Тижневий огляд: життя УГКЦ (6.02 – 12.02)
  • Пон, 13/02/2017 - 23:08

Від 27 січня по 6 лютого 2017 року відбулись відвідини парафій Кримського екзархату, які разом із місцевим духовенством очолив о. д-р Андрій Танасійчук, протосинкел Одеського та Кримського екзархатів. Під час цих днів священик відвідав громади в Севастополі, Євпаторії, Сімферополі, Ялті, Керчі та спільно помолився з парафіянами.

6-9 лютого 2017 р. в Асижі проходили реколекції та загальні піврічні збори душпастирів УГКЦ в Італії. Провів реколекції Владика Гліб (Лончина), Єпископ Єпархії Пресвятої Родини в Лондоні, Апостольський Візитатор для українців в Ірландії.

7 лютого, в Івано-Франківську відбувся ІІІ медіа-форум «Церква і журналістика», під час якого обговорили загрози і виклики гендерної ідеології. Цікаві спікери презентували інформативні доповіді на актуальну тему.

Цього ж дня відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з міністром закордонних справ України паном Павлом Клімкіним на прохання останнього. На початку зустрічі міністр висловив високу оцінку та вдячність нашій Церкві за те, що вона всебічно, усіма своїми структурами підтримує в міжнародному вимірі Українську Державу.

11 лютого Божественною Літургією в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич, розпочалась Проща монашества УГКЦ. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, у співслужінні владики Тараса, єпарха Стрийського, владики Михаїла, екзарха Одеського, владики Григорія, єпископ-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, владики Богдана, єпископ-помічника Стрийської єпархії, і владики Володимира, єпископ-помічника Львівської архиєпархії. Участь у прощі взяли близько 300 богопосвячених осіб.

Нещодавно Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у «Закарпатському парку мініатюр» благословив мініатюрне зображення Патріаршого собору Воскресіння Христового, що у Києві.

У контексті Соціальних днів, які відбуваються з 12 по 19 лютого 2017 року згідно рішення Синоду Єпископів УГКЦ, Комісія УГКЦ Справедливість і Мир проводить ряд заходів в Україні. 

У рамках Року Патріарха Йосипа Сліпого в Українській Греко-Католицькій Церкві в Києві та інших містах України відзначать 125-ліття з Дня народження Патріарха Йосипа Сліпого.

Анонси:

16 лютого 2017 року о 15:00 год. за адресою: вул. Хуторівка 35, м. Львів у конференц-залі Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ відбудеться благодійний вечір – презентація розвитку Шпиталю.

19 лютого 2017 року в Архикатедральному Соборі святого Юра відбудеться урочиста Академія, присвячена 125-річчю від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

17-19 лютого 2017 року в реколекційному домі Сестер Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської (смт. Гніздичів, Жидачівського району) відбуватимуться духовні зустрічі для молоді з циклу Діла милосердя для душі "Вміння радіти - приймати себе і світ" 

24-26 лютого 2017 року, відбудуться чергові заняття у Школі духовності і євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ.

Читайте також:

«Господь – моя сила»: видано ювілейний 100-ий номер вісника Київського гарнізону

13 думок про молодь від о. Ростислава Пендюка