Трагічний підсумок 2016 року: вбито 90 тисяч християн
  • Втр, 27/12/2016 - 17:57

Християни стали найбільш переслідуваною релігійною групою в світі.

Переслідування християн не залишилося в історії, а є частиною нашого повсякденного життя. Папа Франциск не раз нагадував про те, що сучасні послідовники Христа більш переслідувані, ніж у перші століття. За оцінками, за 2016 р. було вбито 90 тисяч християн, а від 500 до 600 мільйонів зазнали репресій через свою віру. Про це свідчить недавня доповідь Центру з вивчення нових релігій, директором якого є проф. Массімо Інтровіньє.

«Ми не забуваємо ані намагаємося применшити страждання представників інших релігій, але, очевидно, ми повинні сказати, що християни це найбільш переслідувана релігійна група у світі. Відмінності в цифрах, представлених деякими організаціями, пов’язані з різними підходами до цього явища, — сказав проф. Інтровіньє. — Деякі включають тільки ті випадки, коли хтось стикається з трагічним вибором: “або зрікаєшся своєї віри, або помреш”, а таких ситуацій сотні щороку. Інші наводять категорії людей, свідомих того, що за виконання певних справ, жестів або практик їх може чекати смерть. І тут уже можна говорити про тисячі людей. Проте якщо ми орієнтуємося на людей, позбавлених життя тільки тому, що вони були християнами, то це число сягає 90 тис. Це означає, що у сучасному світі один християнин гине кожні шість хвилин».

Італійський історик зазначає: сьогодні послідовники Христа особливо страждають від рук представників так званої «Ісламської держави». Водночас він вказує, що всюди існує брак терпимості, а це стає першою ознакою дискримінації та переслідувань.