Папа в Мексиці

  • Понеділок, Лютий 22, 2016 - 12:47

    У понеділок 15. 02. 2016 року у спорткомплексі Сан-Крітостобаль-де-Лас-Касас Папа Франциск відправив Євхаристійне богослуження, присвячене спільнотам тубільних народів.

  • Неділя, Лютий 21, 2016 - 14:46

    «Нехай же Пресвята Богородиця й надалі супроводить нас на шляху дружби та єдності!» – побажав Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 21 лютого 2016 р., згадуючи про свою нещодавню зустріч з Главою Російської Православної Церкви. Своє традиційне недільне слово до вірних, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, він присвятив підсумкам своєї нещодавньої Апостольської подорожі.

  • П'ятниця, Лютий 19, 2016 - 08:54

    Що означає «інтегрувати у церковне життя» подружні пари, які не можуть приступати до Святого Причастя, чи ситуація з вірусом «Зіка» не вплине на думку Церкви про аборт, чи личить Папі вести інтенсивне листування з жінкою, ставлення до слів про те, що вірні УГКЦ почуваються зрадженими… На ці та багато інших запитань Святіший Отець відповідав під час вже традиційного спілкування з журналістами під час перельоту з Мексики до Риму.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 20:03

    Під час перельоту з Мексики до Риму, згідно з прийнятим звичаєм Папа Франциск провів розмову з журналістами, відповідаючи на їхні запитання, що стосувалися подорожі та різних подій у світі. Журналісти не оминули увагою і першого етапу цієї подорожі, який 12 лютого відбувся в столиці Куби.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 17:45

    Приблизно о 15:00 місцевого часу в римському міжнародному аеропорту Чампіно приземлився літак мексиканської авіакомпанії «AirMexico», яким Папа Франциск повернувся зі своєї ХІІ Міжнародної Апостольської подорожі.

    Як звичайно, по дорозі до Ватикану Святіший Отець відвідав базиліку Santa Maria Maggiore, щоб подякувати Пресвятій Богородиці за опіку під час подорожі, піднісши молитву перед чудотворною іконою Матері Божої Спасіння римського люду та положивши  на престолі букет квітів.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 17:44

    Метою останнього дня ХІІ Апостольської подорож до Мексики (17 лютого 2016) було місто Сьюдад-Хуарес, що на півночі країни, на кордоні із США. Він відвідав в’язницю, зустрінувся з представниками світу праці та підприємництва і  відслужив Святу Месу.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 14:17

    Прощання Святішого Отця з католиками Мексики пройшло в аеропорту С'юдад Хуарес. Подорож в цю латиноамериканську країну стала 12-ю у списку зарубіжних паломництв Понтифіка.

    На вулицях міста вітали Папу Римського Франциска на прощання сотні і тисячі людей. Подібна ситуація спостерігалася і в аеропорту, де в залі, поруч з VIP-залом, з Папою попрощався Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто з дружиною.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 14:16

    «Божа слава – це життя людини», – цими словами святого Іринея, Отця Церкви з ІІ століття, Папа Франциск розпочав свою останню проповідь ХІІ Апостольської подорожі до Мексики, зазначаючи, що ці слова знову звучать у серці Церкви. Славою Отця є життя Божих дітей, адже нема більшої слави для Батька, як бачити своїх дітей зреалізованими, як дивитись на їхній розвиток та зріст.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 14:15

    «Який світ хочемо залишити своїм дітям?», – після зворушливої зустрічі з в’язнями, що відбулася у середу, 17 лютого 2016 р., в північномексиканському місті Сьюдад-Хуарес, Папа Франциск від’їхав до коледжу «Бачіллерес», де відбулася зустріч з представниками світу праці та підприємництва, з якими він поділився думками про те, як слід будувати завтрашній день. Святіший Отець вислухав два свідчення та отримав у подарунок речі, які виробляють в цьому регіоні.

  • Середа, Лютий 17, 2016 - 22:58

    Слідкуючи за Апостольською подорожжю Папи Франциска до Мексики, нікого вже не може здивувати спонтанність і радість мексиканців, що супроводять кожну появу Святішого Отця. Однак, такого вибуху ентузіазму, радості та  ейфорії, який приготувала йому молодь на стадіоні в Морелії, хіба ще не було. Це було справжнє свято молоді, в якому з радістю взяв участь Папа.

  • Середа, Лютий 17, 2016 - 22:56

    Останній день Апостольської подорожі Папи Франциска до Мексики має соціальний характер, а в його програмі – відвідини в’язниці, зустріч з представниками світу праці та підприємництва і Свята Меса у виставковому центрі, розтасованому на кордоні між Мексикою та США.

  • Середа, Лютий 17, 2016 - 14:38

    Після Святої Меси з духовенством, богопосвяченими особами, семінаристами та катехитами, Папа Франциск пообідав в резиденції архиєпископа Морелії, а тоді відвідав місцевий архикатедральний собор, де відбулася зустріч з дітьми, які готуються до першого Святого Причастя.

  • Середа, Лютий 17, 2016 - 10:39

    Існує приказка, яка говорить так: "Скажи мені, як ти молишся, і я скажу, як ти живеш скажи мені, як ти живеш, а я скажу, як ти молишся"; тому що, розповідаючи, як ти молишся,  навчуся віднайти живого Бога, а розповідаючи як живеш навчуся вірити в Бога, який  молиться, бо  наше життя говорить про молитву, і молитва, говорить про наше життя, бо наше життя говорить про молитву, і молитва говорить про наше життя - такими словами Папа Франциск розпочав проповідь підчас Меси у Морелії, столиці штату Мічоакан, у вівтрок, 16 лютого.

  • Вівторок, Лютий 16, 2016 - 15:08

    Після Євхаристійного богослуження у спорткомплексі Сан-Крітостобаль-де-Лас-Касас, присвяченого спільнотам тубільних народів, Папа Франциск від’їхав до місцевого єпископського осідку, де спожив обід разом з представниками індіанців. Особи, які обідали разом зі Святішим Отцем, представляли різні складові частини своїх спільнот: молодь і похилих віком, катехитів, богопосвячених осіб та духовенство, а також різні племена, які мешкають на цій землі. Трапеза відбулася у приязній атмосфері та невимушеному спілкуванні.

  • Вівторок, Лютий 16, 2016 - 09:31

    "Lismantal Kajvaltiketojlek – Господній закон досконалий; він оживляє душу. Так починається псалом, що ми тільки-но почули. Господній Закон досконалий і псалмоспівець старанно перераховує все, що закон пропонує тим, хто чує і слідує йому: він відроджує душу, він дає мудрість простодушним, він радує серце, і дає світло для очей"- так розпочав свою промову Папа Франциск під час Святої Меси у Сан-Крістобаль-де-лас-Касас 15. 02. 2016 року.

  • Понеділок, Лютий 15, 2016 - 22:00

    Останньою подією неділі 14 лютого 2016 року, третього дня перебування Папи Франциска на мексиканській землі, були відвідини педіатричної лікарні імені Федеріко Ґомеса в місті Мехіко. Ця дитяча лікарня є безкоштовною, а тим самим доступною і для  дітей з найубогіших сімей. Щорічно вона приймає понад 255 тисяч маленьких пацієнтів з усієї Мексики, а це означає, що кожного дня в ній перебуває коло 800 дітей.

  • Понеділок, Лютий 15, 2016 - 18:02

    У другий день перебування Папу Франциска в Мексиці на вулицях столиці привітали близько мільйона чоловік - за оцінками Ватикану, після церемонії в суботу в штаб-квартирі влади, після відвідування собору і Меси в Храмі Богоматері Гваделупської.

    "Папа дуже задоволений тим, як його приймають у Мексиці, де в один день зміг зустрітись із мільйоном людей", - повідомив журналістам прес-секретар Ватикану отець Федеріко Ломбарді, посилаючись на юрби, які вітали понтифіка дорогою між нунціатурою, резиденцією Уряду, собором і святинею.

  • Понеділок, Лютий 15, 2016 - 08:51

    Ми почули, як Марія пішла відвідати свою двоюрідну сестру Єлисавету. Вона вирушає беззволікання, без сумніву, не уповільнюючись, щоби бути поруч зі своєю родичкою, яка була на останніх місяцях вагітності.

  • Понеділок, Лютий 15, 2016 - 08:50

    У неділю, 14 лютого 2016 року, Папа звершив Євхаристію в Екатепеці. Роздумував про спокуси Христа і християн, Боже ім`я та гідність людини. Повний текст проповіді.

  • Понеділок, Лютий 15, 2016 - 08:49

    Роздуми перед молитвою "Ангел Господній" у неділю, 14 лютого, були присвячені вдячній пам`яті про Божі діяння, що має своє коріння в минулому і формує сьогодення.

    Дорогі брати і сестри, у першому читанні цієї неділі Мойсей дає вказівку людям. Під час збору врожаю, у час достатку і перших плодів не забувайте про ваші витоки. Подяка це є щось, що народжується і зростає серед людей, які здатні пам'ятати. Вона має своє коріння в минулому, і через хороші і погані часи, формує сьогодення.

Сторінки