Три перешкоди, які нам заважають чути Бога
  • Суб, 21/04/2018 - 08:11

„А те, що впало між тернину, це ті, що вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх душать, і вони не дають плоду“ (Луки 8:14)

Ви не можемо чути Бога, якщо ваш розум зайнятий іншими думками або турботами, зокрема, переживаннями, планами і справами. Адже коли ми постійно сидимо в інтернеті, слухаємо радіо, дивимося телевізор, то „лінія зайнята“. І Бог не зможе до нас достукатися. Необхідно уникати відволікаючих чинників.

„Інше впало між тернину, і тернина, вигнавшись із ним вкупі, його заглушила“ (Луки 8: 7)

Зважте, ґрунт із бур’янами, спершу був засіяний зерном, яке навіть почало проростати. Та згодом бур’яни заглушили його, не даючи жодного шансу для плоду.

„А те, що впало між тернину, це ті, що вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх душать, і вони не дають плоду.“ (Луки 8:14).

Три перешкоди, які заглушають нашу здатність чути Бога:

Турботи.

Вони і є тими бур’янами. Коли ми зайняті проблемами і повсякденними клопотами, почути Бога стає складніше.

Багатство.

Ми завжди можемо бути дуже зайняті оплатою рахунків, тим як вибратися з боргів чи загрузнути в них ще більше, заробітком на життя… І це має шанси захопити нас настільки глобально, що навіть не матимемо часу на саме життя.

Насолода.

Немає нічого поганого в тому, щоб насолоджуватися життям. Але будьте обережні, щоб, ганяючись за задоволеннями, не втратити взаємини з Богом, так і не зрозумівши Його плану для вашого життя.

Гляньте, адже насправді нам не треба нічого робити, щоб бур’ян ріс. Він сам росте. Та власне це й є ознакою нашого недбальства. Адже якщо ваше подвір’я чи сад заростають бур’янами, то це свідчить про те, що ви абсолютно за ними не доглядаєте. Бур’яни у духовному житті свідчать про те, що ви нехтуєте часом із Богом.

Поміркуйте над такими питаннями:

  • Що саме перешкоджає вашому духовному зростанню?

  • Як можна уникнути цих перешкод?

  • Скільки часу проводите в тиші?

Що може змінитися в вашому житті, якщо ви виділятимете більше часу для тиші і спокою з Богом?