Папа у Вірменії

  • Понеділок, Червень 27, 2016 - 16:06

    Які враження Святішого Отця від зустрічі з «вірменським духом»? Що чинити для примирення між Вірменією та Азербайджаном? чому Папа додав до своєї промови в президентському палаці слово «геноцид»? Чи дійсно Петрове служіння сьогодні можна назвати розділеним між теперішнім і вислуженим Папою? Яка думка Святішого Отця про Всеправославний Собор на Криті? Ці запитання, а також майбутнє Європи, роль жінки у Церкві та ставлення християн до осіб з гомосексуальною схильністю, були темою розмови Папи Франциска з журналістами під час його перельоту з Вірменії до Риму.

  • Понеділок, Червень 27, 2016 - 15:36

    Під час прес-конференції на борту літака Папа відповідав на різні запитання, як на ті, що стосуються Апостольського візиту, з якого він повертався, так і на ті, що продовжують непокоїти світ, а найбільше — світ журналістів.

    Як уже було зазначено, Папа не стверджував, що Церква повинна вибачатися перед гомосексуалістами за те, що їх спихали на узбіччя. Папу попросили про коментар до цих слів, які належать кардиналові Райнхарду Марксу. Саме так він у Дубліні висловив свою власну позицію стосовно цього питання.

  • Неділя, Червень 26, 2016 - 23:12

    Відвідинами одного з найсвятіших місць Вірменії, пов’язаних з історією євангелізації народу – монастиря «Хор Вірап», завершилася 14-та Апостольська подорож Папи Франциска. До місця, розташованого в підніжжі гори Арарат, неподалік кордону з Туреччиною, яке є метою численних паломництв, він прибув після прощання з гостинним Ечміадзинським Апостольським палацом.

  • Неділя, Червень 26, 2016 - 20:37

    Після «екуменічного обіду» в Еміадзинському Апостольському палаці за участю єпископатів ВАЦ, ВКЦ та ватиканської делегації, у неділю, 26 червня 2016 р., Папа Франциск зустрівся з доброчинцями, які надають підтримку Церкві, а також відбулося підписання спільної декларації:

  • Неділя, Червень 26, 2016 - 20:24

    Речник Ватикану відреагував на заяву турецького віце-прем’єра Нуреттіна Цатніклі про те, що папська заява про геноцид вірмен відображає ментальність хрестових походів: «Папа не є в хрестовому поході. Він не робить спроб організувати війну, або будувати стіни, він бажає будувати мости», - прокоментував заяву турецької влади о. Фредеріко Ломбарді.

    «Папа не сказав жодного слова проти турецького народу» - заявив о. Ломбарді.

  • Неділя, Червень 26, 2016 - 13:19

    Турецький віце-прем’єр Нуреттін Цанікді назвав заяви Папи у Вірменії про геноцид вірмен у 1915р. такими, які відверто виявляю хрестоноський дух папства, тобто, ворожими до ісламу, інформує турецьке щоденне видання «Hürriyet».

    «Заява Папи є дуже безвідповідальна» - заявив Цаніклі журналістам, - «на жаль, в ній проявився дух хрестоносців».

    Цаніклі заявив, що заява Папи про геноцид вірмен є необ’єктивною і такою, що не відповідає дійсності. Він також заявив, що турецьке влада реагуватиме на слова Папи відповідним чином.  

  • Неділя, Червень 26, 2016 - 11:51

    В усіх нуртує сильне бажання єдності, яка не повинна бути ні підпорядкуванням, ні поглинанням, але прийняттям всіх дарів, які Бог дав кожному, щоб засвідчити світові велике таїнство спасіння, звершеного Христом. На цьому наголосив Глава Католицької Церкви, промовляючи наприкінці Божественної Літургії, яку в останній день його візиту до Вірменії в катедральному соборі Ечміадзину очолив Верховний Католикос-Патріарх Карекін ІІ. Пригадаємо, що Глава ВАЦ виголосив вітальне слово наприкінці католицької Святої Меси, яку Папа напередодні відслужив у Ґюмрі.

  • Субота, Червень 25, 2016 - 23:23

    Для здійснення жаданої єдності не вистачить бажання декого у Церкві, необхідною є молитва всіх. Пам’ять, пронизана любов’ю, здатна знайти нові й несподівані стежки, на яких підступи ненависті обертаються проектами примирення. Думками про це Папа Франциск поділився, промовляючи під час екуменічної молитви за мир на Республіканській площі Єревану. Ця наймасовіша за кількістю учасників подія стала завершальною в програмі другого дня Апостольської подорожі до Вірменії.

  • Субота, Червень 25, 2016 - 20:03

    Другий день Апостольського візиту Папи Франциска до Вірменії – субота 25 червня –  розпочався молитвою в меморіальному комплексі Цицернакаберд, що розташований приблизно 20 кілометрів на північний схід від Єревану та присвячений жертвам масового винищення вірменського населення 1915 року на територіях контрольованих владою Османської імперії шляхом фізичного знищення, депортації, переміщення цивільного населення в через пустелі, де більшість з них загинули через голод і хвороби.

  • Субота, Червень 25, 2016 - 20:00

    Пам’ять, віра та милосердна любов – це три основи, на яких слід будувати своє життя. Такою була провідна думка у проповіді Папи Франциска, яку він виголосив під час Святої Меси на площі Вардананц в м. Ґюмрі на північному заході Вірменії, регіоні, де зосереджене католицьке населення країни. Саме ця частина найбільше постраждала від руйнівного землетрусу 1988 року.

  • Субота, Червень 25, 2016 - 19:59

    «Пам’ять – це джерело миру й майбутнього» – ці слова записав Папа Франциск у «Золоту книгу почесних гостей» після відвідуванняМеморіального комплексу Цицернакаберд вранці в суботу 25 червня 2015 року.

    Папу Франциска та Католікоса Карекіна ІІ привітав Президент Вірменії Серж Сарґсян. У його супроводі вони пройшли останню частину шляху, що веде до меморіалу, де із зовнішнього боку від імені Святішого Отця покладено лавровий вінок з жовто-білими квітами – кольорами Ватикану. Протягом довшого часу Папа Франциск зупинився в молитовному зосередженні.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 19:18

    «Для мене причиною великої радості є бути тут і ступити на цю дорогу вірменську землю, відвідати народ давніх та багатих традицій, який відважно засвідчив свою віру, багато вистраждав, але завжди наново відроджувався», – цими словами Папа Франциск розпочав свою промову, скеровану до президента та влади Вірменії, а також до представників дипломатичного корпусу та світу культури, зустріч з якими відбулася ввечері, 24 червня 2016 р., в президентському палаці й була поєднана з візитом ввічливості до Глави Держави.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 17:44

    «Ечміадзін» – «Місце сходження Єдинородного»: передання про те, що місце під побудову катедрального собору було вказане святому Григорієві Просвітителі Самим Господом, Який явився йому в сні, дало назву духовній столиці вірменського народу. Саме тут, в тодішньому місті Ваґаршапат, столиці Вірменської держави в період прийняття християнства, розташований осідок Верховного Патріарха і Католикоса всіх вірмен.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 16:09

    «З великим зворушенням я переступив поріг цього священного місця, що є свідком історії вашого народу, променіючим центром його духовності; вважаю цінним Божим даром можливість наблизитися до священного вівтаря, з якого у Вірменії засяяло Христове світло», – сказав Папа Франциск у своїй першій промові на вірменській землі, виголошеній під час відвідин катедрального собору в Ечміадзині – столиці Вірменської Апостольської Церкви, до якого він прибув відразу після церемонії привітання в аеропорту.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 16:08

    Приблизно о 14:50 місцевого часу (13:50 – київського) у п’ятницю, 24 червня 2016 р., в єреванському міжнародному аеропорту «Звартноц» приземлився літак, яким у своє паломництво «першою християнською країною» прибув Наступник святого Петра Папа Франциск.

    В аеропорту відбулася офіційна церемонія привітання, яка, однак, мала неформальний характер, тобто, не передбачала виголошення промов, які будуть сказані під час зустрічі з політиками й дипломатами в рамках візиту ввічливості до Глави Держави.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 14:05

    Сьогодні, 24 червня, папа Франциск розпочав свою Апостольську подорож до Вірменії. Будьте з нами на EWTN!

    П`ятниця, 24 червня - за київським часом

    14:00 Прибуття у міжнародний аеропорт "Звартноц" в Єревані. Церемонія привітання в аеропорту.

    14:35 Відвідування та молитва в Апостольській катедрі в Ечміадзині.

    17:00 Візит ввічливості до Президента Республіки у Президентському палаці.

  • П'ятниця, Червень 24, 2016 - 10:38

    Папа Франциск вирушив до Вірменії. О 9:22 місцевого часу з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в небо літак італійської авіакомпанії «Alitalia», на борту якого перебуває Святіший Отець разом зі супроводом та журналістами, акредитованими при Ватиканському прес-центрі. Зазначимо, до ватиканської делегації входять, зокрема, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, та кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації Східних Церков.

  • Четвер, Червень 23, 2016 - 18:32

    Час минає дуже швидко і в п’ятницю 24 червня 2016 р., о 14:00 годині київського часу Вселенський Архиєрей прибуде з Апостольським візитом до Вірменії. В столиці Єревані не припиняються приготування, щоб якнайкраще прийняти високого гостя, який приїде як слуга Євангелія та паломник миру, щоб отримати обійми всього вірменського народу, що вже понад рік готується до цієї великої події.

  • Четвер, Червень 23, 2016 - 12:08

    «Дорогі брати й сестри, через кілька днів втішатимуся можливістю перебувати між вами у Вірменії. Вже відтепер прошу вас молитися за цю Апостольську подорож», – цими словами Папа Франциск розпочинає відеозвернення до вірменського народу, оприлюднене ввечері, 22 червня 2016 р., два дні перед початком візиту.

  • Середа, Червень 22, 2016 - 14:13

    Як повідомлялося раніше: 25-26 червня Папа Франциск відвідує з апостольським візитом Вірменію. Девізом візиту є: «Візит у першу християнську країну». Ця апостольська подорож Папи буде чотирнадцятою за час його правління.

    У суботу, 25 червня під час візиту до Вірменії Папа Франциск зустрінеться з групою нащадків людей, які були переслідувані за часів Османської імперії в 1915 році, та які мали зустріч з Бенедиктом XV (1854-1922). Про це заявив під час прес-конференції ватиканський прес-секретар отець Федеріко Ломбарді.

Сторінки