Тижневий огляд: життя УГКЦ (7.05 – 13.05)
  • Срд, 27/06/2018 - 15:46

В понеділок, 18 червня 2018 року відбулося відкриття відділення екстреної медичної допомоги Коломийської центральної районної лікарні та кабінету з ангіографічним обладнанням. Після перетину символічної стрічки, духовенство було запрошено увійти у цей храм здоров’я, освятити його та благословити тих, хто буде тут працювати і лікуватися. Посвятив відділення Владика Василій.

19-20 червня відбувся семінар-тренінг щодо проектного менеджменту для працівників Патріаршої курії УГКЦ в Патріаршому домі у Львові. Секретами управління проектами та цінними порадами для працівників Патріаршої курії поділився консультант з проектного управління Міністерства економіки України та низки комерційних організацій Сергій Потапов. За словами учасників, для них надзвичайно важливо, щоб отримані навички використовувалися (застосовувалися) комісіями і надалі, оскільки це допоможе вдосконалити роботу над проектами. Окрім цього, комісії можуть по-іншому навчитися планувати свої ідеї.

В четвер, 21 червня, у Львівському музеї історії релігії (Львів, вул. Музейна, 1) відбулося відкриття виставки «Дерев’яні церкви Львівщини» Богдана Сікотовського – програміста із понад сорокарічним стажем. Цю виставку автор присвятив світлій пам’яті Блаженнішого Любомира.

 В п’ятницю, 22 червня, Голова ПМВ владика Йосиф Мілян на пленарному засіданні РОАКО у Римі представив ситуацію українських мігрантів в Центральній та Західній Європі. Владика відзначив, що із зростанням наших громад за кордоном зростає необхідність добре приготованого клиру. Тож ПМВ шукає кандидатів і є посередником та гарантом між двома єпископами - тим, який відпускає, та тим, який приймає. ПМВ випрацював трьохсторонню угоду для кандидата та єпископів щодо прийняття до праці, а також документ-контракт з правами та обов’язками священика душпастиря за кордоном «правильник скерування і відкликання священика на служіння за кордоном».

25–26 червня в межах паломництва українськими святинями у Марійському духовному центрі «Зарваниця» перебувала група прочан із Хорватії. Участь у подорожі-паломництві за маршрутом Зарваниця–Київ–Львів, яку організував Патріарший паломницький центр УГКЦ, взяли 82 іноземці. У соборі Зарваницької Матері Божої іноземні гості відслужили Святу Літургію в західному обряді, молилися Хресну дорогу хорватською мовою. Також прочани відвідали всі храми Марійського духовного центру та побували на будівництві Гробу Господнього.

 

Анонси:

З 2 по 9 липня 2018 рокукомісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я проводить ІІ Літню школу з вивчення природніх методів розпізнавання плідності (МРП). На сьогодні є велика потреба формувати відповідальний підхід до збереження репродуктивного здоров’я подружжя і надалі формувати групу фахівців з МРП, які будуть постійними активними працівниками при єпархіальних структурах комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, в родинних пораднях та популяризуватимуть МРП як один з важелів протидії абортам і контрацептивній ментальності. До участі у школі запрошуємо по 2 кандидати від архиєпархії/єпархії/екзархату на здобуття ступеня інструктора І рівня.

5 - 8 липня на Софійській площі м. Києва відбудеться цілодобовий марафон читання Біблії – священна книга буде прочитана вголос від початку до кінця. Участь візьмуть понад 300 читців – глави Церков і священнослужителі з усієї країни, державні діячі, представники влади та іноземні гості. 5 липня о 17:30 на Софійську площу зокрема завітає Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, щоб взяти безпосередню участь у цій події.

ХІРОТОНІЯ ЄПИСКОПА-ПОМІЧНИКА СОКАЛЬСЬКО-ЖОВКІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВІДБУДЕТЬСЯ 12 ЛИПНЯ У СОКАЛІ

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА УГКЦ З ПРИВОДУ ПОГРОМІВ ТАБОРУ РОМІВ

ДЕКРЕТ ПРОГОЛОШЕННЯ СЛУЖБИ СВЯТА МАТЕРІ БОЖОЇ НЕУСТАННОЇ ПОМОЧІ

АКАДЕМІКИ ВИМАГАЮТЬ У ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІЦІЇ РОЗСЛІДУВАТИ СПРАВУ СЕКТИ ДОГНАЛА

«ЗАКІНЧУЙМО ГОВОРИТИ, ПОЧИНАЙМО СПІЛЬНО ПРАЦЮВАТИ!» — БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ПІД ЧАС ФОРУМУ «ТРАНСФОРМАЦІЯ УКРАЇНИ»

«СКІЛЬКИ ЖИТТІВ ВИ ВРЯТУВАЛИ, СКІЛЬКОМ НАШИМ ВОЇНАМ ВИ ДОНЕСЛИ ДОБРУ НОВИНУ», — ГЛАВА УГКЦ ПІД ЧАС ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ В ЮЖНОУКРАЇНСЬКУ

«ЛЮДСЬКЕ ЗЛО ЗАВЖДИ ВНОСИТЬ ПОДІЛИ, ОСКІЛЬКИ ДИЯВОЛ — ЦЕ ТОЙ, ЩО РОЗДІЛЯЄ, А ІСУС ХРИСТОС — ДЖЕРЕЛО ЄДНОСТІ», — ГЛАВА УГКЦ У СТРАДЧІ

О. ЛЮБОМИР ЯВОРСЬКИЙ: УГКЦ ЗАВЖДИ БУЛА ПРОМОУТЕРОМ У КАПЕЛАНСЬКОМУ СЛУЖІННІ

О. АНДРІЙ ГАХ: ДЛЯ УКРАЇНЦІВ НА МІГРАЦІЇ ДУЖЕ ВАЖЛИВА ДУХОВНА ПІДТРИМКА

РОЗДУМИ НАД ЖИТТЄПИСОМ СВЯТОСТІ БЛАЖЕННОГО ВОЛОДИМИРА ПРИЙМИ

ВЛАДИКА ЙОСИФ МІЛЯН СЕМІНАРИСТАМ: НАМ ТРЕБА БАГАТО СВЯЩЕНИКІВ, НА ЯКИХ ЧЕКАЄ НАШ НАРОД В РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ

БЛИЗЬКО МІЛЬЙОНА ДОЛАРІВ ПЕРЕДАВ НА СИРОТИНЦІ, ВРЯТУВАВ ТИСЯЧІ ЄВРЕЇВ – НАЙЦІКАВІШЕ ПРО АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО