Ювілейний Рік Милосердя

  • Понеділок, Листопад 21, 2016 - 18:32

    Святий Рік – це, насамперед, період особливої благодаті, плоди якої не піддаються емпіричному вимірюванню. Але до підсумків подій, що відбуваються у цьому світі, належать також і статистичні дані.

    У понеділок, 21 листопада 2016 р., у Ватианському прес-центрі відбувся брифінг архиєпископа Ріно Фізікелли, Президента Папської Ради сприяння новій євангелізації, якій Папа Франциск доручив проведення заходів з нагоди Ювілею Милосердя. Зустріч з журналістами була присвячена підбиттю підсумків та представленню Апостольського листа «Misericordia et misera».

  • Понеділок, Листопад 21, 2016 - 15:37

    У неділю, 20 листопада 2016 року, Папа Франциск урочисто зачинив Святі двері базиліки Святого Петра, які були відчинені з нагоди Року Божого милосердя. Рік Божого милосердя завершився, але милосердя має тривати!

    Пропонуємо для перегляду і роздумів спеціальні ролики. Кожен ролик – історія людини, яка своїм життям втілює милосердя в дії.

    «Милосердя – це іскра тепла, якою людина може поділитись», – переконаний о. Костянтин Пантелей, в’язничний капелан УГКЦ.

  • Понеділок, Листопад 21, 2016 - 12:40

    Державна рада республіки Куба погодилася помилувати 787 засуджених, відгукнувшись на заклик до глав держав у відповідь на заклик про милосердя, що прозвучав у посланні Папи Франциска в останні дні Святого Ювілейного Року.

  • Неділя, Листопад 20, 2016 - 13:40

    Наприкінці Святої Меси з нагоди закриття Святого Року, Святіший Отець підписав Апостольський лист «Misericordia et misera», в якому заохочує Церкву й надалі жити милосердям, з такою ж інтенсивністю, якої досвідчила під час надзвичайного Ювілею.

  • Неділя, Листопад 20, 2016 - 13:39

    «Дорогі брати та сестри, закінчуючи це Богослужіння, вознесімо до Бога нашу похвалу та подяку за дар, яким був для Церкви та багатьох осіб доброї волі Святий Рік Милосердя. З великою пошаною вітаю Президента Італійської Республіки та присутні офіційні делегації», – мовив Папа Франциск перед проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній» наприкінці понтифікальної Святої Меси на площі святого Петра з нагоди закриття Святих Дверей у папській ватиканській базиліці.

  • Неділя, Листопад 20, 2016 - 13:38

    У неділю, 20 листопада 2016 р., Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу Месу з нагоди завершення надзвичайного Ювілею милосердя, під час якої виголосив наступну проповідь:

  • Неділя, Листопад 20, 2016 - 12:03

    У неділю, 20 листопада 2016 р., перед урочистим Євхаристійним богослуженням з нагоди завершення надзвичайного Святого Року Милосердя, Папа Франциск звершив обряд зачинення Святих Дверей базиліки Святого Петра.

  • Субота, Листопад 19, 2016 - 13:31

    Субота та неділя 19-20 листопада 2016 року – це дні, в яких у католицькій Церкві введенням у сан нових кардиналів та закриттям Святих Дверей завершується Надзвичайний Святий Рік Милосердя.

  • П'ятниця, Листопад 18, 2016 - 19:05

    «Misericordia et Misera» – це назва Апостольського листа, який Папа Франциск підпише після закриття Святих Дверей базиліки Святого Петра у Ватикані, яким завершиться Ювілей Милосердя. Мова йде про документ, в якому Наступник святого Петра вкаже на плоди надзвичайного Святого Року та накреслить шлях Церкви на найближчі роки. Представлення документа відбудеться у понеділок, 21 листопада.

  • Вівторок, Листопад 15, 2016 - 13:05

    ПИТАННЯ: Чому цей Рік Милосердя називається ювілейним? Хто зі Святіших Отців, скільки разів і коли вже оголошував Рік Милосердя?

    ВІДПОВІДЬ: У католицькій традиції Ювілей є знаменною релігійною подією. Це рік прощення гріхів і відпущення кари за гріхи, рік примирення між противниками, навернення до Бога і покаяння в таїнстві сповіді; це благодатний час солідарності, надії, справедливості, інтенсивного служіння Богові в радості та мирі з іншими людьми. Ювілейний рік – це перш за все рік Христа Життєдавця, що дарує благодать для всього людства.

  • Вівторок, Листопад 15, 2016 - 13:00

    13 листопада 2016 року Божого, у храмі святого Мартина в м. Євпаторія, урочисто завершили Ювілейний рік Божого милосердя, що його проголосив Папа Франциск. Молебний чин завершення року Божого милосердя в Кримському екзархаті з благословення Адміністратора Кримського владики Михайла (Бубнія) здійснив декан Кримський, місіонер Божого милосердя протоієрей Богдан Костецький.

    Завершенню цього ювілейного року передувала віднова духа, яку провадив о. Богдан Тішить те, що всі віряни приступили до Святої Тайни Покаяння і Євхаристії.

  • Понеділок, Листопад 14, 2016 - 17:14

    Напередодні завершення Ювілейного року Милосердя минулої неділі у всіх кафедральних соборах світу відбулося офіційне закриття Святих воріт.

  • Понеділок, Листопад 14, 2016 - 11:56

    Весь 2016 рік, який був приурочений у Церкві Року Милосердя, католики Криму на чолі з Його Преосвященством єпископом Яцеком Пилем, заглиблювалися в таємницю Божого Милосердя за допомогою участі в парафіяльних духовних вправах.

  • Субота, Листопад 12, 2016 - 12:14

    У неділю, 20 листопада 2016 р., об 11.00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський УГКЦ, помолиться Божественну Літургію з нагоди завершення Ювілейного Року Божого Милосердя.

    У неділю розпорядок богослужінь наступний:

    7:30 год. – Божественна Літургія. 

    9:00 год. – Божественна Літургія. 

    11:00 год. – Архиєрейська Божественна Літургія. 

    13:00 год. – Божественна Літургія. 

    15:00 год. – Божественна Літургія. 

  • Субота, Листопад 12, 2016 - 12:13

    У п’ятницю, 11 листопада 2016 р., Папа Франциск здійснив останній так званий «п’ятничний жест милосердя». Йдеться про ініціативу, в рамках якої він в одну з п’ятниць кожного місяця відвідував різні спільноті, щоб засвідчити близькість і милосердя. Цього разу Святіший Отець прибув на східну околицю Риму, де в одній з квартир зустрівся з 7 родинами, створеними священиками, які залишилися свячениче служіння.

  • Субота, Листопад 12, 2016 - 12:12

    У неділю, 13 листопада 2016 року, завершується проведення надзвичайного Святого Року на честь Божого милосердя в місцевих Церквах в усьому світі. Того дня в катедральних соборах та інших святинях, визначених місцевими єпископами, будуть замкнені відпустові Святі Двері. Це відбудеться також й у Папських базиліках Риму, крім Ватиканської.

  • П'ятниця, Листопад 11, 2016 - 14:34

    У п’ятницю, 11 листопада 2016 року, працівники Курії Львівської Архиєпархії пройшли Двері Милосердя в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) та спільно помолились Молебень до Божого Милосердя на отримання повного відпусту. Очолив моління Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

  • Середа, Листопад 9, 2016 - 11:35

    Добігає до завершення, проголошений Папою Франциском Надзвичайний Святий Рік Милосердя. У неділю, 6 листопада, в базиліці святого Петра у Ватикані було відзначено Ювілей для в’язнів, де зібралися понад чотири тисячі вірян, серед яких близько тисячі - в'язні з різних країн.

  • Субота, Листопад 5, 2016 - 18:47

    «Спонукувані Божим милосердям», – такою є тема «Тижня семінарій 2016», який від 6 до 13 листопада проводитиметься у Португалії. «Священиче покликання зроджується не лише з поклику, прагнення, внутрішнього імпульсу, але є, насамперед, плодом зустрічі милосердного Бога», – читаємо у посланні з цієї нагоди, оприлюдненому Комісією Єпископської Конференції Португалії з питань покликань.

  • Четвер, Листопад 3, 2016 - 17:34

    Добігає до завершення Святий Рік Милосердя, на заключні прощі якого до Риму прибудуть особливі паломники, дорогі серцю Папи Франциска. У неділю, 6 листопада, в базиліці святого Петра у Ватикані відзначатиметься Ювілей в’язнів, а через тиждень, 13 листопада, на ювілейну прощу зберуться особи, що живуть у стані суспільної маргіналізації. Того ж дня в усіх дієцезіях світу будуть зачинені Святі Двері. Заключні події під час брифінгу у Ватиканському прес-центрі 3 листопада 2016 р.

Сторінки