СДМ 2016

  • Середа, Серпень 17, 2016 - 09:37

    15 серпня у студії полтавської телерадіокомпанії “Лтава” відбувся прямий ефір програми “Ранок на Лтаві”, під час якого обговорювали Світовий День молоді (СДМ) у Кракові, духовну подію глобального маштабу.

    На початку ефіру, Роман Повзик, полтавський учасник та паломник Світового Дня молоді у Кракові, розповів про організацію та історію започаткування СДМ, охарактерезувавши зміст та цінність цієї духовної події у житті молодої людини.

  • П'ятниця, Серпень 12, 2016 - 10:50

    Автомобілі Volkswagen Golf, в яких Папа Франциск переміщався по Польщі під час Всесвітніх Днів Молоді, у вересні будуть розпродані на благодійному аукціоні, повідомив Ватиканському радіо директор католицької благодійної організації «Карітас» Краківської архієпархії о. Богдан Кордула.

    «Авто будуть представлені в чотирьох різних містах разом з відповідною інформацією, на які цілі підуть кошти, виручені на аукціонах», - сказав священик. Він додав, що в цих автомобілях можна буде посидіти на місці, де сидів папа, і зробити фотографію.

  • Вівторок, Серпень 9, 2016 - 11:39

    1. Про надію для Польщі та поляків
    Вавель, 27 липня

  • Понеділок, Серпень 8, 2016 - 17:20

    Перший тиждень серпня став багатим на події: СДМ 2106, чергові атаки ісламістів у Європі, критика угорським кардиналом європейського підходу до мусульманської міграції в Європу, критика главами близькосхідних Східних Католицьких Церков політики заходу в Сирії та Іраку, натяки на можливе успішне завершення довготривалих переговорів між Пекіном та Ватиканом, перервана французькою поліцією католицька Служба Божа в Парижі та ще багато чого. 

    Варто спробувати відчитати з цієї сукупності подій саме ті, які відкривають можливість трохи глибшого погляду на їхні причини.

  • Понеділок, Серпень 8, 2016 - 09:23

    «..Аби піти за Ісусом, треба мати трохи відваги, треба зважитися змінити диван на пару черевиків, які допоможуть ходити дорогами, про які раніше ані мріяв, ані навіть про такі не подумав», - папа Франциск.

  • Понеділок, Серпень 8, 2016 - 09:19

    Світові дні молоді – це один із наймаштабніших фестивалів світового рівня, на який цьогоріч приїхала християнська молодь зі 187-ми країн світу. Кожен українець - учасник Світових днів молоді в Кракові, тепер із приємністю згадує ті благодатні миті, коли міг спільно з усією молодою Католицької Церкви молитися із Папою Франциском. Для України, зокрема для української молоді, для нас, є дуже важливо відчути себе у великій християнській сім’ї.

  • Понеділок, Серпень 8, 2016 - 09:17

    Найважливішою подією в житті Церкви цього літа став Світовий День Молоді в м. Кракові (Польща), участь у якому взяли також наші єпископи і численна молодь зі Стрийської єпархії. Мільйони людей з усього світу, об’єднаних у молитві, нові друзі, зустріч з Папою Франциском, залишили незабутні спогади в серцях учасників цієї події. Своїми враженнями про участь у Світовому Дні Молоді у Кракові діляться його учасники – сестри Воплоченого Слова та молодь парафії Всіх Святих Українського Народу з м. Стрия.

  • Неділя, Серпень 7, 2016 - 14:01

    Молоді католики із Пакистану, які взяли участь у СДМ 2016 у Кракові поділяться із своїми земляками своїми свідченнями про СДМ 2016. Зустріч католицької пакистанської молоді на цю тему відбудеться 2 вересня цього року в пакистанському місті Фейслабаді, інформує «AsiaNews».

    У цій зустрічі візьмуть участь представники усіх католицьких єпархій Пакистану. 

    Для католицької пакистанської молоді одним з найбільших вражень, яке вони отримали в часі СДМ 2016, була атмосфера братньої спільності в Ісусі католицької молоді з усіх куточків світу.

  • Четвер, Серпень 4, 2016 - 16:19

    Вівтар поклоніння Дарам «Світло примирення і миру», перед яким молився Папа Франциск і паломники на Campus Misericordiae під час нічного чування, буде доставлений в Руанду, повідомляє портал pope2016.

    У цій країні, в місті Кібехо, буде створено Міжнародний центр молитви про мир. Подібні центри вже існують у Вифлеємі, Казахстані, Кот-Д'івуарі, Південній Кореї та Філіппінах.

  • Четвер, Серпень 4, 2016 - 12:39

    Кожен українець - учасник Світових днів молоді в Кракові, тепер із приємністю згадує ті благодатні миті, коли міг спільно з усією молодою католицькою родиною молитися із Папою Франциском. Напевно, тоді ми ще не усвідомлювали всю велич цієї події. А зараз, коли повернулися до нашого звичного життя, у наших оселях та на робочих місцях згадуємо з благоговінням ці дні молитов зі Святішим Отцем під пекучим сонцем і сильними зливами.

  • Середа, Серпень 3, 2016 - 15:25

    Близько 200 українських волонтерів працювали на СДМ в Кракові. Вдячний Комісії УГКЦ у справах молоді, яка сприяла тому, аби наша українська молодь змогла взяти участь в цій духовній події. Я вдячний сердечно о. Ростиславу Пендюку від імені всього єпископату. Перекажіть нашу вдячність усім, хто працював для того, щоб уможливити нам взяти участь в цьому надзвичайному святі християнської молоді всього світу. Нехай Бог вас усіх благословить!

  • Середа, Серпень 3, 2016 - 13:31

    Святіший Отець Франциск 27 липня цього року в рамках Всесвітнього Дня Молоді в Кракові зустрівся з польським католицьким єпископатом, повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

    У секуляризованому світі існує небезпека гностично «духовності», - сказав Папа на зустрічі з польським католицьким єпископатом. Йдеться про єресь пошуку Бога без Христа, народу без Церкви, вважає Папа Франциск. 

  • Середа, Серпень 3, 2016 - 12:25

    Спогадам й аналізові нещодавніх Апостольської подорожі та Всесвітніх Днів Молоді, що відбулися в Кракові у Польщі, Папа Франциск присвятив своє слово, сказане під час першої, після липневої перерви, загальної аудієнції, що у середу, 3 серпня 2016 р., відбулася в залі Павла VI у Ватикані. Він зазначив, що Краківський СДМ відбувся через 25 років після того «історичного», що відбувався у Ченстохові після падіння залізної завіси.

  • Вівторок, Серпень 2, 2016 - 15:36

    Після того, як Святіший Отець Франциск офіційно проголосив, що наступний Всесвітній День Молоді відбудеться в Панамі, панамський кардинал Хосе Луїс Лакунза Маестрохуан Давід висловив сподівання, що Панама стане мостом надії, для тих хто прибуде на СДМ 2019, інформує агенція CNA.

    Панамський кардинал також зазначив, що він сподівається, що СДМ 2019 спричиниться до пожвавлення життя Церкви в цілій Центральній Америці, а можливо, що й в усій Латинській Америці.

  • Вівторок, Серпень 2, 2016 - 10:37

    «Папа в Польщі, Папа в Римі, Папа буде в Україні!» – таким гаслом, яке придумала львівська спільнота "Віра і Світло", до Святішого Отця звернулася українська молодь, яка численно взяла участь у Світовому Дні Молоді, що відбувся у Кракові.

    Молоді люди готувалися до зустрічі з Папою Франциском та в декілька етапів зробили запрошення Папі відвідати Україну.

  • Понеділок, Серпень 1, 2016 - 16:01

    Успішно закінчилась Апостольська подорож Папи Франциска до Польщі. До Риму Святіший Отець прибув у неділю 31 липня, приблизно о 21:30 годині римського часу, завершивши свій ХV міжнародний Апостольський візит, що тривав від 27 до 31 липня 2016 року з нагоди ХХХІ Всесвітнього Дня Молоді та святкування 1050-річчя Хрищення Польщі.

  • Понеділок, Серпень 1, 2016 - 13:27

    Неправильно ототожнювати іслам з насильством, як також жертвувати істиною задля певних інтересів чи очорнювати особу лише на основі пліток, здіймаючи медіагалас. Про ці питання, як також про враження від відвідин Польщі та зустрічі з молоддю з усього світу Папа Франциск говорив, спілкуючись із журналістами на борту літака під час повернення із Кракова до Риму.

  • Неділя, Липень 31, 2016 - 22:13

    СДМ дійшов до свого кінця. Папа Франциск звершив Месу на Полі Милосердя (Campus Misericordia) 31 липня 2016 р. Понад 2 мильйона людей брали участь на Месі. 

    0

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Неділя, Липень 31, 2016 - 22:07

    На закінчення свого візиту до Польщі Папа Франциск подякував організаторам та волонтерам СДМ. У проведенні форуму допомагали близько 20 тис. людей. З ними Понтифік зустрівся 31 липня 2016 року на території краківського спортивного комплексу "Tauron Arena".

    Сюди була доставлена оригінальна ікона Богоматері з польської святині в Кальварії Зебжидовскої. У зв'язку з цим Франциск закликав присутніх вчитися від Діви Марії слухання, рішучості і діяльності. Про це він написав у зверненні, яке передав волонтерам.

  • Неділя, Липень 31, 2016 - 22:06

    Перед молитвою "Ангел Господній" Папа звернувся з короткою промовою до зібраних на Месі розіслання. Публікуємо повний текст промови.

    Дорогі Брати і Сестри! На закінчення цієї церемонії я хотів би приєднатися до вас всіх в подяці Богові, Отцю нескінченного милосердя за те, що дозволив нам пережити цей Світовий День Молоді.

     

Сторінки