Триває засідання Ради Кардиналів
  • Срд, 02/10/2013 - 20:16

Вже другий день триває зустріч Ради Кардиналів. Вранці, як і вчора, разом з Франциском кардинали співслужили Літургію у Домі Святої Марти. Ранкове засідання відбулося, однак, без присутності Папи, котрий брав участь у загальній аудієнції на площі Святого Петра. Вчорашнє засідання проходило у приватній бібліотеці Апостольського палацу, але сьогодні було перенесене до Дому Святої Марти. Робочі засідання відбуваються як до, так і після обіду.

Як повідомляє Радіо Ватикану, засідання концентруються навколо богословської і духовної візії Церкви, натхненної еклезіологією ІІ Ватиканського Собору. За словами о. Федеріко Ломбарді, особливо наголошується на Її теперішній місії, відносинах між Вселенською Церквою та локальними Церквами, особливо коли йдеться про спілкування, участь та колегіальність. Говорилося також про Церкву бідних, роль мирян, службовий характер церковних інституцій та відповідальність усіх віруючих за загальне благо.

Обговорення торкнулося також питання Синоду Єпископів. У зв’язку з цим у вчорашньому післяобідньому засіданні взяв участь Архиєпископ Лоренцо Балдіссері, новий генеральний секретар Синоду. Як сказав прес-секретар Ватикану, Святіший Отець хоче підняти як на Синоді, так і в Раді Кардиналів важливі теми, що стосуються подружжя та сім'ї.