Папа в Святій Землі

  • Субота, Травень 31, 2014 - 18:45

    В інтерв'ю кореспонденту Радіо Ватикан латинський Патріарх Єрусалиму монс. Фуад Туаль поділився спогадами про недавній візит Папи Франциска на Святу Землю:

  • Четвер, Травень 29, 2014 - 23:05

    У Ватикані пройде зустріч Шимона Переса з Махмудом Аббасом

    У четвер стало відомо про майбутню зустріч Президента Ізраїлю Шимона Переса з головою ПА Махмудом Аббасом, пише The Jerusalem Post.

    Сама зустріч пройде у Ватикані в кінці наступного тижня - 8 червня, в неділю.

    Даний захід пройде з ініціативи Папи Римського Франциска, який запросив двох лідерів для того, щоб провести молитовне зібрання.

    Запрошення пролунало в ході триденного візиту понтифіка на територію Близького Сходу.

    За матеріалами www.mignews.com

  • Четвер, Травень 29, 2014 - 22:55

    Подорож папи в Святу Землю мала велике значення для взаємин Католицької Церкви з юдаїзмом та ісламом. На досягнення в цій сфері звернув увагу кардинал Жан-Луї Торан. Єрарх, що очолює Папську раду з міжрелігійного діалогу, супроводжував Франциска під час його візиту і готував його. "Кращим синтезом цієї поїздки є знімок папи зі своїми друзями рабином і мусульманином перед "Стіною Плачу".

  • Четвер, Травень 29, 2014 - 19:13

    Зміст записки, вкладеної Папою Франциском між камені Стіни Плачу, не залишився таємницею. У четвер фото записки і переклад її змісту на іврит опублікував сайт Ynet.

    Видання пояснює, що записка Папи потрапила до журналістів з «Фонду спадщини Західної стіни» , який отримав дозвіл на її публікацію .

    Кореспонденти Ynet Ноам Двір і Кобі Нахшона, які представили ізраїльському читачеві зміст папської молитви, схоже, не знають, що цей текст, фрагмент з якого вони винесли в заголовок статті, написав не сам Папа Франциск.

  • Вівторок, Травень 27, 2014 - 21:19

    Про принцип нульової толерантності до педофілії у Церкві, про можливість своєї відставки, про те, чи целібат становить догму віри, про реформи та фінансові афери у Римській курії, про беатифікацію Пія ХІІ, про свою пропозицію молитовної зустрічі з участю президентів Ізраїлю і Палестини, а також про тематику найближчого згромадження Синоду єпископів говорив 26 травня 2014 р. Папа Франциск під час прес-конференції, влаштованої на борту літака, яким він повертався з Ізраїлю до Рима.

     

    Нульова толерантність

  • Вівторок, Травень 27, 2014 - 21:16

    У вівторок 27 травня 2014 р., приблизно об 11-ій годині ранку Папа Франциск відвідав Папську Базиліку Santa Maria Maggiore (Святої Марії Більшої) в Римі, щоб подякувати Пресвятій Богородиці за успішне паломництво до Святої Землі і ввірити Її материнській опіці духовні плоди цієї прощі.

  • Вівторок, Травень 27, 2014 - 12:51

    Учора відбулася зустріч прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу з Папою Франциском в готелі Нотр-Дам де Франс (Нотр-Дам де Жерусалем) в Єрусалимі.

  • Понеділок, Травень 26, 2014 - 23:15

    Свідченням того, що у християнстві найважливішим не є каміння, ні будівлі, ні матеріальні храми, а вміння поклонятися у дусі та правді, є, мабуть, і той факт, що місце, де Ісус звершив першу безкровну Євхаристійну жертву, сьогодні не перебуває у власності Церкви, а можливість відслужити там Святу Літургію є винятковою подією. Саме така подія стала завершальним богослуженням паломництва Папи Франциска.

  • Понеділок, Травень 26, 2014 - 16:33

    Президент Ізраїлю Шимон Перес і голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас прийняли запрошення Папи Римського Франциска зустрітися в наступному місяці в його резиденції у Ватикані.

    Папа Франциск під час Літургії в неділю в Вифлеємі запросив президента Ізраїлю і главу ПНА в Ватикан на спільну молитву за мир.

  • Понеділок, Травень 26, 2014 - 15:58

    Вранці 26 травня в будівлі Ісламської ради на Храмовій площі Святіший Отець зустрівся з Верховним муфтієм Єрусалиму. У своїй промові папа Франциск назвав мусульман «друзями» і «дорогими братами», висловлюючи подяку за можливість провести зустріч в цьому священному місці.

  • Понеділок, Травень 26, 2014 - 15:29

    Папа римський Франциск сьогодні, в останній день свого триденного близькосхідного турне, відвідав найбільш значущі для іудеїв і мусульман місця в Старому місті Єрусалима.
     
    Відвідуючи мечеть Аль-Акса, 77-річний понтифік закликав послідовників усіх релігій до спільних зусиль з досягнення миру і справедливості.

    Пізніше, молячись біля Стіни Плачу, Франциск схилив голову, торкнувшись цієї найбільшої святині іудаїзму.

    У музеї Голокосту Яд Вашем Франциск говорив про «безмежну трагедію Голокосту».

  • Неділя, Травень 25, 2014 - 17:20

    Відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду, прем'єр-міністр Біньямін Нетаніяху заявив: «Ми вітаємо прибуття Папи Римського Франциска в Ізраїль, на Святу Землю. Його візит дає можливість показати світу істинний Ізраїль, прогресивний, сучасний, толерантний, єдину, по суті, на Близькому Сході країну, що гарантує абсолютну свободу віросповідання і права віруючих усіх релігійних конфесій. Ми цінуємо позицію Папи проти антисемітизму, особливо в світлі зростаючої в наші дні ненависті до євреїв.

  • Неділя, Травень 25, 2014 - 14:43

    25 травня вранці, після церемонії привітання перед президентським палацом та візиту ввічливості до президента Палестини Махмуда Аббаса (Абу Мазен), Святіший Отець вирушив на площу Ясел, яка розташована перед базилікою Різдва Христового, щоб відслужити Святу Месу.

  • Неділя, Травень 25, 2014 - 14:39

    У неділю, 25 травня 2014 р., вранці Папа попрощався з Йорданією. З Апостольської Нунціатури в Аммані, яка була його домом під час перебування в Йорданії, він від’їхав на аеропорт Амману, де відбулась коротка церемонія прощання, після якої Святіший Отець гелікоптером відлетів до Вифлеєму, 75 кілометрів на захід від Амману.

    Церемонія привітання відбулась у Президентському Палаці, після якої Глава Католицької Церкви здійснить візит ввічливості до Президента Палестинської держави Махмуда Аббаса (Абу Мазена) та зустрінувся з представниками влади та громадянського суспільства.

  • Субота, Травень 24, 2014 - 23:47

    «Під час свого паломництва я дуже хотів зустрітися з вами, що через криваві конфлікти були змушені залишити свої домівки, свою батьківщину, та знайшли притулок на гостинній йорданській землі, а також вас, дорога молоде, що несе тягар деяких фізичних обмежень», – цими словами Папа Франциск розпочав свою промову до учасників його зустрічі з біженцями та молоддю з особливими потребами, яка була завершальною подією першого дня його Апостольського візиту до Святої Землі та відбувалася у римо-католицькому храмі, що ще перебуває в стадії будівництва, у Витанії Зайорданській, де свого часу проповід

  • Субота, Травень 24, 2014 - 19:08

    Кульмінаційного подією першого дня перебування Папи Франциска в Йорданії була Свята Меса, яку він пополудні очолив на міжнародному стадіоні в Аммані, що є найбільшим стадіоном країни, вміщаючи коло 30 тисяч осіб. Варто пригадати, що 21 березня 2000 року на цьому місці Святу Месу відслужив святий Папа Іван Павло ІІ, а 10 травня 2009 року – Папа Бенедикт ХVІ.

  • Субота, Травень 24, 2014 - 16:09

    Йорданія щиро вітає Вселенського Архиєрея. Приблизно о 13:00 місцевого часу літак із Святішим Отцем на борту приземлився в міжнародному аеропорту Амману, столиці Йорданії, де його зустрів Принц Йорданії Газі бен Мухаммед, представник короля Абдулли ІІ, у присутності Єрусалимського Патріарха латинського обряду Фуада Туаля, інших архиєпископів та єпископів.

    Діти вручили Папі Франциску чорний ірис – національну квітку країни, символ зросту, пристосування і оновлення.

  • Субота, Травень 24, 2014 - 13:17

    Субота 24 травня – перший день візиту Папи Франциска до Йорданії.Він розпочинається церемонією привітання в королівському палаці, яка поєднана з візитом ввічливості до Їх Величностей Короля та Королеви Йорданії.

    Далі відбудеться зустріч з представниками йорданської влади, під час якої Глава Католицької Церкви виголосить промову.

    Ввечері, о 16-й годині місцевого часу, Наступник святого Петра очолить Святу Месу на міжнародному стадіоні в Аммані, тому самому, де служили також святий Папа Іван Павло ІІ та Венедикт XVI. 1400 йорданських дітей приймуть Перше Святе Причастя.

  • Субота, Травень 24, 2014 - 09:59

    Сьогодні, 24 травня 2014 р., приблизно о 8:25 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту «Леонардо да Вінчі» у Ф’юмічіно піднявся в небо літак з Папою Франциском та супроводом на борту. Розпочалося Апостольське Паломництво Святішого Отця до Святої Землі, його 2-га подорож за межі Італії, з нагоди 50-річчя зустрічі у Єрусалимі Папи Римського Павла VI та Константинопольського Патріарха Атенагораса. Першим етапом цього паломництва будуть відвідини Хашемітського Королівства Йорданії, потім – Палестина та Ізраїль.

  • П'ятниця, Травень 23, 2014 - 14:16

    Завтра, 24 травня, Папа Франциск розпочне паломництво до Святої Землі. Ізраїльські ЗМІ зараз приділяють велику увагу не лише темі візиту Святішого Отця, а також його особі. Однак через негативні настрої екстремістів, виникла гостра полеміка. Про це розповідає о. Давид Нойхауз, єврейський єзуїт, відповідальний за душпастирство гебрейськомовних католиків.

Сторінки