Візит Ad limina

  • Середа, Лютий 25, 2015 - 19:30

    Як повідомляє офіційний сайт Посольства України при Апостольському Престолі, Посольство України при Святому Престолі організувало зустріч з Главою УГКЦ Святославом (Шевчуком), у якій взяли участь Посли США, Канади, Великобританії, Австрії, Австралії та України.

  • Середа, Лютий 25, 2015 - 12:59

    24 лютого Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відвідав дипломатичну академію Апостольської Столиці. Візит відбувся на запрошення Архиєпископа Жамп’єро Глодера, президента академії.

    У розмові із членами папської дипломатичної академії Блаженніший Святослав розповів про ситуацію в Україні та візит "Аd Limina" єпископів Синоду УГКЦ. Дякуючи Главі УГКЦ за візит, Архиєпископ Жамп’єро висловив слова солідарності з українським народом “у цей важкий час історичних випробувань”.

  • Вівторок, Лютий 24, 2015 - 09:54

    23 лютого у Ватикані Блаженніший Святослав провів прес-конференцію для представників міжнародних видань, акредитованих при Апостольській Столиці. Модератором зустрічі із журналістами був о. Федеріко Ломбарді, прес-секретар папи Франциска. Тема зустрічі: “Душпастирське служіння УГКЦ в умовах війни”.

  • Понеділок, Лютий 23, 2015 - 17:32

    У понеділок, 23 лютого 2015 р., в осідку Ватиканського Радіо відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, із акредитованими при Ватиканському прес-центрі та іншими журналістами. Її темою були «Душпастирські виклики, які стоять перед УГКЦ в контексті війни».

  • Понеділок, Лютий 23, 2015 - 13:18

    Святішого Отця вразили повідомлення про війну в Україні, які він почув від наших єпископів. Досі він не мав цілісного уявлення про ситуацію, — сказав після зустрічі з Папою Римським архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський.

    Український єпископат розповів Папі, серед іншого, про тортури, яким піддають українських бійців, захоплених у полон. Франциск запевнив єпископів, що він ще більше постарається розмовляти з тими, хто відповідальний за мир у світі, аби вони допомогти припинити кровопролиття на наших землях.

  • Понеділок, Лютий 23, 2015 - 12:46

    Єпископ-помічник Харківської-Запорізької дієцезії РКЦ Ян Собіло, який перебував у  Римі у рамках візиту ad Limina Apostolorum, дав інтерв’ю для Радіо Ватикану.

  • Неділя, Лютий 22, 2015 - 20:12

    Святою Літургією в базиліці Святої Софії в Римі, одному з прокатедральних соборів Глави УГКЦ, закінчилася проща Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до Риму в рамках візиту ad Limina Apostolorum. Протягом тижня католицькі ієрархи з України відвідували різні ватиканські відомства, представляючи актуальний стан очолюваної ними Церкви, а кульмінаційним моментом стала особиста зустріч зі Святішим Отцем.

  • Субота, Лютий 21, 2015 - 23:55

    Вранці 21 лютого єпископи Синоду УГКЦ зустрілися у Ватикані з кардиналом П’єтром Пароліном, Держсекретарем Апостольського Престолу. Головною темою зустрічі було обговорення ситуації в Україні.

  • Субота, Лютий 21, 2015 - 11:17

    20 лютого о 17:00 єпископи Синоду УГКЦ молилися на гробі святого апостола Петра у Ватикані. Божественну Літургію за мир в Україні очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

    Богослужіння на гробі верховного апостола було центральною частиною паломництва єрархів УГКЦ до Вічного міста. Додамо, що вранці українські єпископи зустрілися із Святішим Отцем, наслідником апостола Петра.

    На богослужінні була присутня також Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській Столиці.

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 18:45

    Взиваю від стогону серця мого. О Господи, перед тобою все моє бажання (Пс 37, 9-10)

    Святіший Отче!

    Ці слова псалмопівця виражають найглибші почуття пастирів нашої Церкви, які, із синівською пошаною та вдячністю, прийняли запрошення Вашої Святості прибути до Риму в паломництві до гробів святих Апостолів, і щоб зблизька пережити спасенне сопричастя нашої Церкви з Наступником святого Петра.

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 17:10

    Ваше Блаженство, Ваше Високопреосвященство,

    Дорогі Браття в єпископстві,

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 17:09

    20 лютого 2015 року Папа Франциск прийняв у Ватикані єпископів візантійського і латинського обрядів з України. Зустріч відбулась у рамках візиту  до Ватикану "ad limina Apostolorum", що у перекладі з латинської мови означає «До Апостольських порогів», який триває від 16 до 21 лютого. В нього, крім зустрічі з Вселенським Архиєреєм, проводились зустрічі у ватиканських відомствах, паломництва до гробу святого апостола Петра у ватиканській базиліці та до Папських базилік Риму.

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 15:09

    У Римі Посольство України при Святому Престолі, у співпраці з Посольством США, провело брифінг про ситуацію в Україні.

    У заході взяли участь посли ЄС, США, Канади, Японії, Австралії та Грузії,  а також члени Синоду єпископів УГКЦ та громадськість.

    Посол України Тетяна Іжевська, представляючи головного доповідача заходу – Главу УГКЦ Святослава (Шевчука), назвала війну на Сході України загальною трагедією та відзначила необхідність боротьби з пропагандою, яка викривляє факти та події у цьому конфлікті.

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 15:09

    У Римі в Папській Базиліці Санта Марія Маджоре відбулась божественна літургія, під час якої вшанували подвиг учасників Революції гідності.

    Богослужіння очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви, Верховний Архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) у співслужінні з Главою Конгрегації для Східних Церков Святого Престолу кардиналом Леонардо Сандрі та членами Синоду єпископів УГКЦ, які прибули до Ватикану з нагоди візиту «аd limina Apostolorum».

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 15:08

    Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська зустрілася з членами Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Главою УГКЦ, Верховним Архієпископ Києво-Галицьким Святославом (Шевчуком), які прибули до Ватикану з нагоди візиту «аd limina Apostolorum».

    Учасники зустрічі обговорили ситуацію в Україні, зокрема, останні події на Донбасі та в АР Крим, а також співпрацю зі Святим Престолом, релігійну ситуацію в нашій державі та спільні ініціативи, які реалізуються між Посольством та УГКЦ.   

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 14:10

    У четвер ввечері, 19 лютого, у Римі в приміщеннях Патріаршого двору, що на площі Мадонна дей Монті, єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом провели зустріч із душпастирями УГКЦ в Італії.

    На початку зустрічі Преосвященний владика Діонісій, Апостольський візитатор, подякував Главі та єпископам УГКЦ за надану можливістьпроведення зустрічі із священиками, які прибули до Рима з різних куточків Італії.

  • П'ятниця, Лютий 20, 2015 - 11:27

    «Ми прибули до Апостольської Столиці, щоб з найвищого Престолу Католицької Церкви промовити до цілого світу: Не будьте байдужими, бо байдужість вбиває», - такими словами звернувся Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, до чисельних вірних, які прибули з різних частин Італії до Рима на молитву за Україну.

    Архиєрейська Божественна Літургія відбулася в папському соборі Санта Марія Маджоре в рамках паломництва єпископів Синоду УГКЦ до гробів Верховних Апостолів.

  • Четвер, Лютий 19, 2015 - 17:24

    18 лютого єпископи УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом, Патріархом УГКЦ, молилися Архієрейську Божественну Літургію на гробі святого апостола Павла в соборі на честь його імені в Римі (fuori le mura).

  • Четвер, Лютий 19, 2015 - 17:23

    Сьогодні вранці єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідали Конгрегацію католицької освіти у Ватикані. На зустрічі із монсеньйором Анджело Вінченцо Дзані, Генеральним секретарем цієї дикастерії, єпископи УГКЦ обговорили найактуальніші проблеми в освітній сфері УГКЦ.

  • Середа, Лютий 18, 2015 - 23:41

    В рамках візиту ad Limina до Апостольської Столиці 18 лютого відбулась зустріч Синоду єпископів УГКЦ з кардиналом Леонардо Сандрі, Префектом Конгрегації у справах Східних Церков. На зустрічі з очільником ватиканської дикастерії, яка опікується Східними Церквами, єпископи УГКЦ  обговорили найактуальніші питання сучасної ситуації в Україні та служіння Церкви в умовах війни.

Сторінки