VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ

  • Четвер, Серпень 27, 2015 - 23:52

    27серпня у м. Івано-Франківськ завершилася VI сесія Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви. У завершальний і третій день роботи Собору делегати здійснили прийняття резолюцій, які є певними підсумками спільної праці представників УГКЦ з 57 країн світу. Пропонуємо відео роботи завершального засідання Собору.

  • Четвер, Серпень 27, 2015 - 17:02

    Ми вдячні Богові за таку велику кількість делегатів, які взяли участь у VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» в Івано-Франківську. Цей захід відвідали 212 делегатів, 85 волонтерів, 3 хори. На останньому пленарному засіданні ми окреслимо дев’ять різних тем, які стосуватимуться оживлення парафіяльного життя.

    Повідомив о. Олег Каськів, секретар Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія- місце зустрічі з живим Христом», під час брифінгу 27 серпня.

  • Четвер, Серпень 27, 2015 - 12:46

    Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, під час проповіді у катедральному соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську розповів делегатам Патріаршого Собору про сьогоднішню ситуацію в Донецьку.

    «Ми опинилися в центрі воєнних подій…» – відзначив владика Степан.

    Екзарх розповів історію Донецького екзархату. Зокрема, відзначив період його становлення та тих, хто допомагав у цьому. «Ніколи не забуду Папського нунція Архиєпископа Миколу (Етеровича), який побачив, що в нас недобудований храм і фінансово допоміг щоб ми могли закінчити будову».

  • Четвер, Серпень 27, 2015 - 10:05

    Джерелом стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» вважаю день проголошення Главою УГКЦ Блаженнішого Любомира. У своєму слові до народу в той час Блаженніший Любомир сказав, що для нього найважливішою цінністю є святість Божого люду.

    Сказав владика Богдан (Данило), Правлячий архиєрей Пармської єпархії УГКЦ у США, 26 серпня під час прес-конференції, яка відбулася в рамках проведення Патріаршого Собору УГКЦ.

  • Четвер, Серпень 27, 2015 - 10:02

    26 серпня в рамках роботи Патріаршого Собору в Івано-Франківську відбувся прем’єрний показ фільму під назвою «Обличчя живої Церкви».

    Як розповів о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, документальний фільм «Обличчя живої Церкви» створено «Живим телебаченням». Головною у фільмі є розповідь Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, про Церкву загалом і зокрема про її Стратегію розвитку до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

  • Середа, Серпень 26, 2015 - 16:35
  • Середа, Серпень 26, 2015 - 16:18

    Літургія – це насамперед місце зустрічі з нашим Господом, а молитва – найкращий діалог, у якому можемо представити всі наші добрі наміри, напрацювання нашого Собору, бажання наших сердець для побудови внутрішнього і міжцерковного сопричастя та єдності суспільства.

    Про це сказав під час своєї проповіді в катедральному соборі Святого Воскресіння владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, під час Літургії у другий день Патріаршого Собору в Івано-Франківську.

  • Середа, Серпень 26, 2015 - 16:15

    Священик відповідальний за те, щоб люди брали активну участь у цій центральній відправі, головно, щоб цінували приймання Святих Таїнств Тіла і Крові Господніх, тобто старалися побороти стереотип причащатися раз на рік. Про це йдеться у доповіді на Патріаршому Соборі в Івано-Франківську о. Йосафата Бойка «Молитовне життя в парафії та парафіяльних спільнотах».

  • Середа, Серпень 26, 2015 - 16:11

    Участь у Патріаршому Соборі представників від УАПЦ - це ініціатива Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, на яку ми радо відгукнулися. Тема, яку розробляє цей Собор, - «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом», важлива для всіх Церков України, як традиційних, так і нетрадиційних.

    Адже духовне життя людини формується парафіяльною громадою, до якої вона належить. Пригальмоване життя парафії, яке люди винесли з минулих часів, становить істотну перешкоду до динамізації присутності Церкви в реальності України.

     

  • Середа, Серпень 26, 2015 - 11:58

    «Живе телебачення» 26 серпня о 10:55 розпочинає пряму трансляцію другого дня роботи VI сесії Патріаршого Собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

    Тема другого дня - «Літургія і молитва. Сопричастя та єдність». Головним доповідачем є о. д-р Василь Рудейко, а співдоповідачами - ієрм. Йосафат Бойко та о. д-р Петро Ґаладза.

  • Субота, Серпень 22, 2015 - 11:08

    Вчора, 21 серпня, до Івано-Франківська прибули перші делегати Патріаршого Собору з далекої Австралії. Шість представників з-за океану пройшли реєстрацію та поселилися у готелі «Надія». Під час реєстрації гості отримали: сумки із необхідними матеріалами для праці на Соборі, іменні ідентифікатори, значки кольору групи в якій будуть працювати. Особливістю зустрічі стали представники Івано-Франківської ОДА, які вручили делегатам вітальні подарунки від керівництва області.

  • П'ятниця, Серпень 21, 2015 - 17:38

    Залишається всього кілька днів до того моменту, коли Церква знову переглядатиме своє життя за останні п’ять років і міркуватиме, що зробити, аби його ще більше оживити. Блаженніший Святослав уже вдруге з моменту свого обрання Першоієрархом Церкви збирає представників УГКЦ з усього світу та України для того, щоб перевірити, як насправді реалізується Стратегія розвитку Церкви до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» усюди, де присутні греко-католицькі громади.

  • П'ятниця, Серпень 21, 2015 - 17:37

    Коли наші єпископи почали вдивлятися в майбутнє своєї Церкви, то одразу шукали відповідь на запитання: якою ми хочемо побачити УГКЦ у 2020 році? Тоді ж ми спонтанно усвідомили, що це має бути жива парафія, яка є місцем і часом зустрічі з живим Богом. Але що таке жива парафія, які її ознаки?

    Такі запитання ставить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своєму інтерв’ю для фільму «Обличчя живої Церкви», над яким працює творча група «Живого.ТБ». Прем’єрний показ фільму заплановано на 26 серпня, другий день роботи VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ.

  • Понеділок, Серпень 17, 2015 - 13:48

    Департамент інформації УГКЦ проводить акредитацію журналістів для висвітлення роботи Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», який відбуватиметься 25 - 27 серпня в Івано-Франківську. Соборові засідання будуть проводити у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка (вул. Незалежності, 42).

  • Субота, Серпень 15, 2015 - 11:58

    Заступник Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк провів робочу нараду з питань підготовки до VI-ої сесії Патріаршого Собору УГКЦ, у якій передбачають участь понад 250 делегатів з 57 країн. Нашу Церкву на цій нараді представляв секретар Патріаршого Собору митр. прот. Олег Каськів та о. Олесь Будзяк (віце-ректор Івано-Франківської Духовної семінарії).

  • Четвер, Серпень 13, 2015 - 19:58

    Стратегія розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» - це не просто план, який ми для когось створили. Це загальноцерковний рух, це життя, яким ми живемо. Тому Патріарший Cобор – це добрий момент обміну досвідом та дарами. Також це момент іспиту сумління, для того, щоб ми собі самі дали відповідь на запитання: «Наскільки ми є живою спільнотою, як Церква?»

  • Четвер, Серпень 13, 2015 - 19:54

    Секретаріат VI сесії Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» представляє рекламний ролик про Патріарший Собор, який розпочнеться 25 серпня в Івано-Франківську.

    Ролик закликає мирян прийти на зустріч із Христом, який чекає на нас у кожній парафії. Творці відео звертають увагу на основні постулати живої парафії.

  • Середа, Серпень 5, 2015 - 14:21

    Цьогорічне літо, попри прощі і табори, має одну особливість – у нашому місті Івано-Франківську відбудеться Патріарший Собор на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Тому маю дуже велике бажання донести до Вас, дорогі друзі, слово про Собор. Бо тільки тоді людина починає цінувати певні речі, коли вона розуміє про що йдеться.