Папа в Латинській Америці

  • Середа, Липень 15, 2015 - 13:29

    Вже традицією стала розмова Папи з журналістами на борту літака. У цей час вони мають нагоду поставити понтифіку запитання. Публікуємо кілька обраних запитань і відповідей понтифіка.

  • Понеділок, Липень 13, 2015 - 13:24

    Добігла до кінця дев’ята Апостольська подорож Папи Франциска до Латинської Америки, яка включала Еквадор, Болівію та Парагвай. У неділю 12 липня, після зустрічі з молоддю, Святіший Отець вирушив папамобілем у напрямку аеропорту, віддаленого 5 кілометрів від побережжя затоки ріки Парагвай, де проходила  ця зустріч. Це була остання нагода для мешканців Парагваю привітати Папу Франциска, тому вздовж усієї траси зібрались тисячі людей, часто створюючи труднощі для проїзду колони автомобілів.

  • Неділя, Липень 12, 2015 - 18:03

    Христові учні – це ті, які вчаться жити з довір’ям до Господа, притаманним дружбі. Про це говорив Папа Франциск, проповідуючи під час останнього Євхаристійного богослуження в Парагваї, яке він очолив у неділю, 12 липня 2015 р., у міському парку Нью-Ґвасу на околиці столиці Парагваю. Він пояснив, що мова йде про довір’я, яке випливає з віри, із знання про те, що «можемо розраховувати на Божу благодать». Такого довір’я слід вчитися, а формується воно «в лоні спільноти і родини».

  • Неділя, Липень 12, 2015 - 17:05

    Баньядо-Норте, передмістя столиці Асунсьйон – це дуже бідна частина міста, розташована в болотистій місцевості, яку часто затоплюють повені, зрештою, сама назва передмістя перекладається як Північне Болото. До місцевої парафії належить 13 капличок, розсіяних по всьому передмісті, і саме перед однією з них, присвяченою святому Іванові Христителеві відбулась зустріч Папи Франциска з місцевими мешканцями. Католицька Церква здійснює тут цілий ряд харитативних та освітніх проектів.

  • Неділя, Липень 12, 2015 - 13:57

    До щирої загальноцерковної співпраці, не зважаючи на притаманні кожному обмеження і слабкості, закликав Папа Франциск духовенство, чернецтво, семінаристів і мирян Парагваю Папа Франциск під час зустрічі з ними на молитві вечірні в катедральному соборі Асунсьйону,  яка була останньою подією в програмі Апостольської подорожі Папи Франциска до Парагваю, запланованою на 11 липня 2015 р.

  • Субота, Липень 11, 2015 - 21:35

    Святіший Отець у пообідній час 11 липня цього року відвідав марійський санктуарій Непорочного Зачаття у Каакупе і там відправив Службу Божу.

    В часі своєї проповіді Папа наголосив, що санктуарій – це дім для усіх вірних, це – місце прослави Бога, місце зустрічі, це – місце у яке ми приносимо свої потреби, в яке приходимо подякувати і просити про прощення, щоб усе почати з початку.

  • Субота, Липень 11, 2015 - 20:49

    З нагоди приїзду Святішого Отця в Парагваї вибух радості. Коментуючи папський візит до своєї країни Архиєпископ Асунсьйону Едмундо Понціано Валенцуела Меллід назвав папські відвідини Парагваю неочікуваним даром Божим. Повідомляє Радіо Ватикан.

    «Ми –маленька католицька приморська країна; народ глибокої віри, вбогої церковної структури, але яка може покращитися через місіонерський дух, який нам приносить Папа», - заявив владика Меллід.

  • Субота, Липень 11, 2015 - 16:41

    «Особлива подяка тим людям та інституціям, які пильно та віддано співпрацювали у приготуванні цього візиту і щоб я себе почував як вдома. І не є важко почувати себе як вдома на такій гостинній землі.

  • Субота, Липень 11, 2015 - 16:36

    З-під пекучого сонця болівійського сонця під парагвайську зливу: у п’ятницю, 10 липня, після двогодинного перельоту з Болівії, приблизно о 15-й годині місцевого (22-київського) часу, літак зі Святішим Отцем на борту приземлився в міжнародному аеропорту столиці Парагваю міста Асунсьйон, яке зустріло гостя проливним дощем. Не зважаючи на це, Папа зійшов по трапу літака назустріч президентові Парагваю Орасіо Мануелю Картесу Хара, який очікував його  біля підніжжя. Як тільки вони потисли один-одному руки, а  помічники президента зібралися відкрити парасолі, злива припинилася.

  • П'ятниця, Липень 10, 2015 - 19:11

    П’ятниця, 10 липня 2015 р., третій та останній день перебування Папи Франциска в Болівії, розпочалася із приватної Святої Меси в резиденції, де він проживав, попрощавшись з якою він від’їхав до в’язничного комплексу «Санта-Крус-Палмасола», де провів зустріч із в’язнями, яка відбулася на спортивному майданчику пенітенціарної установи, яка вважається однаєю з найгірших в’язниць Латинської Америки.

  • П'ятниця, Липень 10, 2015 - 16:17

    П’ятниця 10 липня – це останній день перебування Папи Франциска в Болівії, двогодинний переліт до Парагваю та перший день Апостольських відвідин цієї країни.

    Беручи до уваги, що різниця у часі між Болівією та Україною становить сім годин, насамперед, буде мова про завершення подій у четвер 9 липня 2015 р.

  • П'ятниця, Липень 10, 2015 - 16:14

    Після інтенсивного другого дня Апостольських відвідин Болівії і промови під час ІІ Всесвітньої зустрічі народних рухів в Санта-Крус, Папа Франциск відвідав у лікарні хворого кардинала-емерита Хуліо Террасас Сандовала, якого дуже люблять і шанують в країні. Колишній архиєпископ-митрополит Санта-Крус-де-ла-Сьєрра, перший з тубільців, що став кардиналом, є давнім другом теперішнього Папи.

  • П'ятниця, Липень 10, 2015 - 15:28

    Про необхідність змінювати всесвітню економічну систему та поглиблення глобалізації солідарності говорив Папа Франциск, беручи участь у ІІ Всесвітній зустрічі народних рухів.

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 20:46

    Як повідомляє pro-life портал «Narod.hr», в часі зустрічі Папи Франциска з болівійським президентом Евом Моралесом глава болівійської держави вручив Папі подарунок – Розп’яття на символах комунізму – молотові й серпові. Подарунок Моралеса Святіший Отець прийняв без найменших симпатій, будучи неприємно здивованим. Папа прокоментував такий екстравагантний подарунок словами: «No está bien eso!» - «Це не є добре».

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 19:08

    У четвер, 9 липня 2015 р., Вселенський Архиєрей очолив в Санта-Крус Святу Месу з нагоди відкриття V Національного Євхаристійного Конгресу в Болівії. Коментуючи під час проповіді євангельську розповідь про чудо помноження хлібів, Папа зауважив, що в щойно вислуханому уривкові описана ситуація, дуже схожа до теперішньої: «Як ті чотири тисячі людей, також і ми прагнемо слухати слова Ісуса та отримати Його життя. Вчора вони, а сьогодні – ми, разом з Учителем, Хлібом життя».

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 19:04

    «Кожен з нас, тут присутніх, по-своєму бере участь в покликанні працювати над спільним добром», – сказав Папа Франциск до представників влади, дипломатичного корпусу, світу політики, культури та волонтерства Болівії, зустрічаючись з ними у четвер, 8 липня 2015 р., ввечері, в катедральному соборі Ла-Пас, пригадавши, що п’ятдесят років тому Другий Ватиканський Собор окреслив спільне добро, як «збір умов суспільного життя, що дають змогу як групам, так і окремим членам, швидше і повніше досягнути власне вдосконалення».

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 17:45

    Болівія – це другий етап Апостольської подорожі Вселенського Архиєрея до Латинської Америки. Майже з годинним запізненням задля довгих і сердечних прощань в аеропорту в Кіто, адже Папа Франциск особисто попрощався з усіма присуніми, починаючи від кардинала-емерити й закінчуючи дітьми, які виконували хорову композицію, після трьох годин перельоту літак болівійської авіакомпанії приземлився у міжнародному аеропорту Ель-Алто поблизу міста Ла-Пас, урядового центру Болівії, де відбулась офіційна церемонія привітання.

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 17:42

    У ці дні хочу утвердити Христових учнів у покликанні передавати радість Євангелія, «бути сіллю землі та світлом для світу», – цими словами Папа Франциск охарактеризував ціль свого візиту до Болівії, промовляючи під час церемонії привітання, зазначивши, що з радістю прибуває до цієї «по-особливому красивої» країни, благословенної Богом як природними багатствами, так і різноманітністю культурної та етнічної дійсності, «що становить велике багатство та постійний заклик до взаємопошани і діалогу».

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 17:37

    У середу 8 липня 2015 р., після урочистої церемонії в аеропорту колона автомашин вирушила в напрямку столиці. Повідомляє українська редакція Радіо Ватикан. Тринадцять кілометрів траси Папа Франциск проїхав у папамобілі, а вздовж шляху сотні тисяч болівійців висловлювали свою радість, обсипаючи автомобіль пелюстками квітів.

  • Четвер, Липень 9, 2015 - 09:18

    Останнім етапом Апостольського візиту Папи Франциска до Еквадору була зустріч з богопосвяченими особами, що відбулась у середу 8 липня 2015 р., на площі перед Марійським санктуарієм Ел-Кінче, віддаленого 27 кілометрів ві столиці Кіто, приблизно на півдорозі до акропорту, з якого Святіший Отець відлетів до Болівії.

    У храмі, спорудженому 1928 року та проголошеному  національним Марійським санктуарієм 1985 року, зберігається чудотворна статуйка Пресвятої Богородиці  з Ель-Кінче, небесної покровительки Еквадору.

Сторінки