Тренер "Манчестер Сіті" подякував Папі Бенедикту ХVI
  • Суб, 02/03/2013 - 11:32

Теплими словами відгукнувся про Папу Бенедикта ХVI головний тренер англійського футбольного клубу «Манчестер Сіті» Роберто Манчіні. Минулого тижня, після перемоги своєї команди в матчі проти «Челсі», колишній гравець «Сампдорії» та «Лаціо» подякував Бенедикту ХVI за вісім років його понтифікату. Роберто Манчіні розповів в інтерв'ю Ватиканському Радіо: «Папа - це дуже важлива особистість для всіх нас, католиків, і особливо для тих, хто - як я - жив у Римі впродовж багатьох років. Ми відчуваємо його ще ближче. За останні вісім років Папа показав себе великою людиною, і я впевнений, що це його останнє рішення було чимось екстраординарним і важким, але безсумнівно - в ім'я блага Церкви».

Роберто Манчіні зазначив, що «таким надзвичайним чином Папа Бенедикт ХVI показав, що можна допомогти Церкві, залишаючи найважливіше місце в Церкві. Такий крок міг би стати знаком для багатьох людей на командних постах, які, можливо, здатні зробити багато справ, але не поспішають цього робити. Я вважаю,- заявив головний тренер Сіті, - що тут Папа показав визначний приклад. Мені дуже шкода, що він пішов, але зрозуміло, що на це були вагомі причини. Це був великий Папа».

Відповідаючи на запитання журналіста Ватиканського Радіо про значення віри в житті людини і, зокрема, в його особистому житті, Роберто Манчіні зауважив: «Віра дуже важлива. Віра завжди тобі приходить на допомогу. Зрозуміло, що у важкі моменти життя людина частіше звертається до віри, але моя особиста віра супроводжує мене з самого дитинства. Я народився в цих цінностях, виховувався і ріс при ораторії... Я впевнений, що віра в житті дуже важлива і може дійсно допомогти не тільки в життєвих труднощах, але й тоді, коли немає особливих проблем. Дуже важливо молитися, брати участь у Святій Літургії: це допомагає в житті».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va