Трамп розширив заборону на фінансування іноземних організацій, що підтримують аборти
  • Срд, 17/05/2017 - 12:30

В понеділок президент США Дональд Трамп розширив «політику міста Мехіко», що забороняє фінансування абортів за межами США, що включатиме ширший спектр програм міжнародної допомоги.

Політика стосується близько 8,8 мільярдів доларів, які виділяє Держдепартамент, Агенція США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерство оборони. За часів попередньої адміністрації, заборона була застосована на меншу сферу вартістю приблизно 60 мільйонів доларів на міжнародні програми допомоги..

Дана політика передбачає блокування фінансування програм міжнародної допомоги для неурядових організацій, що поширюють чи підтримують аборти, а також згадують про аборт в рамках сімейного планування.

У заяві Білого Дому йдеться: «США залишаються глибоко віддані підтримці програм охорони здоров’я по всьому світу. Іноземні НУО, які погодяться не проводити аборти чи активно їх не поширювати як метод сімейного планування, зможуть і надалі отримувати підтримку за стандартами уряду США».

Нагадаємо, що в січні цього року президент Трамп відновив «політику міста Мехіко», встановлену президентом Рейганом у 1984 році, що забороняє фінансування будь-яких груп, що надають або поширюють аборти. Політика, яку в 2009 році відкинув президент Обама має на меті забезпечити, що «гроші платників податків США не будуть використовуватись на підтримку іноземних організацій, що проводять або активно поширюють аборти як метод планування сім’ї у інших країнах», інформує LifeSiteNews.