Рік Шептицького

  • Вівторок, Березень 1, 2016 - 15:16

    Те, як нині розвиваються події з увічнення пам’яті праведного Митрополита Андрея Шептицького, щораз виразніше виявляє Боже Провидіння у цій справі. Здавалось би, після відкриття пам’ятника на Юрській площі та проведення Урочистої академії у Львівській опері ювілейні святкування мали б завершитись, і врешті мав би запанувати тривалий спокій (читай забуття) до чергової річниці. Проте у дійсності події розгортаються за іншим сценарієм: увесь час дивовижним чином на кожному подальшому заході незримо відчувається особиста присутність великого Митрополита.
     

  • Неділя, Січень 3, 2016 - 23:07

    2015 рік був проголошений роком Андрея Шептицького і за цей час вдалося популяризувати ім’я митрополита УГКЦ

    2015 рік був проголошений роком митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького. Вперше вшанування пам’яті митрополита, 150-річчя від дня його народження, не обмежилось Західною Україною, а було загальнодержавним. Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк наголосив в інтерв’ю Радіо Свобода, що за рік вдалося популяризувати ім’я Андрея Шептицького, чимало людей зацікавились його життям і діяльністю.

  • Середа, Грудень 30, 2015 - 15:53

    27 грудня 2015 року відбулася урочиста академія з нагоди завершення Року Праведного Митрополита Андрея Шептицького у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (с. Сокільники, Пустомитівський р-н).
     
    Урочистості почались із слова про Праведного Митрополита Андрея Шептицького, яке виголосив д-р Михайло Перун. Духовну програму виконали солісти, хор та камерний оркестр заслуженої академічної капели України, Лауреат національної премії України ім. Тараса Шевченка «Трембіта”» під батутом Вероніки Шніцар. Художнє слово промовила заслужена артистка України Ірина Швайківська
.
     

  • Понеділок, Грудень 28, 2015 - 21:53

    Три попередні пам’ятки крали і нищили вандали. Нову дошку освятив єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василь Івасюк. Автор роботи  – відомий місцевий художник і скульптор Віталій Шелегін.

    Перша меморіальна дошка видатному українцю – митрополиту Андрею Шептцькому була встановлена у Чернівцях на початку 90-х років. Незадовго після того, як вулиця Щорса була перейменована на вулицю Шептицького (на честь того, що митрополит бував на цій вулиці під час візитів до Чернівців і на Буковину).

  • Субота, Грудень 26, 2015 - 10:25

    У навчально-виховному комплексі «Козівківська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» (Тернопільський район) з 23 по 27 листопада проходив тиждень духовності, присвячений 150-річниці з дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

    Першого дня учні, вчителі, батьки разом із деканом Великобірківського деканату отцем Василем Брегіним молилися за Україну, за мир і припинення війни на сході нашої держави, заносили молитви до Господа на прославу великого сина України, Митрополита Львівського та Галицького Андрея Шептицького.

  • Четвер, Грудень 24, 2015 - 07:12

    «Бачу я, бачу бідування народу мого, що в Єгипті, і чую голосіння…
    Тому я зійшов рятувати його з рук єгиптян і вивести його з тієї землі
    у землю простору і гарну…
    Іди ж, оце пошлю тебе до фараона, щоб вивів ти народ мій…»

    (Вихід 3, 7-10)

  • Середа, Грудень 23, 2015 - 12:10

    На закінчення року, присвяченому вшануванню 150-ї річниці від дня народження українського Мойсея, праведного митрополита Андрея Шептицького, в Рожищенському реабілітаційно-навчальному центрі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату  для учнів старших класів було проведено тематичний урок «Митрополит Андрей Шептицький і діти». В ньому взяли участь близько тридцяти дітей, директор центру Козубович Т.В. та вчителі.

  • Четвер, Грудень 17, 2015 - 15:24

    З нагоди 150-ліття з Дня народження Митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького в обласному краєзнавчому музеї відкрилася науково-документальна фотовиставка.

    Експозиція "Андрей Шептицький: великий незнаний" складається з 16-ти стендів, на яких представлені унікальні документи і світлини, що розкривають життєвий шлях громадського діяча та митрополита, висвітлює різні аспекти його діяльності.

  • Неділя, Грудень 13, 2015 - 12:28

    У Житомирі сьогодні відбулися заходи з вшанування пам’яті  митрополита Андрея Шептицького.

    Як передає кореспондент УНІАН, 11 грудня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича урочисто відкрили фотодокументальну виставку «Андрей Шептицький: великий і незнаний».

    Участь у заході взяли представники влади, духовенство, студенти, інтелігенція, працівники бібліотеки.

  • П'ятниця, Грудень 11, 2015 - 13:42

    У неділю, 13 грудня, львів’ян запрошують до оперного театру на ораторію Мирослава Волинського під назвою «Я тебе кличу»  (просп. Свободи, 28). Початок о 13.00 год.

    Ораторія прозвучить у виконанні провідних солістів, хору, оркестру Львівської Національної Опери та заслуженої академічної хорової капели України «Трембіта». Диригент-постановник – заслужений діяч мистецтв України Микола Кулик, сценографія –  народний художник України Тадей Риндзак, костюми – заслужений художник України Оксани Зінченко, режисер – народний артист України Василь Вовкун.

  • П'ятниця, Грудень 11, 2015 - 12:13

    Цієї неділі, 13 грудня 2015 року, студентський християнський театр «САД» представить у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра й Павла виставу «Добрий пастир». Ця інсценізація присвячена 150-й річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького й розповідає про життя цього великого Праведника. Початок дійства о 19.00 год.

  • П'ятниця, Грудень 11, 2015 - 11:39

    Тисячі тернополян, 10 грудня, вітали біля архикатедрального собору Непорочного Зачаття Главу і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава, який прибув, щоб очолити Молебень за Україну та освятити пам’ятну дошку митрополиту Андреєві Шептицькому.

    Меморіал на честь митрополита Шептицького встановили на фасадній стіні Тернопільської українській гімназії – закладу, який 114 років тому відвідав митрополит Андрей Шептицький.

  • Четвер, Грудень 10, 2015 - 12:59

    З нагоди 150-ти річчя від дня народження та 70-ти річчя від дня смерті у Кіровоградському деканаті проходять заходи щодо вшанування Митрополита Андрея  Шептицького.
    7 грудня 2015 року у місті Знам’янці – НВК ЗОШ №2-ліцей, для педагогічного та учнівського колективу проведено захід на тему: "Життя та діяльність Митрополита Андрея  Шептицького". Підготували та провели даний захід сестра Софія (Дереш), Згромадження Непорочного Серця Марії Фатімської та отець Іван Проць, парох парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Знам’янка.

  • Середа, Грудень 9, 2015 - 17:01

    У неділю, 13 грудня 2015 року у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться ораторія Мирослава Волинського «Я тебе кличу», якою завершаться урочистості з нагоди 150-их роковин народження праведного митрополита Андрея Шептицького.
     

  • Середа, Грудень 9, 2015 - 16:58

    5 грудня в м. Миколаєві, у парафії Покрови Пресвятої Богородиці, парохом якої є о. Тарас Павлюс, відзначили 150-ліття з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Урочистості розпочали з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив екзарх Одеський та Адміністратор Кримський Михайло (Бубній), а до участі долучилися священики з Миколаївського та Херсонського деканатів.

  • Понеділок, Грудень 7, 2015 - 22:18

    11 грудня 2015 року о 12.00.у м. Житомирі з нагоди святкування 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, видатного ієрарха Української Греко-Католицької Церкви, мислителя, філософа і мецената європейського масштабу, у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича буде відкрито фотодокументальну виставку «Андрей Шептицький: великий і незнаний».  

  • Понеділок, Грудень 7, 2015 - 17:39

    Від 26 жовтня до 1 листопада 2015 року у Києві тривав Тиждень митрополита Андрея. Документальна виставка, міжнародні наукові заходи, відкриття пам’ятної дошки в центрі Києва, Архиєрейська Літургія та урочисте дійство в Опері – так столиця вшановувала одного з найвизначніших духовних лідерів України.

    У неділю, 1 листопада, відбувся завершальний захід на пошану Митрополита – урочиста академія, присвячена 150-річчю з дня народження Андрея Шептицького, яка відбулася в Національній опері України імені Т. Г. Шевченка.

  • Понеділок, Грудень 7, 2015 - 13:54

    Такі особи вже за життя належать до історії, а їх постаті, увіковічнені в портретах і монументах, мають право на почесне місце в національному пантеоні їх націй. (Микола Вороний, 1926 р. Б.)

  • П'ятниця, Грудень 4, 2015 - 15:27

    3 грудня у місті Косові провели урочисту академію до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького. Талановита молодь Гуцульщини у районному Будинку культури представила багатогранність духовного велета і князя Церкви та українського народу кир Андрея.

    Святкові урочистості прибув поблагословити Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василій (Івасюк), якого урочисто зустріли всією громадою на чолі з парохом Косова о. Романом Іванюликом, священиками УГКЦ і УПЦ (КП), представниками влади міста і району, директорами навчальних закладів та місцевою інтелігенцією.

  • Понеділок, Листопад 30, 2015 - 21:22

    Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 30 листопада взяв участь у Міжнародній науковій конференції «Митрополит Андрей Шептицький та Єврейські громади в часи Другої світової війни. Друга світова війна та долі мирного населення у Східній Європі» в приміщення Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Сторінки