Канонізація. Іван Павло ІІ, Іван XXIII

  • Четвер, Травень 18, 2017 - 12:02

    1. Став першим Римським Папою неіталійського походження, обраним за останні 455 років, одним з наймолодших Понтифіків в історії і першим Папою слов'янського походження.

    2. В юності захоплювався театром і мріяв стати професійним актором. У 14 років спробував себе в шкільному драматичному гуртку і написав п'єсу «Король-Дух». У Ягеллонському Університеті в Кракові став членом театрального гуртка «Студії 38». А в 1942 році, будучи семінаристом, став одним з ініціаторів «Театру Рапсодії», що діяв підпільно.

  • Неділя, Червень 8, 2014 - 11:33

    З нагоди канонізації Папою Франциском двох його попередників Івана XXIII та Івана Павла II "Пошта Австрії" випустила пам'ятний блок з трьох марок, присвячених новим святим. Марки, розроблені Марією Фюлерер, були презентовані у присутності Апостольського нунція в країні архиєпископа Петера Стефена Цубригена.

  • Четвер, Травень 29, 2014 - 09:24

    Сьогодні, 28 травня, у Шевченківській районній адміністрації Львова відбулась зустріч директорів шкіл та дошкільних закладів міста, під час якої митрофорний протоієрей Роман Кравчик, адміністратор Архикатедрального собору Святого Юра, розповів присутнім про святого Папу Івана Павла ІІ, зокрема про перебування Папи Івана Павла ІІ у Митрополичих палатах  Свято-Юрського комплексу. Доповідач підкреслив християнські чесноти які плекав понтифік та розповів про побут й деталі історичного візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну.
     

  • П'ятниця, Травень 23, 2014 - 12:49

    25 травня 2014 року у монастирському храмі святих Кирила і Методія у Крихівцях, духовну опіку над яким проводять священики Згромадження Воплоченого Слова, в рамках святкувань Храмового празника та 30-ліття заснування Згромадження, будуть виставлені для привселюдного вшанування мощі Святого Івана Павла ІІ, канонізованого папою Франциском 27 квітня у Римі.

  • Четвер, Травень 15, 2014 - 10:58

    Книжка, що містить імпровізовані проповіді, які Папа виголошував під час ранкової Літургії в каплиці Дому св. Марти, найкраще продавалася на Міжнародній виставці книжок у Турині.

    Святий Престіл вперше відвідав книжковий ярмарок в Турині.

    «Я бачу велике зацікавлення особами Пап. Канонізація підживила видавничий рух, пов'язаний з діяльністю Івана XXIII та Івана Павла II. Але справжнім шоком для видавців, і не тільки католицьких чи християнських, але всіх є постать Папи Франциска», – говорить учасник Міжнародної виставки книжок у Турині о. Тадеуш Левіцкі.

  • Четвер, Травень 15, 2014 - 09:28

    Державний архів Тернопільської області спільно з Тернопільською міською організацією Спілки Української Молоді в Україні організував та підготував документальну виставку «Великий Понтифік», присвячену канонізації Папи Римського Івана Павла ІІ.

  • Вівторок, Травень 13, 2014 - 12:59

    На сьогоднішньому засіданні, 13 травня 2014 р., ізраїльський Кнесет складе папі св. Йоану ХХІІІ безпрецедентну пошану, визнавши його заслуги в рятуванні євреїв у роки ІІ Світової війни.

  • Четвер, Травень 8, 2014 - 14:31

    Журналісти zhyve.tv побували у рідних містах нових святих католицької церкви - Івана XXIII та Івана Павла ІІ.

     

  • Четвер, Травень 8, 2014 - 12:47

    Відомо багато фактів про особливості життя святого Івана Павла ІІ папи Римського. Проте, дізнатися про них із вуст очевидця, особи, яка чи не найчастіше контактувала, спілкувалась, перебувала зі Святішим Отцем впродовж його понтифікату, є особливо важливим, з огляду на святість особи.

    Справді, ексклюзивними спогадами, які в скорому часі складатимуть частину нової книги про святого папу Войтилу, поділився його постійний прес-секретар Хуакін Наварро-Вальс, іспанський лікар та журналіст.

  • Середа, Травень 7, 2014 - 18:24
    1. «Віра і розум, як два крила людського духу, що підносять до істини».
    2. «Не впадайте у відчай. Ми люди Пасхи , що взивають Алілуя».
    3. «Не бійтеся. Не вдовольняйтесь  посередністю. Заляжте на дно і закиньте на полов свій невід».
    4. «Я благаю вас! Ніколи,  ніколи не втрачайте надії, не майте сумнівів, ніколи не втомлюйтеся і ніколи не сумуйте. Не бійтеся».
    5. «Найгірша в'язниця - бути закритим серцем».
    6. «Згідно з Законом, слід розглядати людину як об'єкт любові,а не як об'єкт для використання».
  • Вівторок, Травень 6, 2014 - 00:46

    4 травня Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Святого Юра. Саме з неї розпочались заплановані урочистості з нагоди канонізації Папи Івана ХХІІІ та Папи Івана Павла ІІ, що відбулася 27 квітня у Ватикані.

  • Понеділок, Травень 5, 2014 - 14:55

    У каплиці Львівської міськради планують виставити чашу та ризи Папи Івана Павла ІІ, які святіший використовував під час перебування в Україні. Ці речі Папа залишив у соборі Святого Юри ще у 2001 році, але напоказ раніше їх ніхто не виставляв.

    Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00) Ірини Сало.

  • Неділя, Травень 4, 2014 - 15:08

    Сьогодні, 4 травня 2014 року, тиждень після зарахування до лику святих Католицької Церкви Римських Понтифіків Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, Святіший Отець Франциск очолив подячну Службу Божу за дар канонізації Папи Івана Павла ІІ у храмі Святого Станіслава, де здійснюється душпастирство поляків Риму.

  • Четвер, Травень 1, 2014 - 23:49

    Після завершення церемонії канонізації Івана XXIII та Івана Павла II 27 квітня в Ватикані президент США Барак Обама зробив заяву, присвячену новим святим, повідомляє " Katolik.Ru " з посиланням на " Vatican Insider ".

    У ньому, зокрема, говориться: «Сьогодні Мішель (дружина) і я приєднуємося до католиків усього світу і святкуємо канонізацію Папи Івана XXIII і Папи Івана Павла II. Їх діяльність змінила не тільки Католицьку Церкву, але і весь світ».

  • Четвер, Травень 1, 2014 - 23:41

    Анджело Джузеппе Ронкаллі (мирське ім'я Папи Івана XXIII) народився на півночі Італії в містечку Сотто-іль-Монте в провінції Бергамо 1881 року. Виходець із селянської родини, він зберіг до кінця життя зв'язок з ріднею, з братами, які так і залишилися селянами. У віці 23 років був висвячений у сан священика. У 1925 році Ронкаллі, отримавши сан єпископа, починає дипломатичну кар'єру, виконуючи обов'язки Папського Нунція (посланця) у Болгарії, Греції, Туреччині та Франції. У 1953 році став кардиналом і Патріархом Венеції. А 28 жовтня 1958 року конклав обрав Ронкаллі 261-им Наступником св.

  • Четвер, Травень 1, 2014 - 17:26

    В останню неділю квітня, під час Євхаристійного богослуження на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск зарахував до лику святих Католицької Церкви двох своїх попередників – Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ.

    На порозі місяця травня, під час якого католики особливим чином вшановують Пресвяту Богородицю, варто згадати про те, що Марійська набожність є однією з рис, яка об’єднує не лише цих двох новопроголошених святих, але також усіх Римських Архиєреїв нашого часу, включаючи й теперішнього.

  • Четвер, Травень 1, 2014 - 16:10

    У понеділок, 5 травня 2014 р., запрошуємо молодіжні спільноти Львова та області до участі в конференції «Дорогою святості», яка відбуватиметься у великій сесійній залі Львівської міськради (кабінет 202). Початок о 12.00 год.

    Модератор конференції: о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської архиєпархії УГКЦ, капелан міської ради.

    Доповідачі:
    Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Патріархат»: «Роль папи Івана ХХІІІ у звільненні Патріярха Йосифа Сліпого».

  • Середа, Квітень 30, 2014 - 18:46

    27 квітня до лику святих зачислено Папу Івана ХХІІІ та Папу Івана Павла ІІ, понтифікат яких припадає на буремний час ХХ століття. Пригадаймо, що кілька десятків років тому всесвітньо відома The New York Times назвала минулу епоху «століттям сатани», проте обидва папи намагалися змінити цю модель розуміння, хоча на час їхнього служіння випало чимало випробовувань — повоєнна криза, холодна війна і загроза Третьої світової. Саме тому під час урочистостей канонізації Папа Франциск назвав Папу Івана ХХІІІ Папою миру, а Папу Івана Павла ІІ — Папою родини.

    УРОКИ СВЯТОСТІ

  • Вівторок, Квітень 29, 2014 - 22:10

    Святішого Івана ХХІІІ пам’ятають за його тепло, простоту, громадську свідомість і почуття гумору.

    Папа Франциск згадує свого попередника як святу, терплячу та мужню людину, яка зізвала Другий ватиканський собор.

    «Він був людиною, яка дозволяла Господу собою керувати», сказав Папа Франциск.

    Але італійський Папа Іван мав веселу вдачу, просте селянське походження і гострий язик, що дозволяло йому жартувати на фоні італійської культури.

    Представимо деякі веселі жарти Папи, який вже став святим: 

  • Вівторок, Квітень 29, 2014 - 14:32

    Зарахування Івана XXIII та Івана Павла II до лику святих відзначали не тільки в Італії та Польщі, а й у багатьох інших місцях світу.

    В Іраку напередодні церемонії канонізації у багдадській церкві Діви Марії Королеви Вервиці відбулася спеціальна Літургія, під час якої, зокрема, представили статую Івана Павла II. Головував у богослужінні халдейський патріарх Луїс Рафаель Сако, який у зв'язку із закриттям аеропортів на час виборів в Іраку не міг приїхати на римські урочистості.

Сторінки