Тижневий огляд: життя УГКЦ (3-9 листопада)
  • Срд, 12/11/2014 - 00:44

З 31 жовтня по 2 листопада 2014 р.  українські іммігранти з Італії, Іспанії та Франції вже четвертий рік поспіль здійснили Національну прощу до всесвітньовідомого місця об’явлення Пресвятої Богородиці м. Люрд, що на півдні Франції. Цьогорічна проща проходила в рамках відзначення 25-річного ювілею виходу УГКЦ з підпілля та була присвячена молитві за мир та спокій в Україні. Очолив паломництво Апостольський Візитатор та голова Оргкомітету прощі владика Діонісій (Ляхович). 

У неділю, 2 листопада 2014 р. Б., в Архикатедральному соборі св. Юрія, Високопреосвященніший владика Ігор – Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив поставлення в пресвітери військового капелана – диякона Юрія Цюпку.

У понеділок 3 листопада, владика Венедикт завітав на зустріч волонтерів Центру Опіки Сиріт. Волонтери з нетерпінням очікували цієї зустрічі, адже мали нагоду поговорити віч-на-віч з владикою та запитати про те, що турбує.

У вівторок, 4 листопада 2014 року:

У катедральному соборі Святого священномученика Йосафата в м. Пармі, штат Огайо (США), Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив хіротонію та інтронізацію новообраного Правлячого єпископа єпархії Святого Йосафата в Пармі Богдана (Данила).

Відбулася зустріч священиків, відповідальних за євангелізацію у протопресвітератах Львівської архиєпархії, з Преосвященним владикою Венедиктом. У світлі постанов Собору Львівської архиєпархії "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", священики обговорювали можливості ще більш плідної співпраці мирян і клиру.

У каплиці єпархіальної курії Авелліно відбулося урочисте підписання документів про відкриття Української персональної парафії Свв. Володимира та Ольги. Одночасно о. Роман Кривий склав присягу пароха даної парафії у присутності місцевого єпископа Монс. Франциска Маріно, Генерального Вікарія Монс. Серджіо Меллілло та свідків із парафії.

У середу, 5 листопада 2014 року, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий, владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію, з нагоди святкування Дня єпархії, яке традиційно уже 14-ть років поспіль відбувається в день покровителя Стрийської єпархії - Святого апостола Якова, брата Господнього. Святкову Літургію також молився владика Богдан Манишин, єпископ-помічник, і чисельно присутнє духовенство Стрийської єпархії. А також цього дня до сану священичого у неодруженому стані було рукоположено диякона Скрипнюка Романа.

У суботу, 8 листопада, в день пам’яті святого великомученика Дмитрія Солунського, Митрополит Ігор звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Чин благословення першої в Україні обителі отців оріоністів - монастиря Святих апостолів Петра і Андрія.

Слово Митрополита Львіського у день пам’яті святого великомученика Димитрія мироточця

«Політика є великою нагодою робити щось добре…» – владика Венедикт на свято Великомученика Димитрія Солунського

У неділю, 9 листопада 2014 року:

У місті Севілья (Іспанія) відбулося посвячення відновленого собору на честь святого великомученика Димитрія, який відтепер служитиме місцевій громаді УГКЦ з правом подальшого його викупу. Цей старовинний просторий храм належить місцевому згромадженню римо-католицьких сестер (Congregación de Hermanas  de María Reparadora), який через невикористання був понад десять років зачиненим, а відповідно і десакралізованим. Обряд посвячення звершив Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор.

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, освятив наріжний камінь майбутнього храму Премудрості Божої – Софії, що у м. Винники.

Вперше у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, УГКЦ, м. Львів відбулась спільна молитва та зустріч батьків, дружин та дітей військовослужбоців, що загинули в зоні АТО - родини новітніх Героїв України. Вічная пам'ять нашим Героям, які проживали у м. Львові та області і залишаються світлою пам'яттю для усіх нас.

Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, узяв участь у Всеукраїнській екуменічній молитві за сиріт. Молитва відбулася на Михайлівській площі Києва за участю Президента України Петра Порошенка.

Також до вашоъ уваги:

Священик-капелан із зони АТО: «Мені солдати казали, що на полі бою їх рятувала не броня, а саме Бог»