Церква Аргентини критикує державу за відсутність підтримки наркозалежних
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

«Проблеми, пов'язані з вживанням наркотиків, усе більше непокоять. Зростаюча соціальна байдужість, недостатнє усвідомлення небезпеки і величезна кількість людей, виключених зі суспільства, створюють почуття зневіри, дезорієнтації і розгубленості. Такий стан цієї проблеми окреслила комісія аргентинського єпископату у справах узалежнення від наркотиків.

 

Єрархи підкреслили, що вживання наркотиків є дуже серйозною проблемою. Як зазначив єпископ Хорхе Едуардо Лозано, в наш час продаж наркотиків відбувається як законний. Голова комісії сказав, що стало майже природним, коли якась «дитина вулиці» вживає наркотики, і в той же час залежні наркомани відбувають покарання. Але ніхто не бере на себе відповідальність за це, і не приймає важливих рішень.

 

Через те, що в Аргентині зростає толеранція до використання наркотиків, Церква гостро критикує «історичну та структурну неприсутність» державної допомоги залежним. Комісія закликає державні установи та громадські організації робити спільні дії, щоб «значно зменшити наслідки, які викликає вживання наркотиків».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va