Трагедія в Нігерії. Телеграма Папи: мир нехай переважить над ненавистю
  • Срд, 08/06/2022 - 16:23

Через Державного Секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна Папа Франциск надіслав на руки місцевого єпископа телеграму співчуття з приводу нападу на храм, що стався в неділю на південному заході Нігерії.

Папа Франциск «глибоко засмучений» з приводу «жахливого» теракту. Про це читаємо в телеграмі співчуття, яку від його імені кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав на ім’я Преосвященного Джуда Айодеджі Ароґундаде, Ординарія Ондо, дієцезії на південному заході Нігерії, до якої належить місцевість Ово, де розташована церква святого Франциска Ксаверія, яка в неділю П’ятидесятниці, 5 червня, стала місцем жорстокого теракту, під час якого озброєні бойовики розстріляли учасників святкового богослужіння.

Святіший Отець запевняє свою духовну близькість «усім тим, хто постраждав від цього акту невимовного насильства». Він «поручає душі загиблих Божому милосердю» та «молиться за оздоровлення та божественне втішення для поранених і для тих, хто переживає жалобу». Папа також підносить молитву «за навернення тих, кого засліпила ненависть і насильство, щоби вони обрали дорогу миру та доброчесності». Телеграма завершується побажанням Божого благословення як запоруки розради та сили, заохочуючи вірних і далі «вірно та мужньо» жити євангельською благовістю.