HABEMUS PAPAM

  • Середа, Квітень 3, 2013 - 17:12

    "Бергольйо – це людина надзвичайно великої духовності, (...) яка багато молиться", – згадує Папу Франциска о. Хуан Карлос Сканоне, єзуїт, декан факультету філософії і теології аргентинського університету Сан-Мігель, ректором якого з 1980 до 1986 року був нинішній Понтифік.

  • Четвер, Березень 21, 2013 - 20:16

    Парагвайський єзуїт о. Хосе Луїс Каравіас розповів, що коли 1972 року його переслідувала влада, тодішній аргентинський провінціал о. Хорхе Маріо Бергольйо допоміг йому сховатися і врятував йому життя.

    Коли о. Каравіаса в його батьківщині переслідувала диктатура Альфредо Стресснера, в травні 1972 року він був змушений покинути Парагвай. Він оселився в провінції Чако на півночі Аргентини, там почав працювати на полі та заснував профспілку фермерів.

  • Середа, Березень 20, 2013 - 20:04

    17 березня Папа Франциск прийняв у «Домі Святої Марти», ватиканському пансіонаті, в якому кардинали мешкали під час Конклаву, і де він тимчасово проживає, до завершення приготувань апартаментів у Апостольському палаці, Генерального Настоятеля Товариства Ісусового отця Адольфа Ніколаса.

  • Середа, Березень 20, 2013 - 19:40

    Приклад нового Папи Римського актуальний для сучасного українського суспільства з його  браком моральних авторитетів і духовної єдності.

    Обрання нового Папи Римського минулого тижня, безумовно, стало найважливішою  для світу подією. Причому не тільки релігійною, політичною чи ще якоюсь, тут якраз все зрозуміло. Не менш важливо те, що новий Понтифік Франциск практично відразу показав себе як  дуже твердий і тому дуже привабливий моральний взірець.

  • Середа, Березень 20, 2013 - 19:03

    Папа Франциск, котрий наразі не є добре ознайомлений з найновішими технологіями, отримав в подарунок від ватиканських адміністраторів мережі iPad. Планшет одразу отримав назву «iPapad», – інформує римська газета «Il Messaggero».

  • Середа, Березень 20, 2013 - 14:54

    Папа Франциск призначив своїм секретарем отця прелата Альфреда Шуереба, який був другим секретарем попереднього Папи. Отець Шуереб народився 1958 року на Мальті, священиком став 1984 року.

    У 1995-2000 роках був працівником Держсекретаріату Апостольської Столиці, а з 2000 року працював у Префектурі Папського Дому.

    Після призначення Мечислава Мокшицького Архиєпископом Львова о. Шуереб став другим секретарем Папи Бенедикта XVI (першим був Георг Генсвайн). Після відходу Бенедикта XVI на емеритуру він супроводжував його в Кастель Гандольфо.

  • Середа, Березень 20, 2013 - 14:05

    Отець Ломбарді уточнив інформацію про Перстень Рибалки, який буде носити Папа Франциск. Він повідомив, що восковий зліпок-ескіз цього атрибута папської влади зробив спеціально для Папи Павла VI італійський художник Енріко Манфіні.

  • Середа, Березень 20, 2013 - 13:43

    Після закінчення інавгураційної Літургії, яку відслужив на площі св. Петра 19 березня Папа Франциск, в його акаунті в "Твіттері" з'явилися два повідомлення. Вони передавали головне послання проповіді, яку Папа виголосив до вірних.

    У першому Папа закликав "захищати Христа в нашому житті, піклуватися про ближніх і захищати створіння з любов'ю".

  • Середа, Березень 20, 2013 - 13:32

    Папа Франциск подзвонив Папі-емериту Бенедикту XVI і привітав з іменинами. 19 березня було свято св.Йосифа, тож ввечері о 17 00 Папа-аргентинець ще раз висловив своєму німецькому попереднику подяку за його служіння Церкві.

    Між ними відбулась тривала і сердечна розмова. Бенедикт XVI сказав, що уважно стежив за подіями останніх днів, особливо брав «активну участь» в Інавгураційній Літургії у вівторок. Також Папа-емерит запевнив свого наступника, що продовжуватиме молитися за нього.

  • Вівторок, Березень 19, 2013 - 12:33

  • Вівторок, Березень 19, 2013 - 12:06

    Дорогі брати і сестри!

    Дякую Господу за те, що можу звершувати цю Святу Месу на початок Петрового служіння в урочистість святого Йосифа, Обручника Пресвятої Діви Марії і покровителя Вселенської Церкви. Цей збіг має дуже глибоке значення: на цей день припадають також іменини мого шанованого попередника. Ми єднаємося з ним у молитві, сповненій любові та вдячності.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 20:36

    Ватиканісти «кольорових ЗМІ», журналісти, які часто ненавидять Церкву,  та коментатори, підібрані за принципом крайньої некомпетентності, говорять останніми днями про нового Папу. І цим доводять, що людська дурість безмежна.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 18:46

    Єврейські ЗМІ напружено стежили за виборами Папи аж до моменту появи білого диму та відкриття вікна центральної лоджії над площею Святого Петра. Новий Папа, 76-річний аргентинець і єзуїт Хорхе Маріо Бергольйо, також був несподіванкою для Ізраїля. Особливо ізраїльські ЗМІ акцентують увагу на взаєминах Папи з єврейською громадою у Південній Америці. Будучи єпископом, він дуже тісно був пов’язаний з місцевою єврейською спільнотою. 2007 року він навіть святкував єврейський Новий рік, Рош а-Шана, у єврейській синагозі в Буенос-Айресі.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 17:16

    Сьогодні відбувся брифінг голови Прес-центру Ватикану для журналістів, акредитованих в Апостольській Столиці, де о. Ломбарді розповів, що сьогодні Папа Франциск прийняв на аудієнції президента Аргентини Крістіну Фернандес де Кіршнер та зустрівся з аргентинською делегацією. Потім Папа прийняв президента Аргентини на обіді.

    Також Папа зустрівся з Державним секретарем Святого Престолу Тарчізіо Бертоне та головним настоятелем єзуїтів о. Адольфо Ніколасом.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 17:03

    18 березня вранці Папа Франциск повідомив, що вирішив залишити собі свій єпископський герб і девіз. До нього додано лише синій фон, папську мітру, схрещені золотий і срібний ключі, а також червоний шнур з китицями – символ папського уряду.

    Емблема Товариства Ісуса (сіяюче сонце з буквами IHS), чину, до якого належить Папа, розміщена зверху щита. Хрест розміщений над літерою Н, а три цвяхи – під нею.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 15:37

    Аргентинський правозахисник і лауреат Нобелівської премії миру, борець проти засилля аргентинської хунти Адольфо Перез Есківел заявив, що Папа Бергольйо «не мав ніякого зв’язку з військовою диктатурою в Аргентині».

    «Бергольйо не співпрацював з хунтою і не був близький до неї, і не треба його звинувачувати», – заявив п. Есківел. Він також твердить, що були священики, які співпрацювали з хунтою, але о. Бергольйо не тільки не співпрацював з нею, а навпаки, домагався звільнення в’язнів сумління.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 14:20

    Аргентинський футбольний клуб «Сан Лоренцо», активним вболівальником якого є Святіший Отець Франциск, вирішив віддячити своєму найвідомішому вболівальнику і розмітити його зображення на своїй футбольній формі.

    Одразу після вибору нового Папи у ЗМІ потрапила інформація про те, що Папа Франциск є активним вболівальником буенос-айреського футбольного клубу «Сан Лоренцо». Зараз  «Сан Лоренцо» грає у першій аргентинській національній лізі «Прімера Дівісон».

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 13:42

    Папа Франциск робить те, що звіщає, і його діяльність є на користь соціальної справедливості. Це не порожні слова, – сказав рабин Авраам Скорка, ректор латиноамериканської рабинської семінарії в Буенос-Айресі. Рабин Скорка і кардинал Хорхе Маріо Бергольйо опублікували разом 2001року книгу "Sobre el cielo y la terra" (Про небо і землю), яка є плодом їхніх спільних зустрічей, під час яких вони обмінялися думками про Бога, фундаменталізм, атеїстів, Голокост, капіталізм і т.д.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 13:28

    «Дорогі друзі… я хотів би розповісти вам, що трапилося зі мною вчора вранці, мене запросили на Літургію у церкву св. Анни, після якої я мав можливість привітатися з Папою Франциском», – так про свою зустріч з Папою Франциском у своєму блозі сьогодні написав відомий італійський ватиканіст Андреа Торніеллі.

  • Понеділок, Березень 18, 2013 - 11:39

    «Брати і сестри, вітаю вас! Після першої зустрічі минулої середи сьогодні я можу знову вітати всіх! І я щасливий робити це в неділю, у день Господній! Для нас, християн, це чудово і важливо: зустрічатися в неділю, вітатися, спілкуватися, як зараз тут, на площі. На площі, яка завдяки ЗМІ вміщає весь світ.

Сторінки