Глава УГКЦ у Франції

  • Вівторок, Травень 12, 2015 - 11:58

    Глава Української Греко-Католицької Церкви скритикував двоїстість дипломатії Ватикану щодо війни в Україні. В інтерв'ю французькій газеті "La Croix" Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук зауважив, що вже загинуло понад 6 тисяч людей, а півтора мільйона покинули свої будинки, а в деяких частинах країни, що перебувають в руках проросійських сепаратистів, багато людей помирають від голоду.

  • Понеділок, Травень 11, 2015 - 13:40

    10 травня в містечку Санліс біля Парижа відбулося традиційне вшанування Анни Ярославни в Франції . Особливим гостем святкувань став глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

  • Субота, Травень 9, 2015 - 21:05

    9 травня Блаженніший Святослав Шевчук посвятив каплицю князів-страстотерпців Бориса і Гліба в єпархіальному домі Паризької єпархії святого Володимира Великого. В урочистості взяли участь владика Кен Новаківський, єпарх Нью-Вестмінстерської, владика Гліб Лончина, єпарх Лондонської єпархії, владика Василь Тучапець, екзарх Харківський, канцлер Паризької єпархії о. Михайло Романюк, ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах та багато гостей з Франції та України.

  • Четвер, Травень 7, 2015 - 18:04

    «Ми очікуємо, що міжнародна спільнота буде солідарною з Україною у її відстоюванні європейських вартостей. Це питання нашого спільного майбутнього», – наголосив на зустрічі з французькими журналістами глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук, який перебуває у Франції з офіційним візитом до 11 травня.

    Він зазначив, що солідарність передбачає багатопланову і багаторівневу співпрацю, наприклад у вирішенні гуманітарної катастрофи, яку глава УГКЦ назвав найбільшою в Україні з часів Другої світової війни.

  • Четвер, Травень 7, 2015 - 12:32

    Відразу після прибуття до паризького аепоропту Шарля де-Голля, Предстоятель УГКЦ у супроводі владики Бориса Ґудзяка, єпарха Паризького, відбув на зустріч з українськими священиками Франції, Бельгії, Німечини та низки інших європейських країн , які саме у ці дні мають у м. Орсе неподалік Парижу відбувають духовні реколекції з владикою Василем Тучапцем, екзархом Харківський.

  • Середа, Травень 6, 2015 - 19:42

    Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав прибув у столицю Франції з душпастирським візитом, який триватиме до 11 травня.

    Під час візиту Предстоятель Церкви зокрема матиме сьогодні, 6 травня, зустріч з українськими священиками Франції, Бельгії та Німеччини під час їхніх духовних реколекцій, які провадить владика Василь (Тучапець).

    7 травня заплановані зустрічі Глави УГКЦ з французькими високопосадовцями, зокрема з сенатором Ерве Море (Hervé Maurey), президентом Сенатської Групи Франція-Україна.