Тижневий огляд: життя УГКЦ (5.03– 11.03)
  • Пон, 12/03/2018 - 19:57

В понеділок, 5 березня 2018 року, Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, здійснив пастирський візит до Львівської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги. На завершення, владика подякував усім присутнім працівникам-лікарям – за їхню жертвенність під час сумлінного виконання своїх обов’язків, а також недужим-пацієнтам-за те, що, терплячи біль та страждання, залишаються відданими Богу та щиро моляться за власне одужання. Оксана Воробель, головний лікар цього закладу, провела екскурсію по найбільшій в Західній Україні лікарні, та запропонувала багато важливих проектів та ініціатив, які допомогли би в майбутньому налагодити добру співпрацю між Церквою та медициною в цій лікарні.

В актовій залі прокатедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці міста Самбора завершилась християнська просвітницька акція «Не вбивай, мене, мамо». Захід, який організувала Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, присвячувався Дню абортованої дитини. Учасниками конференції були 130 учнів старших класів місцевих шкіл, студенти різних навчальних закладів Самбора, молодь з м. Новий Калинів та с. Вільшаника.

У вівторок, 6 березня, на території парку імені Івана Котляревського м. Полтави відбулося відкриття Алеї та освячення пам’ятного знака героям АТО. Чин освячення здійснив о. Володимир Раковецький, адміністратор парафії Всіх Святих Українського народу УГКЦ. Пам’ятний знак встановлено таким чином, що у нього вмонтована інтерактивна дошка, на якій відображається інформація про полтавців, що загинули у зоні АТО: фотографії, роки життя, обставини загибелі та нагороди.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав зустрівся з міжнародною екуменічною групою «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині». Зустріч групи «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині» відбувається щорічно. Цього року вона проходить у Києві 6-8 березня. Головною темою цьогорічної зустрічі є обговорення можливих шляхів співпраці між церквами в Україні.

В середу, 7 березня 2018 року, у Києві, відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з керівниками організацій мережі Карітасу України. В ході зустрічі керівники організацій розповіли Главі УГКЦ про соціальні проблеми, з якими щодня стикаються у своїй роботі працівники Карітасу та діяльність, яка є спрямована на їх вирішення. Окремо слід згадати нинішні страждання, спричинені війною в Україні. За словами Блаженнішого, ці важкі випробування показали також небувалу жертовність і самопосвяту нашого народу в Україні. Серед багатьох соціальних викликів та проблем Блаженніший Святослав особливо підкреслив питання небувалого поширення сурогатного материнства в Україні, яке спричинене соціально-економічними чинниками та відсутністю законодавчих обмежень, а також на небувалий розмір міграційних процесів.

9 – 11 березня 2018 року в Реколекційно-відпочинковому Центрі Львівської Архиєпархії “Світлиця” відбулися Великопосні реколекції для працівників Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. Реколектантом став о. Павло Дроздяк – місіонер Божого милосердя. У контексті основної теми реколекцій “Руйнування п’єдесталів” реколектант разом із учасниками розмірковував про сокрушення серця, перемогу над власним егоїзму та відкриття себе, необхідні для примирення з Богом. Також учасники реколекцій мали нагоду молитовно порозважати над Святим Письмом, взяти участь у багатьох Богослуженнях, а ще – приступити до тайги Покаяння.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

ЛЬВІВСЬКИЙ ПСЕВДОСОБОР 1946 РОКУ

БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ: ДІАЛОГ Є НЕОБХІДНИМ

«НЕХАЙ ЧЕСНИЙ І ЖИВОТВОРЯЩИЙ ХРЕСТ ДОПОМОЖЕ ЗЦІЛИТИ НАШІ РОДИНИ, НАШЕ СУСПІЛЬНО, НАШЕ ДЕРЖАВНЕ І ПОЛІТИЧНЕ ЖИТТЯ ВІД ОСОБИСТОГО, ПОЛІТИЧНОГО І ДЕРЖАВНОГО ЕГОЇЗМУ!» – ГЛАВА УГКЦ

ГЛАВА УГКЦ У КАНЕВІ: «ДАВАЙТЕ СЛУХАТИ ГОЛОС БОЖИЙ У ТВОРЧОСТІ КОБЗАРЯ, АБИ ВКОТРЕ В ІСТОРІЇ НАМ НЕ СТАЛО ЖАЛЬ ЗА ВТРАЧЕНИЙ ШАНС»

«ЄДНІСТЬ З НАСТУПНИКОМ АПОСТОЛА ПЕТРА, ПАПОЮ РИМСЬКИМ, ДЛЯ НАС Є ПИТАННЯМ ВІРИ», - ВЛАДИКА БОГДАН З ПРИВОДУ 72-Х РОКОВИН ЛЬВІВСЬКОГО ПСЕВДОСОБОРУ

«ЮВІЛЕЙНИЙ РІК МИНУВ, А МИЛОСЕРДЯ МАЄ ТРИВАТИ», - ВЛАДИКА БОГДАН (ДЗЮРАХ) ПРО ПЛАКАТИ У КИЄВІ, ПРИСВЯЧЕНІ МИЛОСЕРДЮ

6 ПРАКТИЧНИХ ПОРАД НА ПОЧАТОК ВЕЛИКОГО ПОСТУ

У РИМІ ЗНЯЛИ ФІЛЬМ ПРО ПАПСЬКУ УКРАЇНСЬКУ КОЛЕГІЮ СВЯТОГО ЙОСАФАТА

22 БЕРЕЗНЯ 2018 РОКУ КООРДИНАЦІЙНА РАДА З ПИТАНЬ ДУШПАСТИРСТВА У КРИЗОВИХ СИТУАЦІЯХ ПАТРІАРШОЇ КУРІЇ УГКЦ ОРГАНІЗОВУЄ І ПРОВЕДЕ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ ДРУЖИН ТА МАТЕРІВ УЧАСНИКІВ АТО. Захід відбуватиметься за адресою: м. Львів, вул. Хуторівка, 35, Патріарший Дім. Реєстрація триватиме до 19 березня включно за номером +380988125970 (Іванна) або на e-mail krdushpast@gmail.com

Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ випрацювала спеціальний навчальний курс МАПа (Молодіжний Апостолят Парафії), щоб допомогти душпастирям, які працюють із молоддю, набути практичних вмінь у тому, як найкраще знаходити підходи до молоді. А також, створити своєрідну платформу обміну унікальним досвідом, викликами, проблемами і спільним пошуком їх вирішення. Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії чи не найактивніше долучилася до цієї програми. Для священиків, які працюють із молоддю провели декілька зустрічей. До 1 квітня є можливість для усіх священиків, які працюють із молоддю, зареєструватися на новий річний курс МАПа. Детальнішу інформацію про курс шукайте на сайті МАПа навчальний курс про Молодіжний Апостолят Парафії для священиків УГКЦ.