Триває робота над проектом інтер’єру та екстер’єру Патріаршого собору УГКЦ
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

28 травня Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, та владика Йосиф Мілян, голова оргкомітету Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України та освячення Собору, взяли участь у засіданні художньої ради щодо оформлення інтер’єру та екстер’єру Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Зустріч відбулася  у Фонді Короля Данила, що у Львові.

 

Учасники засідання міркували над виготовленням престолу та підлоги Собору. Як повідомив владика Йосиф, престол буде з білого мармуру, в який вмурують мощі святого. За словами єпископа, на «цьому засіданні представлено багато оригінальних проектів, які відповідають інтер’єру Собору і його архітектурному задуму».

 

Остаточний проект підлоги та престолу буде погоджено на зустрічі художньої ради Патріаршого собору УГКЦ, що відбудеться 30 травня.

 

За словами владики Йосифа, з понеділка, 3 червня, розпочнеться реалізація прийнятого проекту.

 

Пригадуємо, що триває збір пожертв на головний дзвін до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, який освятять на Всецерковній прощі, що відбудеться 17-18 серпня 2013 року.

 

Свої пропозиції та зауваження щодо організації та програми Прощі просимо надсилати на офіційний сайт http://proshcha.ugcc.org.ua/?page_id=94 або у facebook: http://www.facebook.com/proshcha

 

Департамент інформації УГКЦ