Тижневий огляд: життя УГКЦ (8.05 – 14.05)
  • Втр, 16/05/2017 - 11:37

З понеділка в Україні триватиме тиждень подружжя. Тиждень подружжя – це міжнародний рух, який спрямований на поширення у суспільстві сімейних цінностей. Святкування розпочинається із Дня Матері і триватиме до 21 травня. Комісія у справах родини УГКЦ розробила пропозиції для проведення тижня родини на парохіях. Протягом цього часу заохочується парохіяльних священиків, прородинні організації та всі сім’ї до проведення різноманітних святкових заходів для родини. Зокрема, це можуть бути родинні Молебні до Пресвятої Богородиці, виголошення проповідей на родинну тематику, показ фільмів, тематичні лекції чи семінари а також інші заходи, які акцентуватимуть увагу вірних та громадськості на важливості подружжя і родини для Церкви і суспільства, на утвердження цінності родини та шлюбу як найбільш значимого суспільного інституту.

8 травня 2017 року у приміщенні Патріаршого дому у Львові, розпочалося щорічне засідання Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ. У ньому беруть участь владика Богдан (Данило), голова Патріаршої комісії у справах духовенства та отці ректори усіх семінарій з України, Північної Америки, Канади, Німеччини, Словаччини, Італії, Австрії та Польщі. Основними темами для обговорення під час засідання є огляд та уніфікація програми семінарійного предмету “Сповідництво та духовний супровід” і “Літургійне богослов’я у семінаріях” в УГКЦ.

Також в понеділок у місті Мантова відбулись регіональні збори священиків, які душпастирюють на території північно-східного регіону Італії. 

8–9 травня в місті Бар у монастирі сестер-бенедиктинок відбулася зустріч Рад Конференцій вищих настоятелів чоловічих і жіночих згромаджень Католицької Церкви латинського та східного обрядів.

12 травня 2017 року в Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Бути собою» та Науковий симпозіум, приурочений до 125-річчя від дня народження Йосипа Сліпого. Організатори заходу: Київська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Інститут Історії Церкви Українського Католицького Університету та Вінницький обласний краєзнавчий музей.

12-14 травня 2017 року відбувся душпастирський візит владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника та Протосинкела Київської Архиєпархії УГКЦ, до Вінниччини. В рамках візиту єпископ взяв участь в урочистостях, приурочених відзначенню 125-річчя з дня народження Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого на Вінниччині.

13 травня владика Йосиф перед іконою Фатімської Божої Матері посвятив всю парафію Непорочному Серцю Марії. Саме в цей ювілейний час Фатімських об’явлень (з 13 травня по 13 жовтня 2017 р.) ікона буде подорожувати до родин парафії, щоб їх об’єднувати в молитві, щоб просити про єдність парафіяльної родини та всієї України.

У суботу, 13 травня 2017 року, в приміщеннях Товариства “Свята софія”, що знаходиться на площі Мадонна дей монті в Римі з благословення Владики Діонісія Ляховича, Апостольського візитатора, відбувся біблійний семінар на Тему "П'ятикнижжя Мойсея, або коли відкриваємо Біблію з самого початку". Провідник семінару Григорій Лозінський, докторант Папського Біблійного інституту, старався через розповіді, презентації та вправи наблизити слухачів до розуміння Старого завіту.

В неділю, 14 травня, в Тернополі відбулася хода християнських родин на підтримку сімейних цінностей, союзу чоловіка і жінки, як задуму Божого.

14 травня 2017,  з нагоди 30-ліття появи Божої Матері на балконі місцевої церкви в с. Грушів на Львівщині 12-річній дівчинці Марії Кізим, відбулась проща до цього відпустового місця. Грушівське чудо ознаменувало вихід УГКЦ з підпілля, розвал Радянського союзу і незалежність Української держави. Прощу  очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

14 травня в українській парафії свв. Сергія і Вакха в Римі відбулася презентація книжки «Паломницька святиня Матері Божої в Зарваниці», автором якої є віце-парох згаданої парафії, протоієрей Петро-Дмитро Квич. 

 

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Блаженніший Святослав про те, як боротися із залежностями - ефір інтерактивної програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА» 

«Потрібно допомогти так, аби людина сама стала на ноги», − Глава УГКЦ під час зустрічі з представником ООН у справах біженців

Апостольський нунцій у Грушеві: Марія відкрила тут двері майбутнього і ці двері більше ніколи не замкнуться

Заходи з нагоди 15-ї річниці місії та діяльності отців оріоністів в Україні відбудуться в м. Тортона, що на Півночі Італії. Очолить святкування Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. Візит Блаженнішого Святослава до Італії розпочнеться 15 травня. А 16 травня о 18:00 очолить Архієрейську Божественну Літургію з нагоди 15-річного ювілею діяльності оріоністів в Україні. 

В рамках офіційного візиту до архієпархії Перуджі, обласного центру регіону Умбрія (Італія), 18 травня о 14:30 Блаженніший Святослав зустрінеться з українською громадою та очолить Молебень за Україну. Після молитви Глава УГКЦ виголосить проповідь до українських мігрантів.

17 травня 2017 року відбудеться VI Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ до Перемишлян, що на Львівщині, де своє служіння виконував блаженний священномученик Омелян Ковч. Архиєрейську Божественну Літургію очолить Митрополит Ігор, Архиєпископ Львівський УГКЦ.
 

19-21 травня 2017 року відбудеться 24-та Міжнародна молодіжна проща до Унівської Лаври з нагоди свята Унівської чудотворної ікони Матері Божої. Проща вирушає вранці у п’ятницю, 19 травня, від храму святого Архистатига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22).

21травня Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ організовує першу прощу працівників усіх державних установ та відомств приналежних до єпархії, в село Погоня Івано-Франківської області, Тисменицького району до відпустового Марійського центру при монастирі отців Василіян. Метою паломництва є молитва за мир в Україні, благословення на успішну працю співпрацівників для добра українського народу.

27 травня 2017 року відбудеться І Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин УГКЦ до Зарваниці, приурочена до святкуванню 125-річчя з дня народження патріарха Йосипа Сліпого, 100-річчя об’явлення Матері Божої у Фатімі та 90-річчя І З’їзду Марійських організацій Галичини. Участь у прощі можуть взяти Марійські та Вівтарні дружини з усіх єпархій УГКЦ.

SEMPER FI. Про кілька аспектів душпастирської опіки в підрозділах морської піхоти.

Корабель військових паломництв безперервно рухається вперед, – військовий єпископ Михаїл (Колтун)

Екзарх Донецький УГКЦ: «На даний час в екзархаті душпастирює 51 священик, зареєстрована 81 парафія»