Папа в Африці

  • Середа, Грудень 2, 2015 - 19:45

    Спогади про Апостольську Подорож до Африки, слова вдячності й визнання про місіонерів та заклик до молоді відважно відповісти на Господнє покликання. Такими були основні теми загальної аудієнції, яку Папа Франциск провів у середу, 2 грудня 2015 р., з десятками тисяч прочан, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані.

  • Вівторок, Грудень 1, 2015 - 15:58

    Під час перельоту з Африки, Папа Франциск відповідав на запитання журналістів. Говорив серед іншого про іслам і питання екології. Читайте те, що сказав Святіший Отець.

    Папу Франциска запитали про його враження від візиту до трущоб Кангемі, у тому числі були питання, пов'язані з відсутністю доступу до чистої води, а також те, що повинно бути зроблено, щоби покласти край несправедливості.

  • Вівторок, Грудень 1, 2015 - 10:34

    Вчора, 30 листопада, о 18.30 літак італійської авіакомпанії "Alitalia" А330 "Джотто" з Папою Франциском на борту приземлився в аеропорту Чампіно м. Рима.

    Як повідомлялося, прямо з аеропорту Папа вирушив до базиліки Санта-Марія-Маджоре, відповідно до свого звичаю, подякувати Марії за його одинадцяту апостольську поїздку за межі Італії.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 15:21

    «Будьте відважними у прощенні! Будьте переможцями у любові!» – закликав Папа Франциск, звертаючись до молоді Центральноафриканської республіки під час покутничого молитовного чування у неділю 29 листопада 2015 року.

    Після Святої Меси в Банґі, під час якої Вселенський Архиєрей відкрив Святі Двері ювілейного Року милосердя, перед катедральним храмом відбулось покутниче молитовне чування.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 14:13

    «Бог не робить різниці між тими, хто страждає. Я часто називаю це екуменізмом крові. Всі наші громади однаково страждають від несправедливості та сліпої ненависті», – сказав Папа Франциск під час зустрічі з протестантською громадою ЦАР, яка 29 листопада 2015 р. відбулася в приміщенні Євангелистського Теологічного Факультету Банґі, наголошуючи, що «всі ми служимо тому Самому Воскреслому Господеві», а силою «спільного Хрищення всі ми послані звіщати радість Євангелія».

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 14:11

    «Християни Центральноафриканської Республіки, через витривалість у вірі та місіонерське заанґажування кожен з вас покликаний бути будівничим духовного та загальнолюдського оновлення вашої країни». З таким закликом Глава Католицької Церкви звернувся до вірних під час Святої Меси, яку він у понеділок, 30 листопада 2015 р., очолив у спорткомплексі «Бертлемі Боґанди» в Банґі.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 11:07

    «Ми повинні молитися за мир та трудитися на користь миру. Але мир без любові, без дружби, без толерантності, без прощення неможливий», – сказав Папа Франциск, відвідуючи табір біженців, організований при парафії Найсвятішого Спасителя в Банґі, столиці Центральноафриканської Республіки.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 00:46

    «У цю першу неділю Адвенту, літургійного періоду очікування Спасителя, що є символом християнської надії, Бог попровадив мої кроки до вас, на цю землю, в той час, як Вселенська Церква наближається до урочистого початку Ювілейного Року Милосердя.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 00:43

    Папа Франциск перебуває на третьому й останньому етапі своєї Апостольської подорожі до Африки. Відвідини  Кенії тривали від 25 до 27 листопада, Уганди –  27 до 29 листопада, а завершується візит в Центральноафриканській республіці від 29 до 30 листопада 2015 року.

    В суботу пополудні в Уганді Святіший Отець зустрічався з молоддю, відвідав Дім милосердя, мав зустріч з єпископатом країни та в катедральному соборі зустрівся з духовенством, чернецтвом і семінаристами Уганди.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 00:42

    У той час, як Центральноафриканська Республіка «незважаючи на труднощі, поступово робить кроки до нормалізації свого суспільно-політичного життя», прибуваю сюди, «як паломник миру і як апостол надії», – сказав Папа Франциск під час зустрічі з представниками влади Центральноафриканської Республіки та дипломатичного корпусу, висловивши всім мешканцям країни запевнення у своїй духовній близькості, а дипломатам подякував за працю, яка надихається ідеалами «солідарності та співпраці» між народами і державами. Зустріч відбулася 29 листопада 2015 р. в президентському палаці в Банґі.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 19:43

    Євангельська благовість вкоріниться, коли ви будете не тільки вчителями, але й свідками. На цьому наголосив Папа Франциск, промовляючи 27 листопада 2015 р., до катехитів і вчителів Уганди – другого етапу його Апостольської подорожі до Африки.

    Святіший Отець зустрінувся з ними у перший день перебування в Уганді, після візиту ввічливості до Президента країни та зустрічі з представниками влади й дипломатичного корпусу.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 19:42

    «Будьте людьми справжньої надії!» – закликав Папа Франциск угандійську молодь, заохочуючи юнаків і дівчат в хвилини страху та сумнівів застановлятися над тим, що в цьому випадку зробили би угандійські мученики.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 19:41

    «Ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі», – цими Христовими словами із першого розділу книги Діянь Апостолів Папа Франциск розпочав свою проповідь під час Святої Меси, яку він у суботу, 28 листопада 2015 р., очолив у санктуарії Мучеників Уганди в містечку Намуґонго, що у східноафриканській країні Уганді.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 19:40

    Першим пунктом другого дня Апостольської подорожі Папи до Уганди була молитва в англіканському та католицькому санктуаріях угандійських мучеників поблизу Кампали, віддаючи шану 45 християнам, які загинули наприкінці ХІХ сторіччя – символам «екуменізму крові». 23 з них належали до англіканської Церкви, а 22 – до католицької.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 00:13

    До богопосвяченого життя та священства не входиться інакшим, як тільки через Христа, це Він є брамою і Він нас вибирає. Якщо хто входить не через двері, а через вікно, не через Христа, не задля Христа, то йому треба порадити служити Богові в іншому місці. На цьому наголосив Папа Франциск під час зустрічі з духовенством, ченцями, черницями та семінаристами Кенії, що відбулась у четвер 26 листопада 2015 року в Найробі.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 00:01

    «Моїм прагненням є зустрітися з вами та провести з вами цей час, прошу щоб ви, разом з усім любим народом Уганди, завжди були на висоті цінностей, які сформували дух вашої нації», – сказав Папа Франциск під час зустрічі з представниками світу політики, економіки, культури та дипломатичного корпусу, яка відбулася в президентському палаці в Ентеббе після візиту ввічливості до Глави Держави. Це була перша промова Святішого Отця в Уганді, адже церемонія привітання в аеропорту відбулася без офіційних виступів.

  • Субота, Листопад 28, 2015 - 00:00

    Зустріччю з молоддю та єпископатом 27 листопада 2015 р., Папа Франциск завершив Апостольську подорож до Кенії. За участю Президента країни Ухуру Кеніатти церемонія прощання відбулась у міжнародному аеропорту Найробі, звідки Святіший Отець відлетів до Ентеббе, колишньої столиці Уганди.

  • П'ятниця, Листопад 27, 2015 - 23:59

    Корупція, що руйнує особистість, радикалізм, який притягає тих, які не мають перспектив, трайбалізм, який сіє ворожнечу серед одного народу. Про ці проблеми, відповідаючи на запитання молоді, говорив Папа Франциск, відклавши набік заздалегідь приготований текст. Зустріч з молоддю, що відбулася 27 листопада 2015 р. вранці на стадіоні «Казарані» в Найробі, була останньою великою зустріччю в Кенії. Після неї Глава Католицької Церкви ще мав приватну зустріч з місцевим єпископатом, а після короткого відпочинку в Нунціатурі, відлетів до Уганди.

  • П'ятниця, Листопад 27, 2015 - 23:57

    Нам потрібно вийти за рамки простого проголошення прав, яких на практиці ніхто не дотримується, та здійснювати систематичні дії, які покращуватимуть умови життя. На цьому наголосив Папа Франциск, відвідуючи бідняцький район Кангемі столиці Кенії Найробі, куди він приїхав вранці, 27 листопада 2015 р., після приватної Святої Меси в каплиці Апостольської Нунціатури.

    Убогий кварталі Кангемі є одним із понад сотні великих міських нетрів, які оточують столицю Кенії. У них проживають сотні тисяч людей,  але точна оцінка кількості населення в них практично неможлива.

  • П'ятниця, Листопад 27, 2015 - 13:15

    Промова Папи Франциска під час зустрічі з мешканцями малозабезпечених кварталів Кангемі у п`ятницю, 27 листопада, у передмісті Найробі (Кенія). Пропонуємо повний текст промови понтифіка.

    Дякую за теплий прийом у вашому районі. Дякую Архієпископу Ківува і отцю Паскалю, за їх теплі слова. Я відчуваю себе як вдома, розділяючи цей момент з братами і сестрами, і я не соромлюся сказати, що вони займають особливе місце в моєму житті і в моїх рішеннях.

Сторінки