Тридцять кардиналів висловили стурбованість проектом Amoris Laetitia
  • Срд, 11/01/2017 - 12:59

У своїй публікації в National Catholic Register римський кореспондент цього видання, який також працює і для Newsweek, Newsmax, Zenit, The Catholic Herald та The Holy Land Review Евард Пентін висловив здивування нещодавнім інтерв’ю префекта Конгрегації у справах віри кардинала Ґерхарда Мюллера.

Пентін зазначає, що 30 кардиналів, які були ознайомлені з проектом тексту Amoris Laetitia висловили низку застережень стосовно тексту документу та викликали свої застереження Папі у письмовій формі, попереджаючи що дозвіл на приступання до Причастя розведених і цивільно «одружених» підриває три Таїнства Церкви: Євхаристію, Подружжя і Сповідь.

Свою заклопотаність висловило також і багато Конференцій католицьких єпископів. Проте, Папа не дав жодної відповіді на це, а також в текст не було внесено жодних коректив.

Покликаючись на свої джерела в середині Ватикану, Пентін пише, що також і Конгрегація у справах віри подала цілу низку виправлень до тексту документу, жодне з яких не було врахованим.

Пентін зазначає, що Amoris Laetitia уже отримала низку цілком протилежних тлумачень – так Конференція католицьких єпископів Німеччини стверджує, що цей документ дозволяє причастя розведених і потім цивільно «вінчаних», а Конференція католицьких єпископів стверджує, що такого дозволу в документі нема.

Петін також стверджує, що кардинал Мюллер не відповів на запитання National Catholic Register від 9 січня цього року про те чи він обізнаний із плутаниною, яку в Церкві викликали протилежні тлумачення Amoris Laetitia. Кардинал Мюллер також не відповів на запитання цього видання чому він вважає, що Amoris Laetitia не потребує жодної корекції, якщо корективи очолюваної ним дикастерії не були прийняті.