Три Папи Римські: про доленосні випробування сучасної молоді
  • Пон, 25/07/2016 - 12:53

В цілому світі сучасна молодь наразі переживає непрості часи: період війн, економічної нестабільності, духовних пошуків,  моральної дезорієнтації. Та є те, що ніколи не змінюється – віра у завтрашній день, доброта, впевненість у тому, що правда завжди переможе, а справедливість – таки настане. Непросто сперечатись з суспільством, яке іноді вимагає забути про свої ідеали і сліпо слідувати компромісам із совістю. Проте, переконані в тому, що молодь XXI століття обере свій істинний шлях, який сповнений надії  та щирості, подарує світові мир і любов.

  Нагадаємо, з 25 до 31 липня 2016 р. в м. Кракові (Польща) відбуватиметься одна із найбільш важливих духовних подій цього року в цілому світі – Світовий День Молоді із Папою Римським Франциском. Сайт «Духовна велич Львова» підготував невеличку підбірку цитат Римських Понтифіків: Святого Папи Івана Павла II, Папи Бенедикта XVI та Папи Франциска про молодь.

The_real_Pope_John_Paul_IIСвятий  Папа Іван Павло II (започаткував Світові Дні Молоді 31 березня 1985 р.):

«Не бійтесь! Не лякайтесь вашої молодості і Вашого глибокого прагнення до щастя, правди, краси і справжньої любові! Часом говорять, що суспільство боїться цих потужних прагнень молоді, що і Ви, також лякаєтесь цього. Не бійтесь!».

 Послання до XVIII Світового Дня миру, 8 грудня 1984 р.

«Любіть Церкву! Вона є вашою родиною й духовним храмом, живим камінням якого ви покликані бути. На вашій землі Церква має особливо привабливе обличчя через розмаїття традицій, що її збагачують. Прямуйте і зростайте у дусі братерства, з’єднані так, як сьогодні, щоб відмінні традиції не були приводом для поділу, а радше заохотою до взаємного пізнання й взаємної пошани».

 Послання до української молоді (м. Львів, 26 червня 2001 р.).

web-pope-benedict-xvi-waving-giulio-napolitano-shutterstockПапа Бенедикт XVI:

 «Перш за все я знаю, що ви шукаєте автора життя, який допоможе вам добре жити, в злагоді з самими собою та іншими. Але ми знаємо, хто цей автор – це Бог, який показав нам своє обличчя. Бог нас створив  за Своїм образом, подарував нам Свого Сина Ісуса, який став дитиною – скоро ми будемо споглядати Його під час Різдва – він ріс, так само як і ви, пройшов шляхами цього нашого світу, щоб передати нам любов Бога, яка робить красивим і щасливим життя, повне доброти і щедрості».

Послання до членів молодіжного італійського руху «Католицька Акція», Апостольський палац у Ватикані, 20 грудня 2012 р.

«Дорогі друзі, будуйте свій дім на скелі, як той чоловік, котрий «викопав глибоко». Намагайтесь щоденно наслідувати Господнє слово. Слухайте Його як доброго Приятеля, з котрим можете розділити дорогу Вашого життя… Лише Боже Слово може нам вказати правильний шлях, і лише віра, яку ми прийняли, може бути світлом на нашій стежці. З вдячністю прийміть дар, який Вам приносять Ваші родини, намагайтесь відповідально відповісти на заклик Бога і стреміть до зростання у вірі. Не вірте запевненням, що вам інші не потрібні, щоб вкласти своє життя! Шукайте підтримки у вірі тих, котрі є близькі Вам, у вірі Церкви, й дякуйте Господу, що Ви отримали і прийняли її як свою!».

 Послання з нагоди Світового Дня Молоді у Мадриді, 2011 р. (Ватикан, 6 серпня 2010 р.).

pope-francis-600x450Папа Франциск:

«Нашою ціллю є великі  і гарні речі. Ви – будівничі майбутнього, оскільки у вас є три прагнення. По-перше, прагнення краси… По-друге – ви пророки добра… По-третє, у вас є прагнення правди. Правдою не володіють, з Правдою зустрічаються. Це зустріч з Богом. Ці три прагнення занесіть в майбутнє. Це виклик, який стоїть перед вами. Будуйте майбутнє красою, добром  і правдою! З відвагою крокуйте в життя. Не бійтесь йти проти течії…».

Зустріч Папи Франциска з групою паломників із єпархії Піаченца-Боббіо, 23 червня 2013 р.

«Дорога молоде з усієї Європи, Африки, Америки, Азії та Океанії! Благословлю також і ваші країни, ваші прагнення й ваші кроки до Кракова, щоб вони стали паломництвом віри й братерства. Нехай же Господь Ісус дасть вам благодать досвідчити в собі самих Його слова: «Благословенні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт 5,7)…Дуже бажаю з вами зустрітись, аби дати світові новий знак гармонії, мозаїку різних облич, багатьох рас, мов, народів і культур, але всіх з’єднаних в ім’я Ісуса, який є Обличчям Милосердя».

Звернення Папи Франциска з відеопосланням до молодих учасників Всесвітнього Дня Молоді та усього народу Польщі, 20 липня 2016 р.