Обама vs. католики

  • Неділя, Січень 12, 2014 - 20:05

    Американський єпископат підтримав законопроект, який спрямований на забезпечення федеральним урядом поваги до сімейного права в окремих штатах. Це реакція на політику Білого Дому, який ігнорує права окремих штатів, прагнучи розширити визначення шлюбу і на гомосексуальні зв’язки. Архиєпископ Сальваторе Корділеоне, голова підкомітету Конференції католицьких єпископів США з питань пропагування і захисту сім’ї, закликав конгресменів голосувати за зміцнення позиції права окремих штатів  в цьому питанні.

    За матеріалами pl.radiovaticana.va

  • Четвер, Листопад 28, 2013 - 12:25

    Відділення Федерального Верховного суду Пенсільванії 21 листопада опублікувало першу постанову щодо оскарження нових правил Департаменту охорони здоров'я і соціального забезпечення.

    Церква в США неодноразово заявляла, що вони не узгоджуються із правом на свободу совісті та віросповідання, яке декларує держава. Це призведе до того, що католицькі установи будуть зобов’язані відшкодовувати вартість абортивних і контрацептивних засобів та стерилізації. Саме тому католики оскаржили цю постанову в багатьох судах Сполучених Штатів.

  • Понеділок, Жовтень 7, 2013 - 18:13

    Під загрозою арешту і дисциплінарного покарання американські військові капелани не можуть від сьогоднішнього дня служити Євхаристію по своїх базах.

    Таке становище склалося внаслідок т. зв. «shutdown», тобто обмеження державної діяльності через неухвалення федерального бюджету.

    Капелани розділили в цьому питанні долю інших працівників бюджетної сфери, і до часу прийняття федерального бюджету їм не дозволено виконувати своє служіння. Відкликано хрещення й навіть шлюби. Капеланів також не можна просити про сповідь чи навіть про звичайну розмову.

  • Субота, Вересень 14, 2013 - 01:11

    Ситуація американських єпископів, які борються із зарозумілістю Барака Обами, нещодавно значно погіршилась. Останній намагається змусити релігійні організації оплачувати своїм працівникам контрацепцію, ранньоабортивні засоби і стерилізацію. Суттю проблеми є не самі засоби, а ламання совісті людей.

  • П'ятниця, Липень 5, 2013 - 17:07

    "Два тижні для свободи" – акція католиків у США проти втручання з боку влади у совість громадян, повідомляє wiara.pl.

    У США День Незалежності співпав із завершенням католицької кампанії "Два тижні для свободи". Її метою було звернути увагу на проблему обмеження свободи віросповідання у США і за кордоном. Кампанія відбувається вдруге. Перша відбулася рік тому, після того, як закон адміністрації Барака Обами, що змушує всіх роботодавців до фінансування страхового покриття витрат на лікування, стерилізацію, контрацепцію та аборти.

  • Вівторок, Червень 18, 2013 - 16:31

    Адміністрація президента США Барака Обами не підтримала закон про захист свободи віросповідання американських військовослужбовців.

  • Субота, Березень 23, 2013 - 12:38

    Надалі немає згоди між Білим Домом і Американською Церквою у справі свободи совісті. Барак Обама хоче, щоб усі працедавці відповідно до обов’язкового страхування оплачували своїм працівникам конрацепцію і засоби ранньої абортативної дії.

    Президент Обама обіцяв певні поступки, але єпископат США в найновішому зверненні зазначає, що запропоновані ним винятки стосуються лише тих працедавців, які проводять культову діяльність. Вони не стосуються суспільних релігійних організацій, шкіл, лікарень, а також віруючих підприємців.

  • П'ятниця, Березень 8, 2013 - 15:04

    Американська єпископська конференція заявила, що не може підтримати федеральний закон про боротьбу проти насильства стосовно жінок. Як пояснили американські католицькі єпископи, Церква прихильно ставиться до боротьби проти насильства в сім’ї, але через гендерну ідеологію, яку пропагує даний федеральний закон, Церква не може підтримати властиво такий варіант цього закону.

  • Вівторок, Лютий 26, 2013 - 00:06

    Понад  1 млн. доларів штрафу щодня платитиме американська мережа магазинів «Hobby Lobby», якщо не оплачуватиме працівникам медичну страховку, яка покриватиме витрати на аборти, контрацепцію і стерилізацію. Девід Грін, засновник і генеральний директор фірми підкреслює, що як практикуючий християнин хоче вести бізнес «згідно біблійних заповідей».

    Справу мережі магазинів зараз розглядає федеральний апеляційний суд. Раніше Верховний суд відхилив прохання про звільнення від обов'язку використовувати державне страхування до кінця процесу.

  • Неділя, Лютий 10, 2013 - 01:06

    Запропонована у США зміна до закону про охорону здоров’я зачіпає релігійну свободу католиків, – вважає місцевий єпископат, який виступив із критикою щодо планів Департаменту охорони здоров’я і соціальних служб (Health and Human Services). Відповідно до нового законодавства, яке має вступити в дію з серпня, безкоштовна страховка покриватиме усі контрацептивні засоби, затверджені Адміністрації у справах харчів і медикаментів (Food and Drug Administration), включно із абортативними та стерилізаційними засобами.

  • Субота, Листопад 3, 2012 - 00:00

    Всього за кілька днів до президентських виборів у США (6 листопада) кандидат від Республіканської Партії Мітт Ромні проводить рекламну передвиборчу кампанію, скеровану суто до християн. У т. зв. «рободзвінках» слухачів попереджають, що Барак Обама вороже ставиться до християнства.

    У ролику серед іншого згадують про контроверсійну заяву Обами у 2008 році, що деякі американці, розчаровані економічною ситуацією, «чіпляються за зброю або релігію».