Трамп: за теракт в Берліні провину несуть ті, хто вершить геноцид християн на Близькому Сході
  • Чтв, 22/12/2016 - 12:55

Світові політики та громадські діячі продовжують реагувати на терористичний напад на Різдвяний ярмарок в Берліні. Так, угорський прем’єр Віктор Орбан заявив, що берлінський теракт – напад на християнські цінності, на яких збудована Європа. У свою чергу новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що теракт здійснили ті, хто вершить геноцид християн, винищуючи християнські спільноти навіть в часі Богослужінь, оскільки для ісламістів це – здійснення їхнього джихаду, повідомляє портал «Narod.hr».

Трамп також заявив, що серія терактів, які прокотилися Старим континентом, доводять його правоту стосовно обережнішої міграційної політики.

Терористичне угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за терористичний акт в Берліні, в якому загинуло 12 людей, а травми  отримало 48 людей.

Тунісець Аніс Амрі, якого підозрюють у вбивстві польського водія вантажівки, якою здійснено напад, та у здійснені самого терористичного акту, у 2015р. мав бути депортований з Італії, проте м’які італійські закони стосовно біженців не дали можливості італійській владі депортувати його в Туніс. Того ж року Амрі перебрався до Німеччини, де йому цього року відмовили в надані права на перебування в Німеччині в статусі біженця. Німеччина запропонувала 100 тис. євро нагороди за інформацію, яка надасть можливість арештувати Амрі.

У світі та в середині Німеччини зростає гостра критика Ангели Меркель за її політику відкритих дверей стосовно біженців.