Триває робота над створенням фільму про служіння священиків на Майдані
  • Чтв, 03/04/2014 - 18:16

З Благословення Високопреосвященного владики Ігора, Архиєпископа і Митрополита Львівського, БО «Українська кіно ініціатива» (в минулому «Продюсерський центр «Стар-ТВ») розпочала роботу над створенням документального фільму «Жива молитва майдану» Режисер та продюсер Тарас Пастернак. Попередні роботи : «Спадщина Андрея Шептицького», «УГКЦ: невідомий літопис», «Йосип Сліпий: молитва за Україну», «Володимир Стернюк: служіння у підпіллі», «Отець Кадило».

Промо-ролик документального фільму «Жива молитва майдану»:

 

Довідка:
Протести в Україні на зламі 2013-2014 рр. безперечно стануть частиною живої історії нашого народу. Масовий вихід українців на Євромайдани Києва та інших міст, тривала боротьба у непростих умовах не залишає байдужим і привертає увагу цілого світу. Невід’ємною частиною цих знакових подій була і залишається молитва.

Від перших днів у протестах брали участь священики, єпископи, релігійні лідери, семінаристи, активні миряни. Осередком молитви на Київському Майдані стала польова церква – молитовний намет. Для ночівлі і відпочинку протестувальників цілодобово були відкриті столичні храми різних конфесій. Під час розвитку подій на Майдані змінювався і його релігійний аспект. Малий молитовний намет замінили більшим, богослужіння на головній сцені Майдану стали щоденною практикою, Всеукраїнська Рада Церков активно включилася у переговорний процес між народом і представниками влади.

Цей документальний фільм покликаний допомогти зрозуміти важливість і значення молитви в житті Майдану, належно висвітлити ці події та збагнути, яку роль відіграв релігійний фактор у розвитку протестів в Україні.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua