кир Йосафата Мощича