Тижневий огляд: життя УГКЦ (9.07 – 15.07.2018)
  • Пон, 16/07/2018 - 23:25

У Кодасемі (Естонія) відбувся християнський табір «Тавор»  для дітей українців, які мешкають в країнах Балтії, організований Пасторально-міграційним відділом УГКЦ. Аніматори з України і священики створювали для дітей атмосферу християнського виховання і справжнього відпочинку. 

У реколекційному центрі «Святого Миколая», УГКЦ в с. Бобрівники відбувся курс «Яків», який проводили, проповідники «Формаційної Школи Святого Миколая», Олесь та Людмила Маргітичі. Курс «Яків» є новим шляхом пізнання Бога, Його присутності, сили та відданості людині. Всі три дні близько 22 людей мали змогу, на прикладі патріарха Якова, досвідчити могутність Божого Слова, Його обітниці визволення та Його сили навернення.

В середу, 11 липня, в Жовкві, на Львівщині, у храмі Святого священномученика Йосафата, відбувся Чин архиєрейського найменування Єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії владики Петра (Лози). Новопризначений владика Петро (Лоза) проголосив визнання своєї віри та на Євангелії склав присяги на вірність Вселенському Архиєреєві й Отцю і Главі УГКЦ.

У п’ятницю, 13 липня,  розпочався кільденний візит кардинала Ґвалтьєро Бассетті в Україну. Голову Єпископської Конференції Італії супроводжує єпископ Вітторіо Франческо Віола. Відповідаючи на запрошення Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава, кардинал Бассетті взяв участь у загальнонаціональній прощі до марійського санктуарію в Зарваниці, що на Тернопільщині, приуроченій 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир.

З 13 по 15 липня у Стокгольмі (Швеція) розпочалася зустріч відповідальних за душпастирство мігрантів Європи. УГКЦ на зустрічі представляє секретар ПМВ о. Андрій Гах. Тема цьогорічної зустрічі - «Гуманітарний рух: потік мігрантів та новин. Діалог і спілкування у світлі нової культури зустрічі». Захід організований Секцією у справі мігрантів Комісії Соціального душпастирювання при Раді Єпископських Конференцій Європи.

14-15 липня відбулася Загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру «Зарваниця», яка приурочена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні. Усіх вірних було запрошено на паломництво, щоб спільно просити у Матері Божої помочі для України, заступництва для наших родин. На прощу прибув Блаженніший Святославом, Глава і Отець УГКЦ, Кардинал Ґвалтьєро Бассетті, голова Єпископської Конференції Італії, та Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті. 

Проти ночі на 15 липня відбувся багатотисячний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму с. Зарваниці до місця появи Богородиці. Процесію очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та кардинал Ґвалтьєро Бассетті, Президент Італійської Єпископської Конференції.

У неділю, 15 липня, в Музейно-меморіальному комплексі ім. Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості, на Тернопільщині, стартувала четверта благодійна літня школа англійської мови. Його організатор і головний спонсор – Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» (США, ТСС А). 

Голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Ґвальтьєро Басетті відвідав Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ. Кардинал Басетті ознайомився із історією храму, вшанував пам’ять воїнів, що загинули на війні та подивився фотовиставку «Погляд майбутнього» – очі дітей, які втратили батьків під час АТО.

У неділю в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла курсант Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного прийняв Таїнство Хрещення, Миропомазання та Євхаристії.

 

 

Анонси:

29 липня 2018 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, відбудеться ювілейний з’їзд УМХ, який очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

У День Незалежності України відбудеться акція «Синхронна всесвітня молитва за Україну». В її рамках тисячі українців у сотнях церков по всьому світу одначасно співатимуть молитву за свою країну

3-4 листопада у Києві відбудеться ІІІ з’їзд мирян УГКЦ, що пройде під гаслом «Покликання до святості сьогодні». У рамках з’їзду буде проведено форум «Відкриті двері УГКЦ».

Пропонуємо до Вашої уваги:

ПОСЛАННИК ПАПИ ФРАНЦИСКА В ЗАРВАНИЦІ: «МОЛІМОСЯ ДО КНЯЗЯ МИРУ, АБИ ЗБРОЯ НАРЕШТІ ЗАМОВКЛА НА ЦІЙ УЛЮБЛЕНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ЗЕМЛІ»

«ПРИМІТИВНА МАНІПУЛЯЦІЯ», - В УГКЦ ПРОКОМЕНТУВАЛИ ЗАЯВИ РПЦ ЩОДО ЛОБІЮВАННЯ ГРЕКО-КАТОЛИКАМИ АВТОКЕФАЛІЇ УПЦ

ГЛАВА УГКЦ ДО ПРЕЗИДЕНТА: «ВІТАЄМО ВСЕ, ЩО РОБИТЬСЯ ДЛЯ ЄДНОСТІ ПРАВОСЛАВНИХ, АЛЕ З НАСТАННЯМ АВТОКЕФАЛІЇ ДЛЯ УГКЦ НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ»

ГЛАВА УГКЦ У ЗАРВАНИЦІ: «САМЕ В УГКЦ БЕЗПЕРЕРВНО УПРОДОВЖ 1030 РОКІВ СКАРБ ВІРИ ПЕРЕДАВАВСЯ ВІД ОДНОГО ПОКОЛІННЯ ДО ІНШОГО»

«УГКЦ – ЦЕРКВА ВОЛОДИМИРОВОГО ХРЕЩЕННЯ, ЯКА ПЕРЕБУВАЄ В СОПРИЧАСТІ ЗІ ВСЕЛЕНСЬКИМ АРХИЄРЕЄМ ТА Є ЦЕРКВОЮ СВОГО ПРАВА», – БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ

«ХТО СКАЗАВ, ЩО ПІСТ – ЦЕ СУМНИЙ ЧАС?», – БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ З МОЛОДДЮ В ЗАРВАНИЦІ

«НЕ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ НАСИЛЛЯ, ЩОБ ОБЕРІГАТИ ХРИСТИЯНСЬКУ МОРАЛЬ», – ГЛАВА УГКЦ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ З МОЛОДДЮ В ЗАРВАНИЦІ

«ЗАМІСТЬ ТОГО, ЩОБИ БУДУВАТИ МУРИ, БУДУЙМО МОСТИ!», – ВЛАДИКА МИХАЙЛО (БУБНІЙ) ДО МОЛОДІ В ЗАРВАНИЦІ

«НАША МРІЯ ПІД НАЗВОЮ «КЛЮЧИК ДО РОЗУМУ, ДУШІ І СЕРЦЯ», – ВИХОВУВАТИ ДІТЕЙ ЧЕРЕЗ МУЗИКУ», – СЕСТРА ЄФРОСИНІЯ-НАДІЯ СЕНИК