Тижневий огляд: життя УГКЦ (30.12.13-05.01.14)
  • Втр, 07/01/2014 - 18:41

31 січня 2013 р.:

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, очолив Божественну Літургію в архикатедральному соборі Святого Юра, в наміренні подяки Богові за прожитий рік. Разом з владикою молились: священнослужителі собору, духовенство архиєпархії, працівники Курій: Патріаршої та Львівської архиєпархії, а також парафіяльна спільнота собору Святого Юра.
 

У храмі святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) Митрополит Володимир освятив запрестольну ікону – мозаїку «Небесна Євхаристія». Попрощавшись з вірними, Митрополит від’їхав до архікатедрального Собору на Святу Літургію, а у храмі о. Йосафат очолив подячну Службу Божу за пережитий і Богом благословенний рік. 

 

В Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття і освячення першого в Україні пам'ятника "Руській трійці".

«Велика радість що можемо відкрити і освятити такий величавий пам’ятник «Руської Трійці»…це виликий крок у памяті і пошануванні тих які відстоювали українське, формували свідомість нації…» - зазначив Митрополит Володимир після освячення в якому спів служили представники всіх християнських конфесій міста Івано-Франківська.

 

Львів – «365 днів із Великим Митрополитом. Роздуми на щодень» – книжка під такою назвою з цитатами митрополита Андрея Шептицького вийшла у Львові у переддень Нового року. Це висловлювання Андрея Шептицького про важливі події у житті Церкви та держави. «Це збірка думок у формі календаря з цитатами на кожний день року», написав у вступному слові кардинал Любомир Гузар.

 

Наприкінці 2013 року у видавництві «Нова Зоря» (Івано-Франківськ) вийшла у світ книжка «Серця живе джерело. Антологія поезій, присвячених Блаженнішому Патріарху Йосифу Сліпому».

Публікація до 50-ліття звільнення з неволі цього Ісповідника віри, є третім, доповненим і виправленим виданням (два попередні – 1995, 2000), у якому зібрано й запропоновано читачам усе найкраще з поетичного доробку 19-ти авторів як з України, так і з діаспори.

 

«2013 рік став всенародним підтвердженням європейського вибору нашого народу», - Блаженнійший Святослав

 

Новорічне побажання Блаженнійшого Любомира

 

Слово Митрополита Львівського в перший день Нового 2014 року Божого

 

Першого дня нового 2014 року у місті Львові за ініціативи спільноти святого Егідія відбулася традиційна молитовна хода під назвою «За мир на всіх землях», присвячена Всесвітньому дню миру.

До участі в заході долучилась також Комісія УГКЦ Справедливість і мир, одним із першочергових завдань якої є поширювати та сприяти миру і справедливості в нашому суспільстві та у світі.

 

Із глибоким сумом повідомляємо, що 3 січня на 88-му році життя відійшла у вічність мама Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського.
Духовенство і вірні Львівської митрополії висловлюють співчуття владиці Ігорю, рідним і близьким з приводу великої втрати.

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, висловив співчуття владиці Ігореві (Возьняку), Архиєпископу і Митрополиту Львівському, з приводу смерті його матері - Анни.

 

Найбільшу українську різдвяну шопку облаштували у Тернополі, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Інсталяція розміщена на всю ширину церкви, її вершечок сягає купола. Розміри такого велетенського вертепу становлять сорок один метр завширшки та двадцять сім у висоту.

 

До вашої уваги:

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

Різдвяне послання Митрополита Львівського на 2014 рік

Різдвяне послання Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Преосвященного Кир Володимира Війтишина

Різдвяне послання владики Михаїла Колтуна

Різдвяне послання владики Василія Івасюка

Послання Митрополита Василія Семенюка на Різдво

Різдвяне послання до вірних Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

Різдвяне послання владики Тараса Сеньківа

Різдвяне послання владик УГКЦ у Польщі

«Що принесе цьогорічне Різдво?» Відеоблог Блаженнішого Любомира

Владика Венедикт: «Жодна релігія не може похвалитися тим,що Бог прийшов до свого люду»

Християнська символіка нашого Святого Вечора – Надвечір’я Різдва Христового

Майдан – це засіб, через який Бог змінює наш народ, - владика Венедикт