Католики Хорватії проти лібералізму

  • П'ятниця, Грудень 13, 2013 - 16:26

    Менш ніж через два тижні після референдуму, в якому хорвати голосували за конституційну заборону так званих гей-шлюбів, хорватський уряд сьогодні прийняв закон, який, як заявив прем'єр-міністр Зоран Мілановіч, має зрівняти одностатеві стосунки зі шлюбом, хоча, як він додав, не до кінця. Не використовується слова шлюб і немає згоди всиновлювати дітей. Тепер законопроект надійде в парламент, де його, ймовірно, приймуть голосами коаліційного уряду.

  • Понеділок, Грудень 2, 2013 - 13:15

    В неділю, 1 грудня, в Хорватії відбувся загальнонаціональний референдум з питання внесення до Конституції Республіки Хорватії визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки. Попри сильний спротив урядової ліберально-соціалістичної коаліції, попри надзвичайно сильну кампанію проти референдуму в ЗМІ, яка часто межувала з проявами тоталітаризму і ненависті,  65,87% населення проголосувало за внесення відповідної поправки в хорватську Конституцію, а 33,51% проти.

  • Субота, Листопад 9, 2013 - 18:07

    8 листопада 2013 року парламент Хорватії після гострих дебатів, в часі яких ліберали та соціал-демократи порівнювали католицьку Церкву та pro-life активістів з Гітлером, прийняв постанову про проведення загальнодержавного референдуму про внесення в Конституцію країни зобов’язуючого визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки.

    Хорватський Сабор (парламент) рішення прийняв 104 голосами «за», 13 «проти» та 5 «утримався».

  • Четвер, Жовтень 24, 2013 - 10:15

    Комісія з конституційних питань Хорватського Сабору (парламент) винесла рішення, що референдум з питань внесення у Конституцію Республіки Хорватія визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, має бути проведений 1 грудня цього року. Комісія переконана, що цього вимагають норми хорватського законодавства. Ліберальна коаліція, яка є при владі в Хорватії, докладала усіх зусиль по зриву цього референдуму, але не змогла відкрито вдатися до незаконних дій, оскільки отримала гостре попередження від Європейської Комісії.

  • Понеділок, Жовтень 21, 2013 - 19:54

    Хорватська єпископська конференція виразила серйозну стурбованість антихристиянською діяльністю теперішньої ліберальної влади країни. В черговий раз єпископат зверну увагу хорватського суспільства на антихристиянський та антикатолицький характер діяльності правлячої в Хорватії коаліції.

  • Четвер, Вересень 12, 2013 - 15:03

    Уряд Хорватії визнав, що Громадянська Ініціатива «U ime obitelji» зібрала потрібну кількість підписів для проведення референдуму з питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка та однієї жінки. У цей же час члени Уряду пропонують спочатку провести «контра референдум», за допомогою якого вони б хотіли унеможливити проведення референдуму, за який виступає Ініціатива «U ime obitelji» та практично усі релігійні спільноти Хорватії.

  • Понеділок, Вересень 9, 2013 - 19:54

    Громадянська Ініціатива «U ime obitelji», що виступає за проведення референдуму стосовно питання про внесення до Конституції Республіки Хорватія визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, звернулась до Конституційного суду з вимогою про встановлення розумних часових обмежень на виконання хорватською державою законних зобов’язань, щодо проведення відповідного референдуму, оскільки зі свого боку Ініціатива виконала усі необхідні, визначені законом процедури.

  • Неділя, Вересень 8, 2013 - 16:40

    8 вересня відбулася 282 щорічна проща вірних хорватської столиці Загребу до національного санктуарію Пречистої Діви Марії у Марії Бистриці. Святій Месі передували нічні молитовні чування молоді на горі Кальварія на території санктуарію, на якій розміщені стації Хресної Дороги, за мир у Сирії, на Близькому Сході й у всьому світі.

  • Четвер, Вересень 5, 2013 - 16:12

    Найбільша хорватська опозиційна парламентська партія "Хорватський демократичний союз" (HDZ) вчергове гостро розкритикувала нелегальну спробу Міністерства освіти, науки та спорту ввести до хорватських шкіл гіперліберальне статеве виховання, яке порушує право на свободу віросповідання та право батьків виховувати дітей згідно з власним світоглядом, що гарантовано Конституцією країни.

  • Неділя, Вересень 1, 2013 - 12:33

    За два дні, в акції хорватських батьків-католиків «klik-akcijа», більше 50 тис. осіб внесли свої зауваження до програми сексуального виховання у хорватських школах, яку ліберальна хорватська влада знову намагається  накинути хорватським школам. На даний момент аніматори акції заявили, що усі отримані зауваги можна звести на 2500 серйозних зауважень стосовно сексуального виховання так як його бачить ліберальна влада Хорватії. В акції взяло участь 564 виховно-освітні установи: школи, дитсадки, ради педагогічних та виховних колективів.

  • П'ятниця, Серпень 30, 2013 - 16:35

    Ліберальна влада Хорватії не відмовляється від своїх спроб запровадити гіперліберальне статеве виховання в хорватських школах, не дивлячись на рішення Конституційного суду країни. Напередодні початку нового навчального року, Міністерство освіти, науки і спорту Хорватії оголосило, що знову запроваджує сексуальне виховання в гіперліберальній формі в школах країни як обов’язковий предмет.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 18:39

    Сьогодні, 18 серпня, хорватські католики святкують національний день 1700 річниці Міланського едикту, яким римський цар Константин Великий надав християнам свободу віросповідання у Римському Царстві. З цієї нагоди хорватський єпископат взяв участь у Святковій Літургії в парафії св. Олени, матері Константина Великого.

    У своїй гомілії Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозаніч закликав вірних брати приклад з акушерки Яґи Стояк, яка за свої християнські переконання була звільнена з роботи і яка, завдячуючи тиску суспільства на хорватську владу, отримала сатисфакцію.

  • Субота, Серпень 17, 2013 - 22:50

    За повідомленнями хорватських ЗМІ випадок акушерки Яґи Стояк, звільненої з роботи в хорватському місті Кнін, тому що вона, покликаючись на закиди сумління, відмовилась асистувати при виконанні аборту, отримав свою розв’язку в формі повернення на робоче місце постраждалої акушерки.

  • Неділя, Серпень 4, 2013 - 14:33

    З п’ятниці 2 серпня в хорватському місті Задар пройшов перший форум хорватських консерваторів, приналежних до різних партій і рухів. Метою форуму є мобілізація консервативної частини хорватського суспільства з метою оборони прав сім’ї і дітей та права на свободу віросповідання і свободи слова.

    Хорватські консерватори головною своєю ціллю ставлять оборону сім’ї та релігії від натиску гіперліберального лобі, чию політику провадить сучасний уряд Хорватії.

  • Понеділок, Липень 15, 2013 - 22:21

    15 липня цього року в Загребі відбулося чергове засідання хорватської єпископської конференції. Окрім інших питань, хорватський єпископат також розглянув питання необґрунтованих звинувачень на адресу Католицької Церкви зі сторони прем’єр-міністра Хорватії Зорана Мілановіча, який звинуватив Церкву в тому, що вона, начебто, останніх 20 років захищала злочинців.

    Хорватський єпископат офіційно вимагає від Уряду Республіки Хорватії та прем’єр-міністра Республіки Хорватія офіційних пояснень та вибачень за образу, наклеп та завдання шкоди репутації.

  • Вівторок, Червень 11, 2013 - 20:25

    Головний отримувач грантів Фундації «Open Society» в Хорватії товариство GONG виступило з низкою ініціатив з впровадження гендерної ідеології у хорватські школи та вузи.  Також це товариство виступило з підтримкою ґей-прайдів у Загребі та Спліті.

     

    Фундація «Open Society», як про це повідомляється на її офіційних сторінках, фінансує й інші гендеристські проекти в Хорватії.

     

  • Вівторок, Червень 11, 2013 - 20:25

    Хорватська урядова коаліція, яка останнім часом виступає як найгарячіший лобіст інтересів ЛГБТ-руху та відвертий противник Католицької Церкви, готова спровокувати конституційну кризу в Хорватії заради недопущення проведення референдуму з питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки.

     

  • Субота, Червень 8, 2013 - 12:30

    Як показали результати соціологічного опитування, 55,3% хорватських громадян вважають, що в Конституцію країни треба внести визначення сім’ї як життєвого союзу чоловіка і жінки, проти такого внесення 31,1% громадян.

     

  • П'ятниця, Червень 7, 2013 - 12:25

    Після рішення Конституційного суду Республіки Хорватія Міністерство освіти, науки і спорту країни було змушене відкликати гіперліберальне сексуальне виховання з хорватських шкіл і відкрити широку суспільну дискусію з цього питання.

     

  • Четвер, Червень 6, 2013 - 20:25

    Відомий німецький соціолог Ґабріеле Кубі недавно побувала з візитом у Хорватії на представленні хорватського перекладу своєї книги «Світова сексуальна революція». Пані Кубі відома як перший науковець, яка забила на сполох про небезпеку гендеризму та його поширення. За свою просвітницьку діяльність у викриванні ненауковості гендерної ідеології та її небезпек отримала подячного листа від Святішого Отця Бенедикта ХVІ. Сьогодні гендерна ідеологія вже заполонила українські вузи, підготовляючи гендерну революцію в Україні.

Сторінки