Трьох одружених чоловіків висвятили на дияконів у Польщі
  • Срд, 03/07/2013 - 12:34

Під час паломництва на Гору св. Анни єпископ Ополе Анжей Чая висвятив на дияконів трьох одружених чоловіків.

Головним пунктом щорічного паломництва була Св. Літургія, під час якої, на проповіді, єпископ Глівіце Ян Копец звернув увагу на те, що Бог запрошує: «Ідіть зі Мною цим світом, і Я зроблю вас ловцями людей».
Єпископ Копец нагадав, що «тут, на землі, кожен має своє місце і своє завдання», багато радості людина може отримати навіть від того, що дарує іншій людині життя і провадить її до дорослого віку, а також від чесності перед самим собою, перед суспільством, а понад усе – перед Господом Богом, з руки якого ми вийшли і до якого вернемося, саме тому варто прожити життя добре.

Він також висловив переконання, що цьогорічне паломництво увійде в історію. У цей день єпископ Чая разом з єпископом Копцем і єпископом-помічником Павлом Стобравою висвятив на дияконів трьох одружених чоловіків. «Це добрий зачин для інших місцевих Церков, що ми доручаємо тим людям, до яких маємо довіру, нові завдання», – сказав у своїй проповіді єпископ Копец.

Нововисвяченим постійним дияконам, а також учасникам паломництва єпископ Глівіце побажав впевнено стати на фундаменті віри і дивитися в майбутнє з великим оптимізмом, і щоб кожен з них міг свідчити, що «нашою силою є Господь, Творець всього сущого».

Під час паломництва на Гору св. Анни згадували також про 30-ту річницю від часу візиту туди префекта Конгрегації у справах віровчення, кардинала Йосифа Ратцінгера.

Гора св. Анни, вона ж Хелмська Гора, є найвищою точкою Хелму. На горі розташована святиня, названа на честь бабусі Ісуса – св. Анни, до якої вже півтисячоліття прибувають паломники.

За матеріалами: ekai.pl