Трагічну статистику представили християнські Церкви Сирії
  • Чтв, 27/02/2014 - 23:43

У Сирії в минулому році щонайменше 1200 християн були вбиті за віру, 30 % церков зруйновано, 600 тис. християн втекли з країни. Таку інформацію представили у Вашингтоні делегати християнських Церков Сирії, приїхавши на запрошення «Фонду Варнава».

Немає ніякого сумніву в тому, що загибель християн в Сирії не є «випадковістю», християни - не просто жертви набираючої сили громадянської війни. Мотивовані ідеологією ісламізму бойовики-суніти переслідують і знищують немусульман, насамперед - християн.

Як приклад цілеспрямованих убивств християн єпископ Вірменської Церкви з Дамаску Армаш Налбандіан навів інцидент з вбивством 2 християн з автобусу, зупиненого повстанцями. Бойовики виділили серед пасажирів християн. Їх стратили, а їхні голови принесли показати іншим пасажирам.

Переслідування християн у Сирії зараз досягли таких масштабів, що загрожують самій присутності християн в країні, заявив пастор Пресвітеріанської церкви Ріад Жаржур з Хомсу.

Представники християнських Церков згадали про величезний вплив, який чинять на розвиток конфлікту Саудівська Аравія, Туреччина і Катар, що посилають до Сирії джіхаддистів.

Делегати також зазначили, що в рамках поїздки до Вашингтона ніхто з американських політиків ніяких конкретних обіцянок їм не дав.

За матеріалами www.sedmitza.ru