Трамп підтримав біблійні уроки в школах
  • Втр, 05/02/2019 - 08:35

Зусилля законодавців у декількох штатах ввести біблійні уроки в державних школах підтримав президент Дональд Трамп.

“Багато штатів вводять уроки біблійної грамотності, даючи учням можливість вивчати Біблію. Повертаємося до джерел? Відмінно!”, — написав Трамп у Twitter 28 січня.

У 6 підконтрольних республіканцям законодавчих зборах Штатів просувають прийняття закону, який дозволив би державним школам проводити факультативні заняття з вивчення Нового й Старого Завітів.

Прагнення консервативних законодавців у Флориді, Індіані, Міссурі, Північній Дакоті, Вірджинії та Західній Вірджинії викликало певні суперечки. Критики таких пропозицій, у тому числі Американська спілка захисту громадянських свобод (ACLU), стверджують, що біблійні уроки в державних школах поставлять під загрозу відділення церкви від держави, яке закріплене Першою поправкою до Конституції США.

Алабама, Айова та Західна Вірджинія вже розглядали подібні законопроекти, але ті не набрали потрібної кількості голосів, згідно з Fox News report.

Проте в Кентуккі, губернатор-республіканець Метт Бевін у 2017 році підписав закон, який дозволяє учням державних шкіл відвідувати заняття з вивчення Біблії та івриту. У січні 2018 року ACLU штату висловив занепокоєння в зв’язку з тим, що факультативи порушують конституційні вимоги, згідно з якими будь-які тексти в школах не повинні схвалювати ті чи інші релігійні погляди.

“Ми застерігаємось, щоб викладання не перетворилось у проповідь, — відмітили в ACLU Кентуккі в серпні минулого року. — Релігійне виховання краще залишити батькам і церквам, а не школі чи владі”.

Нагадаємо, що в 2016 році євангелисти та інші християнські групи були невід’ємною частиною передвиборчої коаліції Дональда Трампа.

За матеріалами: cbsnews.com