Тижневий огляд: життя УГКЦ (30.06 – 06.07)
  • Втр, 08/07/2014 - 16:19

Ввечері 30 червня священики поблагословили військовослужбовців, що відправилися в зону АТО з Києва. На запрошення римо-католиків від Української Греко-Католицької Церкви у молитві взяв участь о. Олег Панчиняк.

Днями до розташування підрозділів, які приймають участь у проведенні антитерористичної операції, прибув капелан української греко-католицької церкви отець Іван Гопко.

Слово Боже в зоні АТО Заступник керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України о. Любомир Яворський розповідає про служіння військових капеланів під час АТО у східних областях.

О.Михайло Сукмановський про духовну підтримку золочівських військових в зоні АТО

Більше 2 тисяч паломників зі всієї України приїхали в Тернопіль на з'їзд Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі. В однойменному храмі, що на бульварі Данила Галицького, з нагоди свята відслужили Архієрейську Святу літургію, яку очолив  Екзарх Одесько-Кримський Владика Михайло Бубній.

Перемисько – Варшавська Архієпархія розпочала ювілейні святкування в честь свого Пастиря – Митрополита і Архієпископа кир Івана Мартиняка – 46 владики на Перемиському престолі. Після зруйнування єпархії тоталітарним комуністичним режимом та по майже півсторічному осиротінні Перемиської Єпархії Митрополиту кир Івану прийшлося підносити з руїни Українську Греко – Католицьку Церкву в Польщі. Сьогоднішні святкування потрійного ювілею Митрополита Івана: 25 – ліття єпископського служіння, 50 – ліття священства та 75 – ліття з дня народження є виявом вдячності, подяки і великої пошани вірних та духовенства до Свого Архієрея.

3 липня 2014 р. Б. єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Венедикт відбув із пастирським візитом до Республіки Польща на запрошення організаторів дитячого міжнародного табору.
Уже втретє владика Венедикт із пастирським візитом відвідує українських дітей у цьому таборі. 

В рамках робочої поїздки до Німеччини, Високопреосвященніший Владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський УГКЦ, відвідав українську громаду та парафію св. Миколая у місті Бамберзі (Баварія). У суботу 5-го липня 2014 р.Б. Високопреосвященніший Владика Ігор очолив святкову Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої виголосив проповідь та звершив поставлення у диякони піддиякона д-ра богослов'я Томаса-Марка Немета та освятив новозбудований парафіяльний центр.

5 липня в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулась п`ята професійна проща Тернопільської облспоживспілки. Її гаслом стали слова «За мир в Україні». Привітав паломників і очолив Божественну Літургію митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

6 липня в неділю Всіх Святих Українського Народу у місті Южноукраїнську, що на Миколаївщині, вірні Української Греко-Католицької Церкви відзначали своє храмове свято. Спільне служіння святої Літургії відбулося за участі та благословення владики Михаїла (Бубнія), Екзарха Одеського, а також – священників Миколаївського деканату

«Створення нової митрополії УГКЦ − це ще один крок до утвердження і визнання її патріаршої гідності», − Глава УГКЦ

Лист-співчуття Блаженнішого Святослава з приводу смерті Блаженнішого Володимира (Сабодана)

 

Анонси:

В монастирі сестер Мироносиць (УГКЦ), що в Богородчанах відбудуться реколекції для дівчат на тему: «Історії біблійних покликань». Реколекції відбудуться 25  – 27 липня 2014 р. Б.

31 липня - 3 серпня 2014 року в Реколекційному домі редемптористів у Львові (вул. Замарстинівська, 225) відбудуться реколекції для дівчат, які цікавляться монашим життям.
Тема реколекцій: «Подорож віри зі святим апостолом Йоаном». Реколектант: о. Василь Оприско, ЧНІ.

22 серпня, у день пам’яті святого апостола Матія, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці в Дрогобичі відбудеться архиєрейська хіротонія протоієрея Григорія Комара. Архиєрейська Літургія з Чином архиєрейської хіротонії розпочнеться об 11.00.

Дяківсько-катехитична школа при Молодіжному навчальному центрі ім. Святого Івана Боско оголошує набір студентів