Освячення Патріаршого Собору

  • Понеділок, Серпень 19, 2013 - 12:49

    380 років молитви і очікування, і цей день настав – Наша Церква повернулася до Києва. Про це заявив у вітальному слові Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час Урочистої Академії з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Руси-України і освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового у Києві.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 18:43

    Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук подякував «великому будівничому» Патріаршого собору Блаженнішому Любомирові Гузару і всім жертводавцям храму під час його освячення.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 15:41

    Після Великої Всенічної програма прощі з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві та святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі продовжилася нічними чуваннями в Міжнародному виставковому центрі.
     

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 14:47

    Голова Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук подякував Римо-Католицькій Церкві Литви в особі Папського легата кардинала Аюдріса Юзаса Бачкіса за підтримку і братерське єднання в часи переслідування під час освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 12:31

    Його Блаженству Святославові ШЕВЧУКУ, Верховному Архиєпископу Києво-Галицькому

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 11:29

    У престол новозбудованого храму він вклав мощі святих апостолів Петра і Павла та Андрія Первозваного, Папи Климента та Мартина, які загинули на українських землях, святого священномученика Йосафата Кунцевича, блаженних священномучеників ХХ століття Миколая Чарнецького та Йосафата Коциловського.

    Згодом разом із членами Синоду, Папським нунцієм Едвардом Томасом Ґаліксоном, кардиналом Аюдрісом Юзасом Бачкісом - Папським посланем та римо-католицькими владиками Глава УГКЦ відправив Службу Божу.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 11:21

    Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві «є видимим знаком єдності й соборності нашої Церкви як в Україні, так і далеко поза її межами», – зауважив Глава й Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 18 серпня у проповіді під час Міжнародної всецерковної прощі з нагоди освячення Патріаршого собору та святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі.

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 01:52
  • Субота, Серпень 17, 2013 - 20:36

    В УГКЦ не бояться протесту з боку представників політичного православ’я чи вітренківців під час освячення Патріаршого собору у Києві.

    Про це у коментарі РІСУ повідомив священик Олег Панчиняк, працівник Департаменту інформації УГКЦ.

    «Ми не маємо чого боятися, бо з нами Бог, правда», - сказав він.

    Священнослужитель зазначив, що їм наразі не відомо про організацію протестної акції під час посвяти собору, проте зауважив, що у столиці є чимало людей, які з вузькоконфесійних чи то політичних міркувань виступають проти перебування УГКЦ в столиці Україні.

  • Субота, Серпень 17, 2013 - 18:44

    17 серпня Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук з нагоди ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України відслужив Молебень на Володимирській гірці до святого рівноапостольного князя Володимира.

    «Оцим урочистим Молебнем у підніжжя пам’ятнику рівноапостольному князю Володимиру Хрестителю України ми урочисто розпочинаємо святкування ювілею 1025-ти років Хрещення Руси-України», – сказав Блаженніший Святослав у своїй проповіді до духовенства та вірних, які молилися разом з ним.

  • Субота, Серпень 17, 2013 - 14:04

    17 серпня у виставковому центрі біля Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, що в Києві, розпочався Освітній форум на тему: «Християнські цінності в освіті. Виклики і перспективи», що відбувається в рамках Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ. Захід розпочався спільною молитвою «Отче наш». Почесним гостем дискусії був Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ.

  • Субота, Серпень 17, 2013 - 14:01

    На прощу з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви та святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі вже прибуло до Києва понад п’ять тисяч прочан.

    Про це повідомив керівник Патріаршого паломницького центру о. Любомир Яворський.

    Прибуло також понад 250 священиків особисто та з групами.

    О шостій ранку була перша хвиля прибуття прочан. Другу очікують сьогодні після третьої. Третю - на завтрашнє освячення собору.

  • П'ятниця, Серпень 16, 2013 - 21:06

    В останній день підготовки до освячення головної святині Української Греко-Католицької Церкви на площі перед собором зібралося близько 160 волонтерів із різних міст України. Переважає молодь з Києва, Львова, Чорткова, Тернополя, Івано-Франківська та Дрогобича.

  • П'ятниця, Серпень 16, 2013 - 14:25

    18 серпня 2013 року від 9.00 до 12.00 в ефірі Першого Національного телеканалу України дивіться пряму телетрансляцію урочистого освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового УГКЦ.

    На Лівому березі Славути-Дніпра у Києві зберуться тисячі мирян, кардинали, єпископи, архієпископи з усіх континентів, щоби долучитися до унікальних історичних подій. Перед вами постане сучасний білосніжний Собор дивовижної краси. Освячення Патріаршого Собору в часі 1025-ліття Хрещення України-Русі знаменує 25-річчя відродження Греко-Католицької Церкви із забуття.

  • Четвер, Серпень 15, 2013 - 18:12

    18 серпня, у неділю, Перший національний талеканал вестиме пряму трансляцію з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

    Усі телемовники, які би хотіли продемонструвати в ефірі історичну подію Чину освячення Патріаршого собору, мають нагоду вільно взяти сигнал зі супутника.

  • Четвер, Серпень 15, 2013 - 16:52

    З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, голова місії "Постуляційний центр беатифікації та канонізації святих УГКЦ" о. Полікарп Марцелюк та секретар Блаженнішого Святослава о. Олег Олекса опечатали мощі святих для престолу Патріаршого собору. Чин опечатування мощів відбувся 15 серпня 2013 року.

  • Четвер, Серпень 15, 2013 - 16:48

    В Українській Греко-Католицькій Церкві очікують більше як 20 тисяч прочан на посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, що відбудеться 17-18 серпня. Про це повідомив о. Любомир Яворський, керівник Патріаршого паломницького центру УГКЦ.

    Перші паломники прибудуть в Україну вже в п’ятницю, 16 серпня. Це будуть вірні з Канади, Бразилії, США, Аргентини, Австралії, країн Західної Європи, Великобританії, Казахстану, Білорусі та Росії.

  • Середа, Серпень 14, 2013 - 19:44

    Наближаємося до Міжнародної всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, під час якої Патріарх Святослав разом з Синодом Єпископів нашої Церкви, при все народних моліннях, освятять престіл храму.
     

    Час освячення є символічним, бо саме тоді до Києва прибудуть паломники з усього світу, серед яких будуть наші владики, що зберуться на Синоді Єпископів. Очікують гостей із Східних Католицьких Церков Європи і Глав Єпископських Конференцій Римо-Католицької Церкви із різних країн.

  • Вівторок, Серпень 13, 2013 - 17:29

    У зв’язку з тим, що Патріарший собор Воскресіння Христового під час освячення не зможе водночас вмістити всіх прочан, усі події транслюватимуться на великих екранах поряд із Собором, а також наживо в Інтернеті та на Першому Національному телеканалі.
     

    Однак усі охочі зможуть потрапити до Патріаршого собору одразу після богослужінь.

  • Вівторок, Серпень 13, 2013 - 17:27

    З нагоди підготовки до посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового духовенство УГКЦ показало дітям мультфільм про історію зародження Української Греко-Католицької Церкви «Духовне намисто».

    13 серпня 2013 року у Патріаршому cоборі зібралося близько 35 дітей, які взяли участь у Молебні до рівноапостольного князя Володимира та переглянули християнські мультфільми.

Сторінки