Тижневий огляд: життя УГКЦ (8.08-14.08)
  • Пон, 15/08/2016 - 21:52

В понеділок, 8 серпня,  стало відомо, що 5 серпня з м. Самбора розпочалася ХІ Міжнародна піша проща родин мігрантів та всіх охочих від Самбора до Зарваниці. З Самбора до Зарваниці вийшло 416 паломників, які прибули на прощу з Львівської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської, Вінницької, Волинської, Закарпатська областей України та Австрії. Паломницький шлях долають також заробітчани з Чехії, Іспанії, Італії, Німеччини, США, Канади, Росії, а також родичі, близькі яких знаходяться на заробітках.

В п’ятницю, 12 серпня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав подякував  п. Тетяні Ставничій, керівнику Відділу розвитку Патріаршої курії УГКЦ,  за жертовну багаторічну працю в Патріаршій курії УГКЦ. Адже десятки відділів, комісій та інших церковних структур могли існувати та здійснювати проекти завдяки її професіоналізму

За організації Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, діти воїнів АТО взяли  участь у молодіжному християнському патріотично-вишкільному таборі «Вгору серця 2016». Табір проходив на території Дитячого туристичного табору «Карпати» Національного природного парку «Сколівські Бескиди» з 2 до 12 серпня 2016 р . Цього року в таборі взяли участь 40 дітей військових, учасників АТО та загиблих під час бойових дій на Сході України. 

В неділю, 14 серпня 2016 р., Апостольський візитатор владика Діонісій Ляхович на запрошення о.Володимира Волошина звершив душпастирський візит в громаді УГКЦ центрально-італійського міста Флоренції

Пропонуємо до Вашої уваги:

Івано-Франківський Карітас розпочинає  благодійну акцію «Перший портфелик - 2016». Останні 12 років допомогу у вигляді портфеликів, шкільного приладдя та канцтоварів отримало 2122  дітей – сиріт, напівсиріт, інвалідів та дітей, батьки  яких перебувають в зоні АТО, дітей вимушено переселених з Східних областей України та дітей, які виховуються в багатодітних та малозабезпечених сім’ях. Якщо хочете підтримати акцію канцтоварами чи благодійними пожертвами, або ж ваша дитина потребує благодійної допомоги у вигляді першого портфелика, звертайтесь за адресою вул. Лесі Українки, 1, тел.. 77-99-89.,БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

14-18 серпня, у м. Яремче відбудеться літній табір для дітей Героїв України зі Сходу, а також молоді Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла. Табір відбуватиметься у монастирі отців редемптористів (ЧНІ), у ньому візьмуть участь понад 30 хлопців та дівчат віком 12-16 років. Впродовж п'яти днів для учасників табору відбуватимуться різноманітні тренінги, походи у гори, спів під гітару, екскурсії та заняття з рукоділля. Окрім відпочинку, кожного дня молодь молитиметься Божественну Літургію та братиме участь у духовних бесідах зі священиком. Участь у таборі дітей Героїв України відбувається за фінансової підтримки Союзу Українок Америки.

Офіційна заява Української Греко-Католицької церкви щодо незаконного будівництва поблизу Патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві

Коментар Владики Йосифа Міляна щодо скандального будівництва біля Патріаршого Собору

Побачила світ дивом збережена унікальна 500-сторінкова книга-заповіт «Два Царства», власноручно написана Блаженним Священномучеником Григорієм Хомишиним, Єпископом Станиславівським у 1942-1943 роках.

До свята Преображення Господнього  душпастирі Центр Військового Капеланства ЛА УГКЦ, за підтримки Фундації св. Миколая, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) розпочали  акцію “Фруктовий кошик для Захисника України”. Запрошуємо долучитися до цієї акції і допомогти українським воїнам відчути радість свята Преображення Господнього у місцях несення служби.

 Анонси:

18-21 серпня 2016 р. пройде IV Всецерковна Проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви у м. Київ. 

11 вересня в Українському католицькому університеті Глава УГКЦ Блаженніший Святослав освятить церкву Софії – Премудрості Божої. Храм унікальний не тільки для Львова, а й для України, так як в одній будівлі на різних ярусах функціонуватимуть три храми: наземний рівень – церква Софії – Премудрості Божої, на нижньому – ще два: храм Святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього.

18 серпня УГКЦ відзначатиме третю річницю освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Таким чином, 18-21 серпня 2016 року відбудеться Всецерковна проща до Патріаршого собору. У всіх храмах і монастирях УГКЦ по цілому світі служитимуть окрему Празничну службу, яку уклала спеціальна комісія і була потверджена Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.

28 серпня відбудеться перше паломництво греко-католиків до храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в м. Централія, штат Пенсильванія (США). Тема паломництва: "Благаючи Божого Милосердя, молімося до Покрову Божої Матері". Після душпастирського візиту Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава ця святиня проголошена місцем паломництва.